Κουράκης: «Θρήνος για την Κρήτη, να δράσει η πολιτεία»

Κουράκης: «Θρήνος για την Κρήτη, να δράσει η πολιτεία»

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μίλησε για τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός οπαδού του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Παγκρητίου σταδίου.

Ο άλλοτε πρόεδρος του ΟΦΗ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Ηράκλειο ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας έτσι ώστε να προληφθούν ανάλογα ή και χειρότερα περιστατικά στο μέλλον.

«Η Κρήτη θρηνεί ένα παλικάρι. Είναι αδιανόητο, ακατανόητο, να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Είναι απαράδεκτα πράγματα και δεν τιμούν την νεολαία και την κοινωνία μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Κουράκη που στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εγώ δε θεωρώ ότι αυτά τα πράγματα έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο μόνο. Είναι προέκταση της κοινωνίας και η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα για να προλάβει τα φαινόμενα. Έχουν ευθύνες και οι οικογένειες, αλλά δεν είναι ώρα να ανοίξουμε τέτοιο θέμα».

«Εκφράζουμε τη βαθειά μας οδύνη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του παιδιού που χάθηκε», τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Για το τι ενημέρωση έχει για τα επεισόδια, επισήμανε: «Ρωτώντας τον αστυνομικό διευθυντή, έμαθα ότι είχαν κλείσε ραντεβού τηλεφωνικό σε μια ξύλινη γέφυρα κοντά στο Παγκρήτιο χωρίς να το ξέρει κανείς για να γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα».

«Πρέπει να μπει και ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση με τους συνδέσμους και τις λέσχες. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί, μαζεύονται εκεί και καταστρώνουν σχέδια πολέμου δηλαδή; Γίνονται πολλά πράγματα, διακινήσεις ναρκωτικών και άλλα. Δεν μπορεί να λέει η πολιτεία ότι δεν ξέρει που είναι και ποιοι είναι», είπε στη συνέχεια ο Γιάννης Κουράκης για τα όσα συμβαίνουν στους κύκλους των οργανωμένων οπαδών.

«Εδώ έχουμε ακούσει ότι οργανωμένοι έλεγαν σε παράγοντα αν θέλει κάπου να βάλουν ένα βομβάκι! Απίστευτα πράγματα δηλαδή, που δεν είναι δυνατό να μην τα ξέρουν οι αρμόδιοι και να μη λαμβάνουν μέτρα», συμπλήρωσε.

Για την έκταση που έχουν πάρει τα φαινόμενα βίας, σχολίασε: «Για μένα το φαινόμενο ξεκινά τώρα στην Ελλάδα σε αυτή τη διάσταση και πρέπει να το προλάβουμε. Θα θρηνήσουμε νέα θύματα αν δεν το προλάβουμε. Ο νέος νόμος είναι μια ευκαιρία για να προλάβει η πολιτεία να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα».

«Τι σημαίνει δηλαδή λέσχη φιλάθλων; Πρέπει όλοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Και οι παράγοντες που χρησιμοποιούν οργανωμένους ως ασπίδα προστασίας θα την πληρώσουν! Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τελειώσει αυτή η ιστορία», τόνισε ο άλλοτε πρόεδρος του ΟΦΗ για την άποψή του να διαλυθούν οι σύνδεσμοι οπαδών.

Όσο για το αν ο Ηρόδοτος, οπαδοί του οποίου φέρονται να έχουν εμπλοκή στα επεισόδια, έχει σκληροπυρηνικούς οπαδούς, ανέφερε: «Υπάρχουν μεμονωμένοι. Εγώ δε θυμάμαι από πού προέρχεται αυτή η αντιπαλότητα με τον ΟΦΗ. Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ηρόδοτου είναι φιλήσυχοι άνθρωποι, προέρχονται από την Μικρά Ασία και είναι ένα φιλειρηνικό σωματείο. Υπάρχουν φαινόμενα που κάποιοι μπαίνουν σε τέτοια σωματεία για να κάνουν τις ψευτομαγκιές».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Λυπούμαστε όλοι που ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του, αλλά πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Εύχομαι να είναι το τελευταίο περιστατικό, είναι θλιβερά όλα αυτά που βλέπουμε».

Ο Γιάννης Κουράκης είπε ακόμα πως: «Πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα έχουμε περισσότερα νέα. Θα μάθουμε και ποιος είναι αυτός που με μαχαίρι τον σκότωσε. Αυτός πρέπει να είναι ένας σκληρός εγκληματίας. Το να παίξουν ξύλο και να ανταλλάξουν γροθιές, συμβαίνει, κακώς αλλά συμβαίνει. Το να χρησιμοποιηθεί όπλο όμως, δείχνει ένα σκληρό εγκληματία».

Για το αν ο άτυχος νέος που έχασε τη ζωή του ήταν φίλος του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Το παιδί ήταν από τα Μάλλια. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε, και από την αστυνομία, λένε ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού».

«Είναι σαφώς ένα μεγάλο θέμα για την κοινωνία του Ηρακλείου, είναι ένα θέμα προβληματισμού. Έχω την πληροφόρηση ότι το ΔΣ του ΟΦΗ θα συνεδριάσει για να δούμε τι θα γίνει. Να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί που συμμετείχαν στα επεισόδια, πως χρησιμοποιούν το όνομα της ομάδας για τέτοια πράγματα», είπε ο Γιάννης Κουράκης για το πώς υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία το τραγικό συμβάν και τέλος αναφέρθηκε στο αν ελπίζει σε κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Εμείς δεν θέλαμε να παρέμβει η πολιτεία υπέρ του ΟΦΗ. Θέλαμε να παρέμβει για να υπάρξει καθαρή διαδικασία, στο ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο στην υπόθεση του ΟΦΗ. Θέλαμε να μην υπάρχει χειραγώγηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να υπάρχει κάθαρση. Πρέπει να μπει ένα τέρμα, βέβαια τα συμφέροντα είναι πάρα πολλά, αλλά πρέπει να γίνει η αρχή κάτω από κανόνες διαφάνειας και δημοκρατίας και να υπάρξουν ανεξάρτητες αρχές. Η διαιτησία πρέπει να είναι ανεπηρέαστη για παράδειγμα. Δε λέμε ότι δε θα κάνει λάθη ο διαιτητής, όμως αν συμμετέχει στο στήσιμο ενός αγώνα είναι προδοσία σε βάρος της κοινωνίας. Πρέπει να μπει τάξη και κανόνες και είναι μια ευκαιρία να αποκατασταθούν όλα», ήταν τα λόγια του.



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved