Λύμπε: «Ιδανικό φινάλε το Euro»

Λύμπε: «Ιδανικό φινάλε το Euro»

Την πρόθεσή του να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα αυτό το καλοκαίρι επανέλαβε σε δηλώσεις του ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα www.hellasfanclub.gr και επανέλαβε ότι το ιδανικό φινάλε στην καριέρα του θα ήταν να παίξει με την εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι . Παράλληλα, ο «Λύμπε» αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας να προκριθεί στα τελικά του Euro.

- Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Εθνική, ειδικά επειδή πρόκειται για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και κάποιοι παίκτες ακόμη δεν έπαιξαν επίσημους αγώνες;
«Ασφαλώς είναι αρχή της σεζόν, οι παίκτες δεν είμαστε στο 100% της φόρμας μας, αλλά το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ οπότε νομίζω ότι δεν μειονεκτούμε. Στόχος μας είναι να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και να αγωνιστούμε με ομαδικό πνεύμα».

- Το Ισραήλ έχει ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης. Συμφωνείς ότι ο αγώνας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος από όσο ήταν εξ ορισμού;
«Πιστεύω πως ούτως ή άλλως όταν οποιαδήποτε Εθνική ομάδα μπαίνει στο γήπεδο δεν είναι αδιάφορη. Ειδικά μάλιστα όταν παίζουν εναντίον μας θέλουν να δείξουν κάποια πράγματα. Είναι κομβικός αγώνας και για εμάς και για αυτούς, αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι αγχώνει πιο πολύ τους αντιπάλους μας».

- Τι πιστεύεις πρέπει να προσέξουμε περισσότερο στο ματς του Τελ Αβίβ;
«Το Ισραήλ είναι πολύ καλή ομάδα. Την είδαμε ξανά σε βίντεο, τη θυμόμαστε κι από το πρώτο παιχνίδι. Θα πιέσει πολύ και για αυτό χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση. Δεν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί, υπομονετικοί, να προσέξουμε στην άμυνα. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλους αυτούς τους τομείς».


- Η μάχη για την πρωτιά στον όμιλο έχει ανάψει για τα καλά. Θεωρείς ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τον πρώτο λόγο;
«Εμείς πιστεύουμε στην πρωτιά. Έχουμε δυνατότητες και θα στηριχθούμε στα θετικά μας στοιχεία, αυτά που γνωρίζουμε ότι έχουμε, αυτά που έχουμε δείξει έως τώρα. Μόνο η νίκη μάς ενδιαφέρει για τον αγώνα στο Ισραήλ. Υπό προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα μπορεί και η ισοπαλία να αποδειχθεί θετικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς ξέρουμε ότι πρέπει να κυνηγήσουμε τη νίκη».

- Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από έναν χρόνο αήττητη. Υπάρχει κάποιο μυστικό;
«Η Εθνική μας πάντα είχε ένα δυνατό σύνολο, στηριζόταν κυρίως στην αμυντική της λειτουργία, να “κλειδώνει” τον αντίπαλο, να τον προβληματίζει. Υπάρχει ποιότητα στους παίκτες και με τη νέα φιλοσοφία και το πνεύμα του προπονητή μας, έχει προκύψει το αήττητο. Αυτό που μετράει όμως δεν είναι τα σερί. Είναι να φτάνεις στο στόχο σου κι εμείς στην Εθνική αυτό θέλουμε, δεν λένε τίποτα τα ρεκόρ και τα σερί».

- Το αήττητο όμως έχει προκύψει και μέσα από μια σταδιακή ανανέωση της Εθνικής μας. Συμφωνείς ότι είναι σημαντικό που ο κ. Σάντος καλεί και νέα παιδιά;
«Επειδή έχω συνεργαστεί με τον κ.Σάντος και τον έχω ζήσει και σε σύλλογο εκτός από την Εθνική, συνεργαζόμασταν καθημερινά, γνωρίζω ότι στις επιλογές του ποτέ δεν έπαιζε ρόλο η ηλικία ενός παίκτη. Είναι ένας προπονητής που όταν δει έναν παίκτη που έχει τα προσόντα να βοηθήσει την ομάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα τον καλέσει».

- Παίζεις στην Εθνική 15 χρόνια, από το 1996! Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με την ομάδα;
«Η σχέση μου σε όλη αυτή τη διαδρομή είναι νομίζω αυτή που πρέπει να έχει κάθε παίκτης με την Εθνική του ομάδα. Η Εθνική είναι κάτι παραπέρα από το επάγγελμά μας είναι για όλους μας ένα προσωπικό ζήτημα και είναι τιμή να παίζουμε σε αυτήν. Για μένα πάντα είναι θέμα διάθεσης. Αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζω με την Ελλάδα νιώθω πραγματική αγάπη και μου αρέσει κάθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική».

- Ξέρεις, με τόση αφοσίωση αποτελείς έμπνευση και για τους νέους παίκτες. Το «εισπράττεις» αυτό από τα νέα παιδιά;
«Δεν ξέρω αν με θεωρούν παράδειγμα προς μίμηση ή αν τους εμπνέω. Εγώ όταν έρχομαι στην Εθνική τα δίνω όλα, είμαι πάντα 100% επαγγελματίας στις υποχρεώσεις μου και χαίρομαι να παίζω για αυτή την ομάδα. Τώρα εάν αυτό αποτελεί έμπνευση για κάποιο παιδί, θα ‘ναι χαρά μου».

- Είπες φέτος ότι αυτή είναι η τελευταία χρονιά στην καριέρα σου. Φαντάζομαι θα ήθελες να ολοκληρωθεί στα τελικά του EURO…
«Αυτό εύχομαι πάνω από όλα! Θα είναι καταπληκτική στιγμή να συνδυαστεί η τελευταία μου εμφάνιση με τη συμμετοχή μου στο EURO. Θα είναι ευχής να κλείσω έτσι την καριέρα μου, το ιδανικό!
Όπως και να έχει, θα ’ναι ευχής έργον, το ιδανικό, να κλείσω έτσι την καριέρα μου».

- Από πέρυσι, τέτοια εποχή, άρχισε τη λειτουργία του και το Hellas Fan Club. Νιώθεις ότι συμβάλλει στην Εθνική, με τον κόσμο να έρχεται ακόμη πιο κοντά σας;
«Σίγουρα είναι σημαντικό να ακολουθούμε τέτοια παραδείγματα από άλλες χώρες. Τέτοιες ενέργειες άλλωστε συμβαίνουν πολλά χρόνια τώρα σε άλλες Εθνικές. Εμείς περιμένουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα και πιστεύω ότι πρέπει όλοι μας, ο καθένας από τον τομέα του, να βοηθήσουμε λίγο παραπάνω ώστε να έλθει πράγματι και άλλος ποιοτικός κόσμος δίπλα στις Εθνικές ομάδες».



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved