Καιρός να δοθούν απαντήσεις…

Καιρός να δοθούν απαντήσεις…

Πολλή κουβέντα έγινε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σχετικά με το τι έγινε ή δεν έγινε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αναλύσεις επί αναλύσεων από σχετικούς ή άσχετους επί του αντικειμένου. Όπως έγραψα και στην προηγούμενη τοποθέτησή μου, αν μια ομάδα άξιζε να κερδίσει αυτή ήταν ο Αρης.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες ότι δεν προσπάθησαν, δεν πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως αυτό που έλειπε ήταν και πάλι η ουσία. Σ’ έναν ακόμη αγώνα δεν ήρθε το γκολ κι έτσι χάθηκαν άλλοι δύο βαθμοί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεκαέξι συνολικά από το ξεκίνημα της περιόδου.

Όμως η αναμέτρηση με τον συμπολίτη ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Ο,τι έγινε, έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη. Παρότι οι Κίτρινοι έμειναν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από το «τρίποντο» (η τελευταία νίκη ήταν στο ματς της πρεμιέρας του β’ γύρου κόντρα στην Καβάλα), διατήρησαν την επαφή τους με την πέμπτη θέση και συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόσταση βολής.

Δέκα στροφές πριν από την λήξη της κανονικής περιόδου η κατάσταση είναι ανατρέψιμη κόντρα στα σημεία των καιρών και των… εχθρών. Αρκεί βέβαια ο Αρης να παρουσιάσει το πραγματικό του πρόσωπο και να αρχίσει –επιτέλους- να… ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Και για όσους ενδεχομένως να μην το θυμούνται, στη φάση των ομίλων του Europa League, δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία, οι Κίτρινοι υπολείπονταν τριών βαθμών της Ατλέτικο Μαδρίτης, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τους θεωρούν καταδικασμένους.

Όμως έκαναν το «κόλπο γκρόσο» στο «Βιθέντε Καλντερόν» και έστειλαν την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο σπίτι της.

Οι οιωνοί δείχνουν να είναι θετικοί για τη συνέχεια. Κατά την άποψή μου η εικόνα στο ντέρμπι έδειξε σημάδια βελτίωσης, ενώ οι παίκτες που αποκτήθηκαν στην χειμερινή περίοδο δυναμώνουν την ομάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και όταν εγκλιματιστούν πλήρως αναμένεται να δώσουν λύσεις.

Η πρώτη στροφή από τις δέκα που απομένουν είναι το Σάββάτο (05/02) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί κλειδί, καθώς σε περίπτωση που ο Αρης καταφέρει να πάρει το «διπλό» αφενός θα καλύψει μέρος από το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία και αφετέρου θα ανέβει η ψυχολογία όλων εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Σε αντίθετη περίπτωση (είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται…) τα περιθώρια θα στενέψουν ακόμη περισσότερο. Όμως, ούτως ή άλλως, είναι ήδη στενά.

Δυνατότητες υπάρχουν. Το πιστεύουμε, αφού το έχουμε δει. Καιρός είναι να δοθούν και οι ανάλογες απαντήσεις μέσα στο γήπεδο…



«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved