«Βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση»

«Βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση»

Την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό Βόλου λόγω της εξωαγωνιστικής περιπέτειας που περνούν εκφράζουν οι παίκτες με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο. Στις 18.30 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου

Συγκεκριμένα, μιλούν για «ηθική απαξίωση που υφιστάμεθα από την συνεχή λασπολογία εις βάρος της ομάδας μας», τονίζουν ότι «κανείς δεν συμμερίζεται το αδιέξοδο στο οποίο σήμερα έχουμε περιέλθει ως επαγγελματίες, οικογενειάρχες και άνθρωποι», «κανείς δεν έχει προβληματιστεί και δεν έχει αναρωτηθεί τι θα συμβεί με εμάς ως εργαζόμενους και οικογενειάρχες, αλλά και ως αθλητές», ενώ επισημαίνεται ο αντίκτυπος που θα έχει στη ζωή των οικογενειών τους, μια και «θα υποχρεωθούμε υπό το φάσμα της ανεργίας να δεχτούμε επαγγελματικές προτάσεις προσβλητικές για την αξία μας».

Παράλληλα, ζητούν να τους σεβαστούν «ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες όλοι: Πολιτεία, Αθλητική Δικαιοσύνη, Ε.Π.Ο. και θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου» και να ολοκληρωθεί η «υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η εις βάρος μας αδικία και να μπορέσουμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας».

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης (1/9) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί στις 18.30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου:

«Εδώ και δυο περίπου μήνες που έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη εξωαγωνιστική περιπέτεια που έχει ζήσει η ομάδα μας, εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου παραμείναμε σταθερά προσηλωμένοι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις ως επαγγελματίες και καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της με την πρόκριση στα play off του Europa League.

Δυστυχώς όμως, κανείς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται και να συμμερίζεται το αδιέξοδο στο οποίο σήμερα έχουμε περιέλθει ως επαγγελματίες, οικογενειάρχες και άνθρωποι.

Αυτή τη στιγμή το σύνολο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ομάδας, δηλαδή ανθρώπων εργαζομένων που ζουν από το ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και επαγγελματική και εργασιακή ανασφάλεια. Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούμε ούτε πότε, ούτε αν οι οικονομικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει θα γίνουν σεβαστές ή όχι, ούτε ποια θα είναι τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει άμεσα και κύρια και τις οικογένειές μας. Πολλοί από εμάς είναι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές και φυσικά το πρόβλημα γι αυτούς διογκώνεται καθώς είναι αδύνατο να αντιληφθούν τα μέτρα της ελληνικής προχειρότητας και του παραλογισμού. Για να μην αναφερθούμε καθόλου στις διαλυτικές τάσεις που ασκεί στην ίδια την ομάδα αυτή η παρατεινόμενη κατάσταση φθοράς.

Κανείς δεν έχει προβληματιστεί και δεν έχει αναρωτηθεί τι θα συμβεί με εμάς ως εργαζόμενους και οικογενειάρχες, αλλά και ως αθλητές. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας είμαστε περισσότεροι από 23 και όχι μόνο οι πέντε – δέκα ενδεχομένως προβεβλημένοι. Ακόμα και στο χειρότερο για την ομάδα μας σενάριο που συνεπάγεται την αποδέσμευση του συνόλου των επαγγελματιών και ακόμα και αν χορηγηθεί μια παράταση της μετεγγραφικής περιόδου για εμάς, πόσοι θα καταφέρουν να βρουν ομάδες, τη στιγμή πού όλες, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, θα έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό τους και θα έχουν «κλείσει» τους προϋπολογισμούς τους; Πως θα βρεθούμε ξαφνικά στην αγορά εργασίας και με ποια εργασιακά δικαιώματα; Μήπως τελικά οι περισσότεροι εξ’ ημών θα υποχρεωθούμε υπό το φάσμα της ανεργίας να δεχτούμε επαγγελματικές προτάσεις προσβλητικές για την αξία μας με άμεσο αντίκτυπο στην ζωή των οικογενειών μας; Και ποιος μας σέβεται ως αθλητές, όταν μετά από μια κοπιώδη καλοκαιρινή προετοιμασία που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, βαδίζουμε προς ένα ολόκληρο μήνα πλήρους απραξίας και θα πρέπει να υποβληθούμε επί της ουσίας σε νέα προετοιμασία για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, όταν και εάν ξαναμπούμε σε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε με την ομάδα μας όπως όλοι επιθυμούμε, είτε οπουδήποτε αλλού;

Και φυσικά, κανείς από εμάς δεν θέλει να σκέφτεται την ηθική απαξίωση που υφιστάμεθα από την συνεχή λασπολογία εις βάρος της ομάδας μας, η οποία και αντανακλά και στην προσωπικότητα του καθενός μας που στιγματίζεται άδικα και προσβλητικά από την παρουσία του στην ομάδα. Την οποία έχουμε τιμήσει στο ακέραιο μέσα στο γήπεδο και μόνο εμείς γνωρίζουμε τον κόπο που έχουμε καταβάλλει για να βρεθούμε (αγωνιστικά και μόνο) στο σημείο που φτάσαμε, πριν μας στερηθεί η δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα σε εφημερίδες που αναφέρουν ότι διάφορες ομάδες «δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές από την ομάδα του Βόλου εξαιτίας της εμπλοκής της στα στημένα», ως να είμαστε όλοι ποδοσφαιρικά «απόβλητοι», χωρίς για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να έχει προκύψει οποιοδήποτε θέμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα.

Όλη αυτή η κατάσταση που παρατείνεται επί της ουσίας εις βάρος μας συνιστά βαρύτατη προσβολή και των εργασιακών, και των επαγγελματικών αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, καθώς προσβάλλουν ευθέως την προσωπικότητά μας και το δικαίωμα μας στην εργασία, όπως είναι κατοχυρωμένα και από το Σύνταγμα αλλά και από την Ε.Σ.Δ.Α.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να μας σεβαστούν ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες όλοι: Πολιτεία, Αθλητική Δικαιοσύνη, Ε.Π.Ο. και θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Ζητάμε να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η εις βάρος μας αδικία και να μπορέσουμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας. Μέσα στις γραμμές του γηπέδου, εκεί που οι άλλοι βλέπουν την διασκέδασή τους ή ένα απλό τηλεοπτικό θέαμα, εμείς εργαζόμαστε και από αυτό ζούμε τις οικογένειες μας. Παρακαλούμε όλους να αντιμετωπίσουν την κατάστασή μας με τον απαιτούμενο σεβασμό και να δώσουν λύση στο αδιέξοδο αυτό που μας πλήττει βάναυσα και άμεσα.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλα τα ΜΜΕ, σε Συνέντευξη Τύπου που θα δώσουμε σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στις 18:30.

Οι Επαγγελματίες Ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ»



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved