«Ο προπονητής είναι το αφεντικό»

«Ο προπονητής είναι το αφεντικό»

Την πεποίθησή του πως ο προπονητής πρέπει να είναι και πρόεδρος σε μία ομάδα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο προπονητής του Εργοτέλη με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων παρουσίας στο «τιμόνι» των Κρητικών, μίλησε στον Sentra 103,3 για τη σχέση προπονητή και προέδρου, την καινούρια «μόδα» των τεχνικών διευθυντών, τους Έλληνες προπονητές αλλά και για τις «μάχες» των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Ο 49χρονος τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μέχρι τώρα πορεία του Εργοτέλη, χαρακτηρίζοντας κρίσιμα τα δυο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και Καβάλα, αφού αυτά θα καθορίσουν και τους στόχους της ομάδας.

«Αν είναι νικηφόρα, αυτομάτως ο Εργοτέλης θέλει δεν θέλει θα διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ. Αν δεν είναι νικηφόρα τότε θα πάει μέχρι τέλους να διεκδικεί την παραμονή του» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καραγεωργίου:

«Έχω την τύχη και τη χαρά να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μου, οι οποίοι με στήριξαν όταν ήρθαν οι δύσκολες στιγμές, ώστε να συνεχίσω να δουλεύω στην ομάδα».

Για τη δημιουργία ομάδων διάρκειας ή μιας χρήσης: «Κάποιος που το βλέπει παροδικά ή σαν εκμετάλλευση δεν μπορεί να σκεφτεί όπως σκέφτονται οι άνθρωποι στον Εργοτέλη. Ο προπονητής μπορεί να στηρίξει μία προσπάθεια χρόνων ανάλογα με τη φιλοσοφία των παραγόντων, οι οποίοι θα δώσουν το δικαίωμα στον προπονητή να είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος στην ομάδα. Εγώ δεν κάνω προπόνηση στις τέσσερις γραμμές, αν ο εκάστοτε πρόεδρος δεν καταλάβει ότι ο προπονητής είναι το αφεντικό και ότι αυτός είναι που θα βάλει τους κανόνες. Τότε θα επέλθει γρήγορα τριβή και θα αρχίσουν τα προβλήματα.
Εδώ μου έδωσαν αυτό το δικαίωμα, να διοικώ και έτσι να υλοποιούμε τους στόχους μας, οι οποίοι μπορεί να μην είναι μεγάλοι, αλλά είναι οι στόχοι της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Ο προπονητής πρέπει να είναι πρόεδρος, ώστε να λειτουργεί το τμήμα, να γνωρίζει τα οικονομικά μέχρι την τελευταία δραχμή πως θα δαπανηθούν και να οργανώνει τα τμήματα υποδομής. Από εκεί και πέρα έχει τους γυμναστές του. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει ο προπονητής αρκεί να του δώσουν την δυνατότητα».

Για το πλάνο με τους τεχνικούς διευθυντές: «Το θέμα των τεχνικών διευθυντών που είναι ένα καινούργιο φαινόμενο με βρίσκει τελείως αντίθετο. Ο προπονητής πρέπει να είναι πάνω από τον τεχνικό διευθυντή. Μαζί πρέπει να συνεννοούνται για τα πάντα, αλλά την ομάδα την κάνει ο προπονητής. Πριν από λίγες μέρες διάβασα ότι ο Μουρίνιο ζήτησε μια ακρόαση από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης για μια διαφωνία που είχε με τον τεχνικό διευθυντή. Αν εσείς μου βάζετε έναν άνθρωπο που δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του και δεν μπορώ να περάσω τις ιδέες μου, τότε δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε.
Η σταθερότητα δεν έρχεται με αυτόν τον τρόπο και με αυτή τη λογική. Είναι κάτι παροδικό. Αυτός που διοικεί έχει μπει με άλλο σκοπό και όχι για να οργανώσει και να λειτουργήσει ο σύλλογος μακροπρόθεσμα. Μάλλον για να επωφεληθεί προσωπικά και μέσα από αυτό αναλώνονται όλοι. Το σωστό είναι να γίνονται σταθερά βήματα και να προχώρα η ομάδα να ανεβαίνει. Εξαρτώνται όλοι και από τα αποτελέσματα, δεν μπορεί να κρατάς έναν προπονητή και να μην υλοποιεί τους στόχους».

Για το ότι η Καβάλα βγάζει καλούς προπονητές: «Έρχονται κι άλλοι από πίσω. Ο Ζήσης Βρύζας είναι βοηθός του Σάντος και είναι από την Καβάλα, ο Γιώργος Γεωργιάδης που είναι προπονητής στην Ελπίδων επίσης είναι από την Καβάλα. Εντάξει ο Θοδωρής ο Ζαγοράκης μπορεί να είναι πρόεδρος, αλλά δεν ξέρει κανείς, μπορεί ν' αλλάξει άποψη στην πορεία!».

Για την πορεία του Εργοτέλη: «Έτσι όπως είναι το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα δικαιούνται πολλοί να βάζουν ψηλότερα τον πήχη αλλά να έχουν και το μυαλό τους κάτω. Εμείς έχουμε δύο μεγάλα παιχνίδια με τον Πανιώνιο την Κυριακή και το άλλο Σάββατο στην έδρα μας με την Καβάλα. Αν είναι νικηφόρα, αυτομάτως ο Εργοτέλης θέλει δεν θέλει θα διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ. Αν δεν είναι νικηφόρα τότε θα πάει μέχρι τέλους να διεκδικεί την παραμονή του. Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα. Αυτό ισχύει και για άλλες ομάδες που είναι σε παρόμοιο επίπεδο».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Με βρίσκει σύμφωνο η πρόσληψη των Ελλήνων προπονητών γιατί τα δέκα τελευταία χρόνια γίνεται μια σημαντική δουλειά μέσω της ομοσπονδίας με υπεύθυνο τεχνικό τον κύριο Μπατάκη και τους καθηγητές, τον κύριο Μιχαηλίδη και τον κύριο Μητροτάσιο που διδάσκουν στις σχολές.  Γίνεται τεράστια προσπάθεια και όλα τα παιδιά που έχουν βγει από αυτές, η επιμόρφωσή τους, τους  δίνει το δικαίωμα να παίρνουν ομάδες και να τις πηγαίνουν καλά. Αυτό πιστώνεται στην ομοσπονδία και στους ανθρώπους που στελεχώνουν τις σχολές. Έρχονται στην Ελλάδα ξένοι προπονητές που ήρθαν για να κάνουν μόνο τα παχυλά τους συμβόλαια και να σηκωθούν να φύγουν. Αλλά ήρθαν, και κάποιοι, όπως ο Σάντος ο οποίος δέκα χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι τον αποδεχόμαστε. Ήρθε να δουλέψει. Γίνεται σημαντική δουλειά αυτά τα χρόνια από το τμήμα αυτό που έχει στελεχώσει η ομοσπονδία».

Για το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού: «Με τις άδειες κερκίδες έχει χάσει ένα αβαντάζ ο ΠΑΟΚ, αλλά παρόλα αυτά έχει πολύ καλή ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός. Έχει στα χέρια του ένα αποτέλεσμα που του δίνει τη δυνατότητα, αλλά δεν πρέπει να σταθεί εκεί. Πρέπει να αγωνιστεί όπως παίζει και να βάλει γκολ, ώστε να κάνει ποιο εύκολα τα πράγματα. Παίζει με μια καλή και σοβαρή ομάδα, στην οποία έχει βάλει το στίγμα της ο προπονητής»

Για το παιχνίδι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Είναι πολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκό ν' ανατρέψει την κατάσταση. Η ΑΕΚ σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι μαχητική και πάει να γίνει μια καλή δουλειά, η οποία έχει να κάνει με την προσπάθεια και όχι με το ταλέντο γιατί δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει θέληση και όρεξη για δουλειά. Στα μεγάλα παιχνίδια φάνηκε ότι τα κατάφερε.Έχει σωστό σκεπτικό, στηρίζουν τον προπονητή  και καλά κάνουν. Διότι δεν μπορούν να γίνουν μαγικά πράγματα μέσα σε τέσσερις και με ένα υλικό που δεν επέλεξε ο ίδιος. Πρέπει να τον κριτικάρουμε όταν αυτός θα την ετοιμάσει την ομάδα. Φαίνεται ότι θα του το δώσουν το δικαίωμα. Αντιλαμβάνομαι ότι κόσμος δέχτηκε την πραγματικότητα, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πορευτούν με αυτόν τον άνθρωπο».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved