Μπελά: «Ο ΠΑΣ θα μείνει στη Super League»

Μπελά: «Ο ΠΑΣ θα μείνει στη Super League»

Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα καταφέρει να μείνει στην Super League εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπελά.

Ο επί σειρά ετών αρχηγός της Ηπειρώτικης ομάδας - προπονεί τα παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΣ Γιάννινα - σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εξέδρα», υποστήριξε ότι ο ΠΑΣ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χαρακτήρισε πολύ καλές τις μεταγραφές που έγιναν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ζαουάντ Ζαϊρί, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στεφάν Ντεμόλ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μπελά:

Οι προβλέψεις σου με βάση τη δική σου εμπειρία για τη νέα σεζόν ποιες είναι;

«Έκανε καλές μεταγραφές η ομάδα, αυτό είναι βέβαιο, αλλά αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο. Την είδα να αγωνίζεται πριν τα επίσημα ματς και πιστεύω ότι κάτι λείπει ακόμη για να είναι «πάνοπλη». Έχω την αίσθηση πως αυτό το… συστατικό είναι ο σέντερ φορ. Με τον ερχομό του Ζαϊρί πιστεύω ότι ο ΠΑΣ είναι πλήρης και από πλάγια, από όπου μπορούν να δημιουργούνται αρκετές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να είναι πάντα κάποιος στην περιοχή για να μπορεί να εκμεταλλεύεται τις μπαλιές. Ο Μπακαγιόκο δεν είναι αυτό που λέμε φορ περιοχής, έστω κι αν πέρυσι πέτυχε 19  γκολ, ενώ ο Κουέβας είναι ανέτοιμος.

Με εξαίρεση τους Ζαϊρί και Μπουζίντ, ο κόσμος δεν «ζεστάθηκε» από τις μεταγραφές…

«Σίγουρα ο κόσμος είναι απαιτητικός. Και πως μπορεί να μην είναι, από τη στιγμή που πάντα γεμίζει το γήπεδο και στηρίζει διαρκώς την ομάδα;».

Έχει βαρεθεί και το πάνω κάτω…

«Αυτό δεν θέλει ούτε καν να το ακούει ο κόσμος. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη φορά ήρθε η σειρά η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Τα ψέματα τελείωσαν. Ο αγωνιστικός χώρος είναι αυτός που σε δικαιώνει και άλλες φορές σε… ξεγυμνώνει και εκεί θα φανεί κατά πόσο η προσπάθεια θα δώσει καρπούς. Νομίζω όμως ότι αντικειμενικά  φέτος υπάρχουν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε ο ΠΑΣ να παραμείνει στην κατηγορία, χωρίς να έχει το άγχος ως το τέλος».

Ο Ντεμόλ είναι ο πρώτος προπονητής που μένει με την ομάδα και στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας πρώτα δώσει την άνοδο. Θεωρείς σωστή την επιλογή;

«Για να μένει, σημαίνει ότι κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Είναι ο άνθρωπος που ταιριάζει στην ομάδα. Μαζί του η ομάδα πήγε καλά και φάνηκε πως δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει προπονητής».

Σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι υπερτερεί η ομάδα;

«Η φυσική κατάσταση και η τακτική είναι τομείς οι οποίοι έχουν δουλευτεί πάρα πολύ καλά και τα Γιάννινα δεν υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό έχει φανεί και στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Δυνατά σημεία όμως θεωρώ πως είναι οι στόπερ και οι αμυντικοί χαφ. Όχι τόσο ως πρόσωπα, αλλά σαν μια συνολική αγωνιστική λειτουργία».

Ο Ζαϊρί έχει δείξει την αξία του

Ο Ζαϊρί  θεωρείς ότι θα βοηθήσει, δεδομένου ότι είναι ένας παίκτες που δύσκολα χωράει σε τακτικές;

«Η αξία του Ζαϊρί είναι σε όλους γνωστή, δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι παραπάνω. Έχει δείξει τι αξίζει και είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Και μπορεί να μη χωρά σε συστήματα, αλλά τέτοιου είδους παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το κάτι παραπάνω όταν χρειαστεί».

Τους Λίλα και Βίλα πως τους βλέπεις;

Πιστεύω ότι ο Λίλα προσαρμόστηκε γρήγορα στην ομάδα, σε αντίθεση με το Βίλα, που φαίνεται να χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά ο Ντεμόλ είδε πως ο Λίλα ταιριάζει στην ομάδα και τον έβαλε αμέσως στην ενδεκάδα».

Κανέναν «Γιαννιώτη» ακόμη θα δούμε στην ομάδα;

«Τώρα υπάρχουν δύο – τρία παιδιά από τη μικρότερη ομάδα, όπως ο Τσάνης, ο Γιάκος, ο Οικονόμου, ο Παππάς, που σε ένα – δύο χρόνια θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν».

Φέτος ασχολείσαι με τα παιδιά στα τμήματα υποδομής της ομάδας…

«Έχουμε όλες τις προδιαγραφές να κάνουμε καλή δουλειά. Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη είναι πολύ καλές και για πρώτη φορά έχουμε τόσο καλή επαφή με την ΠΑΕ. Γενικ΄τοερα ο σύλλογος δουλεύει σε άλλα στάνταρ φέτος, κάτι που φαίνεται σε όλους τους τομείς. Η έλευση του κυρίου Μόσχογλου ήταν καθοριστική».

Έχεις κληθεί να βοηθήσεις πολλές φορές και από το πόστο του προπονητή στην ομάδα; Είναι στα σχέδιά σου η προπονητική;

«Όχι, αυτή τη στιγμή προπονώ τα μικρά παιδιά και μου αρέσει πολύ. Μπορεί ως δουλειά να είναι πιο δύσκολη, αλλά είναι πολύ πιο ευχάριστη. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική θα το είχα κάνει νωρίτερα. Είναι πολύ πιο ωραίο να μαθαίνεις στα μικρά παιδιά αυτά που χρειάζεται, παρά να λες στους μεγάλους να κάνουν αυτά που πρέπει».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved