Ένας «καφετζής» για τον Ολυμπιακό! (video)

Ένας «καφετζής» για τον Ολυμπιακό! (video)

Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν παίκτη για να αντικαταστήσει τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος οδεύει προς την Γαλατασαράι, και το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ του Καβετσί Νιχάτ, του ηχηρότερου ονόματος από αυτά που βρίσκονται στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1979 και το επίθετο του σημαίνει καφετζής, καθώς στην Τουρκία, στις αρχές του 20ου αιώνα, οι οικογένειες έπαιρναν ως επώνυμα τις δουλειές που έκαναν και έτσι ο Νιχάτ σέρβιρε… γκολ!

Ο 32χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπεσίκτας, όπου από μικρός φαινόταν πως θα κάνει λαμπρή καριέρα, «βομβαρδίζοντας» τις αντίπαλες εστίες χωρίς σταματημό, με τις επιδόσεις του να τραβάνε την προσοχή του τότε τεχνικού της πρώτης ομάδας, Τζον Τόσακ, την σεζόν 1997-98. Ο Νιχάτ ήταν τότε, μόλις 17 ετών!

Ο Νιχάτ παρέμεινε στην Μπεσίκτας, μέχρι το 2002, οπότε οι ισπανικές «σειρήνες» έκαναν την εμφάνιση τους, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, να βλέπει στο πρόσωπο του «καφετζή» τον ιδανικό παρτενέρ για τον νυν σύμβουλο μεταγραφών του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Με την Μπεσίκτας, ο Νιχάτ σκόραρε 27 φορές σε 114 παιχνίδια.

Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την μεταγραφή του Νιχάτ στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, τον Ιανουάριο του 2002 δεν ήταν άλλος από τον Τζον Τόσακ. Ο Τούρκος στράικερ έσπευσε να δικαιώσει τον Ουαλό με τον καλύτερο τρόπο: σκοράροντας!

Την σεζόν 2002-03, ο Νιχάτ έκανε… πάταγο στο «Ανοέτα» μαζί με τον Κοβάσεβιτς. Ο Τούρκος ολοκλήρωσε την χρονιά με 23 τέρματα, όντας δεύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν πίσω από τον Ρόι Μακάι (29), ενώ η Σοσιεδάδ τερμάτισε στην 2η θέση χάνοντας το πρωτάθλημα από την Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις με 2 βαθμούς διαφορά! Ο Κοβάσεβιτς εκείνη την σεζόν είχε 20 γκολ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συνεργασία του με τον Κοβάσεβιτς ήταν τόσο αρμονική, που ο ισπανικός Τύπος αποκαλούσε το επιθετικό δίδυμο της Σοσιεδάδ ως «ο ψηλός και ο κοντός», λόγω της υψομετρικής διαφοράς, καθώς ο Νιχάτ είναι 1,75 και ο Σέρβος στράικερ 1,87.

Το Μάιο του 2006, ο Νιχάτ αποχωρεί από την Σοσιεδάδ για χάρη της Βιγιαρεάλ. Οι τραυματισμοί την πρώτη σεζόν δεν τον άφησαν να δείξει το πλούσιο ταλέντο του καθώς αγωνίστηκε μόλις σε 9 παιχνίδια χωρίς να πετύχει γκολ. Ωστόσο ο Τούρκος επιθετικός δεν το έβαλε κάτω και την επόμενη χρονιά «βομβάρδισε» τα αντίπαλα δίχτυα 18 φορές, βοηθώντας το «κίτρινο υποβρύχιο» να τερματίσει στην 2η θέση.

Η καριέρα του στην Βιγιαρεάλ, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο καθώς οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να αγωνιστεί σε περισσότερα από 19 παιχνίδια την περίοδο 2008-09, χωρίς να σκοράρει.

Η επιστροφή στην Τουρκία για τον διεθνή επιθετικό και την αγαπημένη του Μπεσίκτας, ήταν μονόδρομος. Ωστόσο ο Νιχάτ δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που αγαπήθηκε στο «Ινονού», καθώς την διετία που παρέμεινε αγωνίστηκε μόλις σε 34 παιχνίδια σκοράροντας 3 φορές.

Ωστόσο στην ιστορία θα μείνει ο έντονος διαπληκτισμός του με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα, όταν ο Πορτογάλος σούπερ σταρ προτίμησε να ντριμπλάρει παρά να πασάρει στον Νιχάτ, κάτι που προκάλεσε την «έκρηξη» του τελευταίου, με την Μπεσίκτας να ανακοινώνει στις 18 Μαΐου την λύση της συνεργασίας της με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή.

Εθνική ομάδα

Ο Νιχάτ είναι διεθνής 69 φορές ενώ έχει σκοράρει 19 τέρματα με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Ήταν μέλος της αποστολής της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όπου οι γείτονες κατέκτησαν την 3η θέση.

Επίσης ο Νιχάτ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας στο Euro 2008, όπου η Τουρκία έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης ωστόσο ο βραχύσωμος επιθετικός δεν κατάφερε να δώσει το παρών στην κρίσιμη αναμέτρηση λόγω τραυματισμού.

Ένας «καφετζής» για τον Ολυμπιακό! (video)



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved