Παπουτσάκης: «Να γυρίσει ο κόσμος»

Παπουτσάκης: «Να γυρίσει ο κόσμος»

Ο πρόεδρος της Super League και του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, έθεσε ως στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των φιλάθλων προς το πρωτάθλημα και την επιστροφή τους στα γήπεδα. «Θέλουμε play off», ο στόχος για την ομάδα του όπως τόνισε.

Ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και ιδιοκτήτης της ομάδας του Ηρακλείου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και αναφέρθηκε τόσο στους στόχους που έχει φέτος ο Εργοτέλης όσο και στα πρώτα του σχέδια ως ηγέτης πλέον της ελληνικής λίγκας.

«Πιστεύω ότι από την μεθεπόμενη Κυριακή κι έπειτα, θα είναι όλες οι ομάδες έτοιμες. Υπάρχουν ομάδες όπως ο ΟΦΗ ας πούμε που είναι λιγότερο έτοιμος αγωνιστικά, αφού μπήκαν αργότερα στην Super League», είπε αρχικά ο Απόστολος Παπουτσάκης για το επίπεδο ετοιμότητας των ομάδων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του Εργοτέλη.

«Ο στόχος μας φέτος είναι να παίξουμε play off. Το δικαιούμαστε μετά από τόσα χρόνια στην κατηγορία, με έναν προπονητή που είναι πλέον ο παλαιότερος σε ομάδα του πρωταθλήματος, με παίκτες που αποτελούν έναν κορμό και με παίκτες που ήρθαν, έχουμε τη φιλοδοξία να τα καταφέρουμε. Ο στόχος είναι αυτός και θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε», τόνισε ο Κρητικός πρόεδρος.

Όσο για το αν αποτελεί ρίσκο η εμπλοκή του με την προεδρία της λίγκας, σχολίασε: «Δεν αποτελεί ρίσκο. Εγώ μπαίνω καλόπιστα να βοηθήσω σε αυτή τη διαδικασία και θα βρω ανταπόκριση. Όλοι οι συνάδελφοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί για να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι έγινε, έγινε. Πρέπει όλοι μαζί, πολιτεία, φίλαθλοι, παίκτες, να καθίσουμε και να δούμε πως θα ξαναφέρουμε το ποδόσφαιρο στη θέση που ήταν παλιά».

Για το ποιος είναι ο στόχος του ως πρόεδρος της Super League απάντησε: «Φέτος έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα, να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο, αυτό ισχύει και τίποτα άλλο. Πρέπει να καθίσουμε με την πολιτεία και να δούμε τα κενά που υπάρχουν στους νόμους, να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε. Είναι μια χρονιά που θα ταλαιπωρηθούμε όλοι, αλλά πρέπει να λύσουμε αυτά τα ζητήματα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσουμε και τη διαιτησία, να λείψουν τα ανθρώπινα λάθη που εξαγριώνουν τον φίλαθλο κόσμο κι ας είναι ανθρώπινα. Πιστεύω με τον Κύρο Βασσάρα να λύσουμε κι ένα τέτοιο πρόβλημα».

Για το αν έχει βάλει χρονικό όριο στην ενασχόλησή του με τη λίγκα, ανέφερε: «Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε τώρα που ξεκινάμε. Θα πρέπει να κάνουμε όλες τις ενέργειες που έχουμε προγραμματίσει, μακάρι να πετύχουμε το ιδεώδες! Όταν κάνουμε μια πορεία θα δούμε αν πετύχαμε ή αποτύχαμε».

Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκαθαρίσει το πόσες και ποιες ομάδες θα παίξουν τελικά στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Δευτέρα με Τρίτη θα τελειώσει το θέμα του Ηρακλή πιστεύω κι από εκεί και πέρα θα προχωρήσει το θέμα και για τους υπόλοιπους. Είναι νομικά ζητήματα που δεν μπορώ να τα γνωρίζω και να δώσω απάντηση τώρα».

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Παπουτσάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα έχει υποβαθμιστεί σαν προϊόν και πως πρέπει να υπάρχει ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου. Ακόμα, ο πρόεδρος της Super League αναφέρθηκε στην απόφαση για έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και στο θέμα που υπήρχε με την ρήτρα της Nova.

«Σίγουρα, το προϊόν έχει υποβαθμιστεί και είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο που είναι ένα λαϊκό άθλημα να μην εμπνέει τους φιλάθλους. Ο κόσμος με όσα έγιναν στο παρελθόν, γυρίζει την πλάτη του στο άθλημα», είπε ο Απόστολος Παπουτσάκης και στη συνέχεια ανέφερε για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Υπήρχε μια ποινική ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε λόγω των νομικών θεμάτων που υπάρχουν με τις ΠΑΕ που εμπλέκονται».

«Δεν είμαι απόλυτα ενήμερος για το συγκεκριμένο θέμα, καταλαβαίνετε ότι δεν πρόλαβα όλα να τα εξετάσω και να ενημερωθώ. Από Δευτέρα που θα έχω ενημερωθεί θα μπορώ να σας απαντήσω», σχολίασε για το θέμα των τηλεοπτικών, ενώ επανέλαβε πως: «Το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα είναι να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να τον πείσουμε ότι αυτό που βλέπει στο γήπεδο, αυτό είναι. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την ψηφοφορία έναρξης του πρωταθλήματος, τόνισε: «Όλες οι πλευρές είχαν δίκιο σε αυτή την ψηφοφορία. Ακόμα και τώρα κι εσείς λέτε ‘γιατί να ξεκινήσει’. Εκ του αποτελέσματος, αυτοί που ψήφισαν ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα δικαιώνονται. Αν δεν είχαμε ξεκινήσει θα είμαστε σε μια ζούγκλα τώρα, από δικαστήριο σε δικαστήριο».

Για να τονίσει σε ό,τι αφορά το θέμα της ρήτρας με την Nova ότι: «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο κ. Μαρινάκης έχει μιλήσει με την Nova και για αυτό δεν μπορώ να σας δώσω απάντηση. Πάντως εμείς ξέραμε την συμβατική μας υποχρέωση και αυτή προφυλάξαμε».

Τέλος, ο Απόστολος Παπουτσάκης μίλησε και για την νίκη της Εθνικής στο Ισραήλ, λέγοντας: «Δε θα μπορούσαμε να πούμε παρά ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά για την νίκη και την εμφάνιση που έκαναν. Εγώ τους δίνω συγχαρητήρια και τους εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved