Πανόπουλος: «Η ΕΠΟ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη»

Πανόπουλος: «Η ΕΠΟ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη»

Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία χρέωσε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για όλα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Χρήστος Πανόπουλος. «Να εφαρμοστούν οι νόμοι και να μην έχουν έπαρση οι παράγοντες», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης.

Ο Χρήστος Πανόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως η στάση της ακριτικής ΠΑΕ στις αρχαιρεσίες της Super League ήταν ήδη γνωστή καθώς είχε καταθέσει τις προτάσεις της για το φετινό πρωτάθλημα και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί με τη διαδικασία της εκλογής του προέδρου του συνεταιρισμού.

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης τόνισε πως η ΕΠΟ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη στιγμή που είναι η ανώτατη αρχή και παράλληλα μίλησε για την απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος που ήταν ουσιαστικά κίνηση εταιρικής στρατηγικής προκειμένου να μην χαθούν έσοδα από πιθανές ζημίες της Nova και όχι αναγκαστική λόγω ύπαρξης ρήτρας από το συνδρομητικό κανάλι.{textlink}

Τέλος, ο Χρήστος Πανόπουλος αναφορικά με το αν θα υπάρξουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δήλωσε πως θα γίνει περισσότερο αισιόδοξος αν δει να εφαρμόζονται οι νόμοι και σταματήσουν οι παράγοντες των ομάδων να έχουν έπαρση που τους έχει κάνει κακό ως τώρα και έχει κάνει τον κόσμο να τους αντιπαθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Πανόπουλος στον Sentra 103.3

Για την αποχώρηση από την ψηφοφορία στην Super League: «Η Ξάνθη δε διαφώνησε με το πρόσωπο του κ. Παπουτσάκη, αλλά το θέμα είχε να κάνει με την παρουσία και το δικαίωμα ψήφου του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε κάνει γνωστή τη θέση μας ότι θα απέχουμε από αυτή τη διαδικασία καθώς είναι παράλογο να συμμετέχουν στις διαδικασίες κάποιοι που δεν ξέρουν αν αύριο θα παίζουν στην πρώτη κατηγορία».

Για την υποψηφιότητα Παπουτσάκη: «Εμείς επιλέξαμε να μην στηρίξουμε την υποψηφιότητα Παπουτσάκη όχι γιατί δε σεβόμαστε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι με τις δυσκολίες που περνάει τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Εμείς εμμέναμε στην κλήρωση για τον κάθε πρόεδρο, να μην γίνεται αυτή η διαμάχη για την προεδρία που ξεκίνησε από την εκλογή του κ. Πατέρα».

Για το πώς θα πορευτεί η Λίγκα από εδώ και πέρα: «Η Super League έχασε μια ευκαιρία μεγάλη, όπως και ο κ. Παπουτσάκης. Θα μπορούσε να γίνει πρόσωπο των ημερών αποσύροντας την υποψηφιότητά του. Τώρα εκλέχθηκε πρόεδρος με 15 ψήφους, δύο εκ των οποίων δε ξέρουν που θα παίζουν αύριο. Έχασε την ευκαιρία να ταράξει τα νερά ο κ. Παπουτσάκης».

Για τις ευθύνες της Super League και της ΕΠΟ: «Η λίγκα είναι ένας από τους παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σαν συνεταιρισμός υπόκειται σε ελέγχους. Η ΕΠΟ είναι η «μαμά» και η Super League το «παιδί». Την μεγαλύτερη ευθύνη για εμένα την έχει η ΕΠΟ που πρέπει να ελέγχει. Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν ήξεραν αν μπορούν οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές, αν δεν μπορούν έγινε ένα τεράστιο μπάχαλο. Υπάρχει ένα κομμάτι που μπορούμε να αποφύγουμε τα λάθη και να αναλάβουμε τις ευθύνες. Αυτό όμως δεν έγινε.

Αν εγώ έχω πλαστά πιστοποιητικά, δεν πρέπει η ΕΠΟ να μου πει ότι δεν γίνεται να κάνεις μεταγραφές με αυτά τα χαρτιά, δε σε υποβιβάζω, φτιάξε κανονικά και νόμιμα τα χαρτιά σου και έλα να τα ελέγξουμε πάλι. Αν γινόταν αυτό, θα είχαμε τα μισά από τα προβλήματα που έχουμε τώρα».

Για την απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος: «Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε κάποια πράγματα. Η Super League κατηγορείται για την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η Nova είχε μια συγκεκριμένη θέση ότι δεν ειδοποιήθηκε για περίπτωση αναβολής και δεν συζητήθηκαν περιπτώσεις να πληρωθούν ρήτρες. Έτσι, η λίγκα εκτέθηκε και βγήκε στη σέντρα. Η Nova που είναι ένας από τους χρηματοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν βγήκε να πει το αυτονόητο και να προστατέψει την εικόνα της. Η Super League έπρεπε να κάνει από την πλευρά της κάποιες κινήσεις.

Έπρεπε να δούμε τη ζημιά μπορούμε να κάνουμε στην Nova αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα, τι θα κάνουμε εμείς από την πλευρά μας αν αρχίσει το πρωτάθλημα στην ώρα του και κατά πόσο θα ρισκάρει η Nova να χάσει συνδρομητές αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα και φανεί το προϊόν αναξιόπιστο. Εκεί έπρεπε να σκεφτούμε τον συνεργάτη μας απέναντι, χωρίς να μας το πει και να μας το υποδείξει ο ίδιος, πως θα τον προφυλάξουμε. Το πιο πιθανό ήταν η Nova να μη μας πληρώσει κάποια στιγμή όταν δε θα έχει έσοδα».

Για το αν θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα: «Είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να έχουμε ως τις 11 ή 12 Σεπτεμβρίου οριστικές αποφάσεις. Έτσι λοιπόν το μόνο που θα κάναμε θα ήταν να ρισκάραμε πολύ και να το παίζαμε όλα για όλα. Να μην αρχίσει το πρωτάθλημα, να χάσει έσοδα και η Nova και τελικά να χάσουμε κι εμείς την όποια Nova έχουμε ως συνεργάτη».

Για το τι πιστεύει ότι θα γίνει τελικά: «Το πιο πιθανό, είναι να καταλήξουμε σε ένα ερασιτεχνικό-επαγγελματικό πρωτάθλημα. Θα πάμε σε ένα έσοδο των 2 εκατ. ευρώ μάξιμουμ για τις μικρομεσαίες ομάδες, για τις αντίστοιχες Ξάνθες να το πω έτσι, και των 4 με 5 εκατ. ευρώ για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Είμαι επιφυλακτικός για όλα αυτά και θέλω να δω όλες τις παραμέτρους πριν πω αν θα είναι θετική τελικά η κατάληξη».

Για το που οφείλονται όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αργήσαμε υπερβολικά να κάνουμε αυτά που έπρεπε, για αυτό τώρα γίνεται όλος αυτός ο χαμός. Σαφώς και το πρωτάθλημα γίνεται αναξιόπιστο. Δεν είναι αξιόπιστο ένα πρωτάθλημα όταν δεν ξέρεις τον αντίπαλό σου! Σε μια εβδομάδα με αυτά που έχουμε δει εδώ πέρα είναι πιθανό να μας φέρουν για 15η και 16η ομάδα την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Εδώ ανεβαίνουν και κατεβαίνουν κάθε μέρα και διαφορετική.

Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει και κάποιο μέλος του συνεταιρισμού, κάποια ομάδα που θα επωφεληθεί νομικά και θα προσβάλει όλα αυτά που γίνονται διεκδικώντας δια νόμου τα συμφέροντά της. Αυτό θα διαλύσει ουσιαστικά το συνεταιρισμό, θα δημιουργήσει και αναδρομικό δεδικασμένο και δεν ξέρω τι θα γίνει αν μια ομάδα το κάνει αυτό».

Για το τι θεωρεί ο ίδιος ότι μπορούσε να γίνει με την έναρξη του πρωταθλήματος: «Η Ξάνθη είχε πει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιθανόν να ρισκάραμε πολλά πράγματα. Όμως δε σημαίνει το ότι δεν μπορεί να διακοπεί από τη στιγμή που ξεκίνησε. Πρέπει να επανορθώσουμε αν η απόφασή μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι λανθασμένη. Θα μπορεί να γίνει μια ανοικτή συζήτηση με την Nova για το αν υπάρχουν απαντήσεις στα ζητήματα που υπάρχουν. Θα μπορούμε να συζητάμε για το αν μπορούμε να παίξουμε αυτό το πρωτάθλημα ή υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν έτσι ώστε να γίνει όπως πρέπει η διοργάνωση».

Για το αν ελπίζει να βρεθούν λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αν παρθούν δικαστικές αποφάσεις, αν εφαρμοστούν οι νόμοι, πιστεύω ότι θα υπάρχει αχτίδα φωτός για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλοι εμείς, χωρίς να εξαιρούμαι εγώ, θα γίνουμε σοφότεροι, λιγότεροι πονηροί και περισσότερο αυτάρκεις. Θα γίνουν πιο προσγειωμένοι και αυτή την έπαρση που μας έχει κάνει αντιπαθείς στον κόσμο θα πρέπει να σταματήσουμε να την έχουμε».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved