Ο Εργοτέλης… συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη!

Ο Εργοτέλης… συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη!

Το… μενού της μεγάλης συναυλίας προς τιμήν του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (7/9) η ΠΑΕ Εργοτέλης.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία του ίδιου του κορυφαίου δημιουργού, θα συμπράξει με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Θωμάς Βενάκης, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο λυράρης Γιώργος Λιαπάκης.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, έδωσε ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Σοφία Παπάζογλου και Παναγιώτης Πετράκης και ο υπεύθυνος διοργάνωσης, Νίκος Παπαδάκης.

Αναλυτικά η ομιλία του Απόστολου Παπουτσάκη.

«Τη Δευτέρα 19 του Σεπτέμβρη θα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μουσική του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη. Του ανθρώπου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Του ανθρώπου που με τη σπίθα του εδώ και δεκαετίες έχει ανάψει τις φλόγες της κοινωνικής έγερσης και της ευαισθητοποίησης.

Πριν από 45 χρόνια, ο μεγάλος Μίκης συναντήθηκε με τον Εργοτέλη σε εκείνη τη συναυλία στο Μαρτινέγκο. Ήταν 6 Αυγούστου του 1966. Εποχή δύσκολη. Εποχή ταραχώδης. Εκείνη η συναυλία αποτέλεσε την αιτία να χαρακτηριστεί ο Εργοτέλης ως σωματείο που δρα αντεθνικώς, με αποτέλεσμα να διωχθεί στη συνέχεια από τη χούντα και να εξοντωθεί. Ο Εργοτέλης, όμως, δεν θα μπορούσε να μη ξαναβρεί το δρόμο του. Γιατί είναι ιδέα, είναι αντίληψη, είναι τρόπος ζωής. Ο Εργοτέλης ξαναβρήκε το δρόμο του και όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της ιδέας του αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ένδοξο παρελθόν του.

Σημείο αναφοράς στην πορεία αυτή των 82 χρόνων αποτελεί και ο μεγάλος Μίκης. Οι προσπάθειές μας να τον έχουμε εδώ μαζί μας στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια του συλλόγου μας, αλλά και στην παρουσίαση του βιβλίου της ιστορίας δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Τελικά φτάσαμε στο σημείο, ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης, αυτή η αυτόφωτη προσωπικότητα να μας κάνει τη τιμή να τον τιμήσουμε και να είναι παρών. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη για τα όσα άθελά του προκλήθηκαν στον Εργοτέλη έπειτα από εκείνη του συναυλία του 1966. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να τον ευχαριστήσουμε για ό,τι πρόσφερε και προσφέρει στην Ελλάδα, στη δημοκρατία, στους κοινωνικούς αγώνες, στην τέχνη και στην γνήσια ανυστερόβουλη πολιτική.

Η Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα συμπράξει με σπουδαίους καλλιτέχνες και όλοι μαζί θα μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά. Το Παγκρήτιο θα γεμίσει με ήχους και στίχους διαχρονικούς και πάντα επίκαιρους, όπως μόνο ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης κατάφερε να αναδείξει. Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Οι πρώτοι διακόσιοι που διαθέτουν κάρτα ανεργίας θα πάρουν δωρεάν εισιτήριο από τα γραφεία της ΠΑΕ».

Η Σοφία Παπάζογλου, δήλωσε: «Θα είναι μια συγκινητική βραδιά, καθώς Εργοτέλης και Μίκης Θεοδωράκης θα συναντηθούν ξανά έπειτα από όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εκτός από τεράστιος μουσικοσυνθέτης είναι και ένας σπουδαίος Έλληνας που αγαπά τον τόπο του. Όλοι πρέπει να δώσουν το "παρών" στη συναυλία. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Από την πλευρά του, Παναγιώτης Πετράκης, τόνισε: «Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε χέρι – χέρι. Είναι οι δυο τελευταίες σταθερές που έχουν απομείνει στην κοινωνία πάνω στις οποίες μπορεί να βαδίσει η νεολαία. Η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να διατηρήσει ζωντανό το έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που έφερε στα χείλη των Ελλήνων ποιητές όπως οι Ρίτσος, Ελύτης και Σεφέρης. Έχουμε την αίσθηση ότι φυλάμε «Θερμοπύλες». Ο κόσμος πρέπει να έλθει στη συναυλία και να βιώσει συγκινήσεις»

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης της εκδήλωσης Νίκος Παπαδάκης, επεσήμανε: «Η ιστορική διαδρομή του Εργοτέλη σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από τη συνάντηση του με το Μίκη Θεοδωράκη.

Η πρώτη συνάντηση ήταν μοιραία γιατί άλλαξε τη θέση του Εργοτέλη στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ένα σωματείο με κοινωνικές ευαισθησίες βρέθηκε στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες μέσα από γελοίες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ του πήραν και 5 παίκτες. Όλα αυτά γιατί τότε σε πείσμα των καιρών έδωσε το γήπεδο του στο Μίκη Θεοδωράκη για να κάνει τη συναυλία. Ακλούθησαν πέτρινα χρόνια στα οποία το σωματείο έμεινε όρθιο από ανιδιοτελείς παράγοντες.

Υπό τη διοίκηση των Τζώρτζογλου – Σουλτάτου βρέθηκε στην Α’ Εθνική, ενώ η αλλαγή σκυτάλης προς τον Απόστολο Παπουτσάκη του έδωσε άλλη υπόσταση.

Η συναυλία είναι μια ευτυχής συγκυρία. Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση μετά από 45 χρόνια. Ο Μίκης Θεοδωράκης συναντά πλέον τον Εργοτέλη σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Η τέχνη συναντά τον αθλητισμό και παράγει πολιτισμό. Ο Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε υποχρέωση του να παρευρεθεί. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την εκδήλωση. Περιμένουμε το λαό της Κρήτης να έλθει στη συναυλία και να αισθανθεί ψυχική ανάταση»

(*) Τιμή προπώλησης των εισιτηρίων είναι στα 15 ευρώ και η τιμή εισόδου την ημέρα της συναυλίας 20 ευρώ. Οι πρώτοι διακόσιοι κάτοχοι κάρτας ανεργίας θα πάρουν δωρεάν εισιτήριο από τα γραφεία της ΠΑΕ Διεθνής Ένωσις Εργοτέλης.

Σημεία προπώλησης: Γήπεδο Μαρτινέγκο, Γραφεία ΠΑΕ (Στεργιογίαννη 1) και Κιόσκι Πλατεία Λιονταριών.



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved