Ντέρμπι Σισέ-Μαρινάκη στα δικαστήρια

Ντέρμπι Σισέ-Μαρινάκη στα δικαστήρια

Ξεκινάει η εκδίκαση της μήνυσης του Τζιμπρίλ Σισέ κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και αντίστροφα, με τους δύο άνδρες να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου του περσινού πρωταθλήματος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τα όσα ακολούθησαν κυρίως αλλά και η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων» και τον, τέως, αρχηγό του Παναθηναϊκού επανέρχονται στην επικαιρότητα.

Οι μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι δύο πλευρές έφτασε η ώρα να εκδικαστούν. Πρώτος είχε κινηθεί νομικά ο Τζιμπρίλ Σισέ και το Onsports στις 25 Φεβρουαρίου σας είχε προσφέρει αναλυτικά το κείμενο της μήνυσης του Γάλλου φορ με το οποίο ο 30χρονος ποδοσφαιριστής ζητούσε χρηματική αποζημίωση και ενημέρωνε ότι θα φτάσει το θέμα ως την UEFA λόγω της συμπεριφοράς του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και των οπαδών του Ολυμπιακού!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από την πλευρά του στην δική του μήνυση αναφέρει ότι όλα έγιναν στην προσπάθεια του Σισέ και του Παναθηναϊκού κατ’ επέκταση να πληγεί η εικόνα του και να κληθεί από τη δικαιοσύνη, ενώ στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών αναφέρει πως στο διάστημα που είναι στην προεδρία των Πειραιωτών έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας.

Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Μαρινάης αναφέρει με τα δικά του επιχειρήματα ότι δεν στέκουν νομικά τα όσα καταγγέλλει ο Σισέ ενώ μεταξύ άλλων τονίζει «Την συγκεκριμένη ημέρα η άφιξη της ομάδας του μηνυόμενου και η όλη διεξαγωγή του αγώνα δεν παρουσίασε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, όπως προκύπτει ευχερώς από τις σχετικές εκθέσεις του διαιτητή του αγώνα, του παρατηρητή και της αστυνομίας, πέρα από το άναμμα πυρσών κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ή κατά την επίτευξη των τερμάτων της ομάδας μας, το οποίο αποτελεί δυστυχώς πρόβλημα που εμφανίζεται σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα της Ελλάδας».

Για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του ντέρμπι προσθέτει σε άλλο σημείο της μήνυσης: «Οι φίλαθλοι της ομάδας μας εισήλθαν για να πανηγυρίσουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και για ελάχιστο χρονικό διάστημα (δεν κράτησε παραπάνω από ένα λεπτό) υπήρξε ένταση και προπηλακισμοί με κάποιους ποδοσφαιριστές της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα όσα έγιναν στα αποδυτήρια και για τα οποία τον κατηγορεί ο Τζιμπρίλ Σισέ. «Αφού εκτονώθηκε πλήρως η ένταση που είχε δημιουργηθεί πήγα στα αποδυτήρια της ομάδας μου προκειμένου να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Εκεί όντως συνάντησα τον μηνυόμενο χωρίς όμως να υπάρξει ο παραμικρός διάλογος και οποιαδήποτε συνομιλία μεταξύ μας, όπως ψευδώς και αναληθώς ισχυρίζεται στην εν λόγω-μήνυση έγκληση του, ισχυριζόμενος ότι δήθεν «σε έντονο ύφος» τον ρώτησα «για ποιο λόγο βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο», γεγονός το οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει συμβει».

Τέλος, για τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο Τζιμπρίλ Σισέ στο χώρο των αποδυτηρίων, η μήνυση του προέδρου των «ερυθρόλευκων» αναφέρει: «Ως έκφραση ευγένειας, του ευ αγωνίζεσθαι και εκτίμησης προς έναν καλό ομολογουμένως ποδοσφαιριστή του έτεινα το χέρι για να τον χαιρετίσω και γνωρίζοντας ότι πρόκειται να παραμείνει στην ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και τα επόμενα δύο χρόνια καθώς δεσμεύεται με σχετικό συμβόλαιο του είπα ότι «θα ξαναβρεθούμε του χρόνου» (επί λέξη η αναφορά μου στα αγγλικά «see you next year») γεγονότα τα οποία αναφέρει και επιβεβαιώνει πλήρως στην εν λόγω μήνυση-έγκληση εις βάρος μου..... Όμως ο μηνυόμενος όλως αδικαιολογήτως και απροκλήτως, στην εν λόγω κίνηση μου απάντησε με την έκφραση I am leaving because you screw me, η οποία κατά λέξη μεταφράζεται ως «Φεύγω γιατί με βίδωσες» και μόνο σε ένα δεύτερο μεταφορικό επίπεδο μπορεί να την εκλάβει κανείς ως υβριστική. Άλλωστε η συγκεκριμένη έκφραση «screw» αποτελεί μια από τις πλέον συνηθισμένες εκφράσεις στην αγγλική γλώσσα..... Σε απάντηση του, χρησιμοποιώντας ακριβώς την προηγούμενη δική του έκφραση, του ανέφερα επί λέξει If you think I screw you, you said that I screw you, το οποίο μεταφράζεται κατά λέξη στην φράση “Αν πιστεύεις ότι σε βίδωσα, εσύ είπες ότι σε βίδωσα”. Συνεπώς είναι απολύτως ψευδής και συκοφαντικός δι' εμέ ο ισχυρισμός του μηνυόμενου ότι δήθεν του απάντησα “Ναι θα το απολαύσω γιατί σήμερα σε γάμησα”».

Όσο για τους μάρτυρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καλέσει τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκο Καραχάλιο, και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved