«Να υπερβάλλουμε εαυτούς»

«Να υπερβάλλουμε εαυτούς»

Παιχνίδι ζωής και θανάτου χαρακτήρισε ο Παύλος Δερμιτζάκης αυτό του Σαββάτου με τη Λάρισα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για τη νίκη, ενώ επισήμανε την ανάγκη επίτευξης ενός γκολ για να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας.


Αρχικά ο Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο: «Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου κάναμε καλή εμφάνιση, γνωρίζαμε τι θέλαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν πολύ καλά τακτικά διαβασμένοι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα αλλά δεν δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες για να σημειώσουμε κάποιο γκολ. Διαχειριστήκαμε σωστά την αναμέτρηση».


Για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Λάρισα, υπογράμμισε: «Βάσει του προγράμματος το Σάββατο έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Η Λάρισα είναι μια ομάδα η οποία ανέκαμψε τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά. Το παιχνίδι είναι ο θάνατος σου η ζωή μου. Δουλεύουμε με σοβαρότητα την αναμέτρηση και ιδιαίτερα στην τακτική του παιχνιδιού. Οι παίκτες δείχνουν τον τελευταίο καιρό αγωνιστική πειθαρχία και ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου. Σε επαρχιακές ομάδες είναι σημαντικός ο ρόλος του κόσμου, ο οποίος πολλές φορές αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη. Η παρουσία του θα μας ευχαριστήσει. Εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να υπερβάλλουμε εαυτούς».


Για την πορεία των τραυματιών σχολίασε: «Όσον αφορά το μέτωπο των τραυματιών οι Αράς, Πιπίνης και Κουρμπέλης ξεκινάνε σιγά-σιγά, ενώ σήμερα ο Πουλίδο σήμερα μπήκε στην προπόνηση και αναμένεται το Σάββατο να είναι έτοιμος», ενώ για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Αρκάδων σημείωσε: «Ο Παπάζογλου είναι ένας καλός, νέος και φιλόδοξος ποδοσφαιριστής. Έχει τα προσόντα και την ικανότητα να βοηθήσει την ομάδα και να σημειώσει γκολ που θα δώσουν τις νίκες και τους βαθμούς. Όποιος παίκτης δείχνει ζήλο θα πάρει τις ευκαιρίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει το πάθος, η δύναμη η διάθεση, η υπομονή και η επιμονή».


Σε ερώτηση για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Φορτούνη, ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε: «Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του Φορτούνη το Σάββατο, αυτό θα κριθεί ανάλογα με το τι θέλει η αναμέτρηση και το ποιες είναι οι ανάγκες του παιχνιδιού, θα πάρει χρόνο συμμετοχής».


Αναφερόμενος στην τακτική που ακολουθεί ο Αστέρας, είχε να πει: «Στο παιχνίδι του δεύτερου ημιχρόνου τόσο με τον Ατρόμητο όσο και με τον Ολυμπιακό η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση ήταν πολύ καλή. Εκεί παίζουν ρόλο οι συνδυασμοί, οι τοποθετήσεις, η ικανότητα αλλά και η τύχη, γιατί την τύχη την δημιουργείς μόνος σου. Αν τα έχουμε, θα προκύψουν μέσα από την δουλειά. Να βάλουμε ένα γκολ που θα μας δώσει την ψυχολογία για να σκοράρει η ομάδα μας».


Στην ψυχολογία της ομάδας, τόνισε πως τα αποτελέσματα μετράνε: «Η ψυχολογία για ένα σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό του Σαββάτου, έχει να κάνει με την συνεχή ομιλία των παικτών, την αναπτέρωση του ηθικού τους, οι παίκτες να πιστεύουν στις δυνατότητες τους. Βέβαια αλλάζει με το αποτέλεσμα, όταν το τελευταίο έρχεται. Πολλές φορές όμως το αποτέλεσμα δεν έρχεται και εκεί υπάρχει το πρόβλημα».


Για το πώς σκέφτεται την επίθεση του Αστέρα: «Ο ψηλός ποδοσφαιριστής  στην επίθεση δεν παίζει πάντα τον ρόλο του να πάρει την κεφαλιά για να σημειώσει γκολ. Παίζει και τον ρόλο του να κρατήσει την μπάλα και να ανοίξει τους διαδρόμους για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ανάλογα με το υλικό που έχει ο προπονητής στην διάθεση του δημιουργείται ο σχηματισμός. Το υλικό κάνει τον σχηματισμό και όχι ο σχηματισμός το υλικό. Δεν είμαι από την αρχή εδώ. Προσπαθώ στην ομάδα να βρω ποιο σύστημα της ταιριάζει καλύτερα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο σχηματισμός δεν είναι πάντα ένας επιθετικός, αλλά τέσσερις. Εγώ μπορώ να σας αποδείξω ότι ο σχηματισμός των τεσσάρων επιθετικών είναι καλύτερος από τον σχηματισμό του 4-4-2».


Τέλος, για το σύστημα που θα παίζει η ομάδα, ο Δερμιτζάκης σημείωσε: «Δεν έχω τα χρονικά περιθώρια για 100% αφομοίωση του σχηματισμού από την ομάδα. Ο σχηματισμός της ομάδας είναι καλός, απλά λείπει το γκολ. Βέβαια όλα εξαρτώνται από την ικανότητα, το αποτέλεσμα και την τύχη. Στον Ολυμπιακό για παράδειγμα που παίζει 4-2-3-1, σκοράρουν πέντε παίκτες. Πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για το ποιοι συμμετέχουν όταν η ομάδα είναι στην επίθεση αλλά και το που πρέπει να είναι οι παίκτες εκείνη την στιγμή, αλλά το ζήτημα είναι να φτάσει η μπάλα εκεί».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved