Διαφωνούν Ερασιτεχνική ΑΕΚ – Δήμος για το γήπεδο

Διαφωνούν Ερασιτεχνική ΑΕΚ – Δήμος για το γήπεδο

Οι εξελίξεις με την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Ερασιτέχνη ΑΕΚ και Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το νέο γήπεδο της «Ένωσης» έχουν «παγώσει».

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές φέρονταν να είναι κοντά στο να υπογράψουν από κοινού το μνημόνιο, αυτό δεν έχει συμβεί αφού ο Ερασιτέχνης είναι αντίθετος με κάποιους όρους που έχουν θέσει από την πλευρά του Δήμου.

Συγκεκριμένα, από τον Ερασιτέχνη διαφωνούν με τον όγκο των εμπορικών χρήσεων που θα χειρίζεται ο Δήμος, ενώ είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση του πάρκινγκ του γηπέδου από τον Δήμο για τις μέρες που δεν θα υπάρχουν αγώνες. Εξαιτίας αυτών των διαφωνιών αναβλήθηκε το συμβούλιο στο οποίο θα έπεφταν οι υπογραφές.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει στο σημερινό (05/09) της φύλλο μέρος του μνημονίου που σχετίζεται με τα όσα αναφέρουμε παραπάνω:

«Τα Μέρη θα συνεργαστούν, προκειμένου να προσδιοριστεί το ρυθμιστικό και τεχνικό πλαίσιο, ώστε να αποκομίσει ο δήμος το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος από τη λειτουργία - εκμετάλλευση των εμπορικών καταστημάτων, στα πλαίσια της οποίας θα περιλαμβάνεται ανάμεσα στα άλλα και η παραχώρηση της εκμετάλλευσης κάποιου ή κάποιων εξ αυτών κατ' αποκλειστικότητα στο δήμο, που θα λειτουργήσουν στο νέο στάδιο και πολυλειτουργικό κέντρο της ΑΕΚ. Επιπλέον, ο δήμος θα συμμετάσχει με ποσοστό που θα καθοριστεί με νεότερο συμφωνητικό στη γενικότερη εκμετάλλευση της εμπορικής χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στα πλαίσια της λειτουργίας του γηπέδου...

Τα Μέρη θα προβούν από κοινού σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να συσταθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα προεδρεύεται από τον ειδικό συνεργάτη της δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τον οποίο θα ορίσει με ειδική επιστολή προς την ΑΕΚ εντός δύο ημερών από την υπογραφή του παρόντος μνημονίου και θα μεριμνήσει για τη δρομολόγηση-υλοποίηση των διαδικασιών, ώστε εντός διαστήματος δύο μηνών από την υπογραφή του παρόντος, να ανακοινωθεί η επιλεγείσα διαδικασία για την υλοποίηση των όσων προβλέπει το παρόν μνημόνιο, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας».

Στο μνημόνιο συνεργασίας γίνεται επίσης αναφορά στην «ορθολογική και συνολική διαχείριση του Αλσους Νέας Φιλαδέλφειας» και ο δήμος θεωρεί βασικό άξονα της αξιοποίησης «τη διευθέτηση της περιβάλλουσας το άλσος οικιστικής περιοχής και του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, σε σχέση με το Άλσος».



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved