Τάτος: «Να βοηθήσω τον Ατρόμητο»

Τάτος: «Να βοηθήσω τον Ατρόμητο»

Ο Ανδρέας Τάτος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο στόχος του τη φετινή σεζόν είναι να βοηθήσει τον Ατρόμητο, δικαιώνοντας παράλληλα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στον οποίο πλέον ανήκει.

Ο διεθνής μέσος της ομάδας του Περιστερίου μίλησε στο περιοδικό «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» και αναφέρθηκε τόσο στην μεταγραφή του στους Πειραιώτες όσο και στην παραμονή του στο ρόστερ του Ατρόμητου για μια ακόμα χρονιά έτσι ώστε να έχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του όταν κατηφορίσει στο λιμάνι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Ανυπομονείς να φορέσεις τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Περίμενα πολύ καιρό τον Ολυμπιακό και πλέον είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Χαρούμενος, όμως, είμαι και που έμεινα στον Ατρόμητο. Υπέγραψα τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, δεν πρόλαβα την προετοιμασία του Ολυμπιακού, οπότε θεωρώ πως είναι καλύτερο που έμεινα και θα αγωνίζομαι, παρά να πήγαινα και να καθόμουν στον πάγκο. Τώρα ο Ολυμπιακός θα έχει έναν ακόμη έτοιμο παίκτη».

Πώς νιώθεις για αυτή τη μεταγραφή;

«Γενικά είμαι χαμηλών τόνων. Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν το συζητώ, αλλά ξέρω πως στη φετινή χρονιά θα πρέπει να έχω πολύ καλή παρουσία για να ενταχθώ στον Ολυμπιακό. Το να ανήκεις στον Ολυμπιακό, μέχρι να παίξεις μπάλα εκεί, απέχει πολύ».

Το μεγάλο άλμα σε αγχώνει;

«Όχι, καθόλου. Γνωρίζω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μου. Αυτό που θέλω τώρα είναι να παίζω καλά για να βοηθήσω τον Ατρόμητο να πετύχει τους στόχους του και μέσα από αυτό να δείξω στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού ότι δίκαια με εμπιστεύτηκαν. Είναι λίγο περίεργα τα συναισθήματα, αλλά νομίζω πως έχω συνειδητοποιήσει την κατάσταση».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, όπως και κάθε μεγάλη ομάδα, σπεύδει να κλείσει παίκτες που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να μεταγραφούν και να διακριθούν, σου λέει κάτι;

«Αν εγώ είμαι σωστός και δεν αναπαυτώ στο γεγονός ότι ανήκω στον Ολυμπιακό, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Τα τελευταία χρόνια δούλεψα πολύ και βελτιώθηκα αρκετά. Ξέρω πως η φετινή σεζόν είναι κριτήριο για μένα. Βέβαια, αδικίες υπάρχουν πάντα στη ζωή, αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά».

Με δεδομένο ότι ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, θα σε βοηθήσει φέτος να διακριθείς;

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει καινούργιο ρόστερ, όμως στον κ. Δώνη αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και σε μας να δουλεύουμε μαζί του. Κι όταν δουλεύεις πολύ, τα αποτελέσματα έρχονται. Αυτό ξέρω εγώ…».

Το λες αυτό για τον Δώνη επειδή το αισθάνεσαι ή απλά επειδή είναι ο προπονητής σου και εξαρτάται η παρουσία σου από αυτόν;

«Πέρυσι δεν ξεκίνησα βασικός. Και όταν ο προπονητής σου παραδέχεται ότι σε αδίκησε, δεν αισθάνεσαι σεβασμό για εκείνον; Ο προπονητής ασχολείται με 25 διαφορετικούς παίκτες και πρέπει πάντα να κοιτάμε και την άλλη πλευρά. Κι εγώ μπορεί να φταίω όταν με αφήνει έξω ο προπονητής. Ο κ. Δώνης κάνει πολύ καλή προπόνηση. Με βελτίωσε στην τακτική που δεν ήμουν τόσο καλός, στη σκέψη, στην ταχύτητα. Σε έναν ακόμη προπονητή που χρωστάω πολλά είναι και ο κ. Βούζας, ο οποίος με εμπιστεύτηκε στο Χαϊδάρι.  Επίσης, λέω απερίφραστα πως ο κ. Σπανός είναι διαφορετικός πρόεδρος από αυτούς που ακούμε ότι υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ατρόμητος είναι “μαγαζί γωνία”, αλλά ο πρόεδρος δεν είναι μόνο καλοπληρωτής, ενδιαφέρεται για τους παίκτες του».

Η Εθνική ομάδα δεν είναι ένας ακόμη στόχος για σένα;

«Ελπίζω να με ξανακαλέσει ο κ. Σάντος. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό έγινε μία φορά. Ήθελα πολύ να παίξω, δεν αγωνίστηκα, αλλά η ζωή προχωράει…».

Αν πας στον Ολυμπιακό εκτιμάς ότι θα έχεις διαφορετική μεταχείριση από την Εθνική;

«Δεν ξέρω. Αλλά αν συμβεί θα είναι άδικο. Σε μια μικρή ομάδα ένας παίκτης κάνει περισσότερες δουλειές στο γήπεδο και διακρίνεται άξια…».

Στην Εθνική θα είσαι συμπαίκτης με τον Σωτήρη Νίνη, αλλά στον Ολυμπιακό θα νιώσεις αυτό που λένε «αιώνιοι» αντίπαλοι;

«Δεν ξέρω. Με τον Σωτήρη έχουμε κοινή πορεία, αφού οι οικογένειές μας μόλις μας γέννησαν ήρθαν στη Ζάκυνθο. Πήγαμε μαζί στο σχολείο και μέχρι σήμερα διατηρούμε οικογενειακές σχέσεις».

Πάνε αρκετοί μήνες τώρα που απέκτησες την ελληνική υπηκοότητα, πώς νιώθεις;

«Πολύ ωραία, γιατί οι ρίζες μου είναι ελληνικές. Είμαι από τη Χειμάρρα. Όλοι μας εκεί μιλάμε μόνο ελληνικά. Δεν είναι τυχαίο που η σημαία μας είναι ελληνική και έχει έναν αετό. Και οι πρόγονοί μας πολέμησαν για την Ελλάδα».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved