Τα επόμενα βήματα στον Παναθηναϊκό

Τα επόμενα βήματα στον Παναθηναϊκό

Η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό δρομολογεί εξελίξεις που θα φέρουν αλυσιδωτές αλλαγές στην διοίκηση των «πρασίνων».

Μετά την αδρανοποίηση του 54,7% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα τα μέλη που εκπροσωπούσαν την οικογένεια στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό πρακτικά θα οδηγήσει στην διάλυση του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου και στη σύσταση ενός νέου, μέσω γενικής συνέλευσης.

Προς νέο ΔΣ...

Στην συγκεκριμένη ΓΣ που θα τελεστεί δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία άμεσα, καθώς το 54,7% - που αντιστοιχεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη - δε θα συμμετέχει πλέον αφού αδρανοποιήθηκε. Βάσει του καταστατικού της «πράσινης» ΠΑΕ ωστόσο, το 45,3% που απομένει θα μπορεί να λειτουργήσει ως 100% από τη στιγμή που υπάρχει ανενεργό κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης.

Έτσι, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μετοχών θα ορίσουν τα νέα μέλη του ΔΣ που θα αναλάβουν να «τρέξουν» την ΠΑΕ αλλά και να διεκπαιρεώσουν το ρόλο του άτυπου «ελεγκτή» της όποιας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δύσκολα θα καταλήξει, τουλάχιστον για την ώρα, ο Παναθηναϊκός σε διοίκηση πρωτοδικείου. Οι εκπρόσωποι των υπάρχοντων μετόχων ή και οι ίδιοι θα ορίσουν τη σύνθεση του ΔΣ που θα συνεχίσει να ασκεί διοίκηση.

Επιπρόσθετα, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα παρουσίας νέου επενδυτή, είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με αυτή του την κίνηση, να παραδώσει στο δικηγορικό γραφείο τις μετοχές και να θέσει σε ρόλο διεκπαιρεωτή το ΔΣ, θέλει να διασφαλίσει ότι ο επόμενος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει μια εγνωσμένη και ευρείας αποδοχής οικονομική επιφάνεια. Το τι θα κάνει στη συνέχεια και αν θα βάλει χρήματα στους «πράσινους» θα είναι δική του υπόθεση και όχι του απερχόμενου μεγαλομετόχου.

…αλλά με πρόεδρο Γόντικα

Όλα δείχνουν πάντως, ότι στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Γόντικας, παρά τα όσα πιστεύουν αρκετοί, δεν αποτελεί εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά πρόσωπο που με ομόφωνη απόφαση των μετόχων έχει τοποθετηθεί στην θέση του προέδρου.

Έτσι, αλλαγή στον προεδρικό θώκο δεν προβλέπεται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον αφού ακόμα και να ορίσουν νέα μέλη οι κάτοχοι του 45,3% των μετοχών η γνώμη τους για τον Γόντικα δεν έχει αλλάξει και δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του. Αν υπάρξει νέος επενδυτής όμως και αλλάξει και η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, ίσως υπάρξουν εξελίξεις και με τον Δημήτρη Γόντικα.

Έτσι αλλάζει χέρια ο Παναθηναϊκός

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με την διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί για να μπει νέος επενδυτής στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δύο δρόμους. Είτε να οριστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω Γενικής Συνέλευσης και να καλυφθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο 54,7% από τον υποψήφιο που ενδεχομένως θα παρουσιαστεί, είτε να ενεργήσει το ΔΣ με τη νέα του σύσταση προς την κατεύθυνση της σταδιακής μείωσης του ποσοστού του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Υπό προϋποθέσεις μπορεί να μειωθεί το ποσό της αξίας της μετοχής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή να ακυρωθούν όλες οι υπάρχουσες και να εκδοθούν νέες με μικρότερη αξία, έτσι ώστε όποιος ενδιαφέρεται από τους υπάρχοντες μετόχους, πραγματοποιώντας αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου να πάρει στην κατοχή του το ποσοστό που αντιστοιχεί στις αδρανείς μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Εν αναμονή των αντιδράσεων

Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις μετοχές μια και η ανακοίνωση της οριστικής αποχώρησης της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό είναι πρώιμη και αναμένονται στο εγγύς μέλλον οι αντιδράσεις των υπολοίπων «πράσινων» πόλων.

Οι νυν μέτοχοι της «πράσινης» ΠΑΕ θα πρέπει λογικά να τοποθετηθούν γύρω από τις ιστορικές εξελίξεις στο «τριφύλλι» και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η τοποθέτηση, αν αυτή θα γίνει, του Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος είναι πλέον στην… «σέντρα» μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αλλά και την αδικαιολόγητη ως σήμερα «εξαφάνισή» του από τα Παναθηναϊκα δρώμενα.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved