Ο Κρέσιτς και η διαφορά με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

Ο Κρέσιτς και η διαφορά με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε για τον ανταγωνισμό με τον Χαλκιά, την ευκαιρία που περίμενε ότι θα πάρει και τον ανταγωνισμό με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt ο Ντάριο Κρέσιτς αναφέρθηκε και στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 27χρονου γκολκίπερ:

-Κύριε Κρέσιτς, παίζατε στον Πανιώνιο και αλλάξατε για να πάτε στον ΠΑΟΚ. Γιατί την πρώτη περίοδο παίξατε μόνο εφτά φορές;

 «Στον ΠΑΟΚ υπέγραψα χωρίς να έχω την προσδοκία να είμαι το νούμερο ένα από την πρώτη χρονιά. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό τον χρόνο για να δουλέψω και να βελτιωθώ έτσι ώστε αν έπαιρνα την ευκαιρία να έδειχνα έτοιμος 100%. Μαζί με τον Χαλκιά έχουμε έναν σκληρό ανταγωνισμό. Εκείνος έχει καθιερωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει πλεονέκτημα. Εγώ παρέμεινα πιστός στις σκέψεις μου και έδινα το 100% στην προπόνηση για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή .

-Στην επόμενη σεζόν καθιερωθήκατε και είχατε καλή απόδοση. Τι ήταν διαφορετικό σε σχέση με το περασμένο έτος;

«Βελτίωσα την απόδοσή μου στις προπονήσεις όπου πάντα δίνω το 100%. Ήξερα ότι θα πάρω την ευκαιρία και θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσω, κάτι που έγινε»

-Παίζετε μαζί με τον Έλληνα τερματοφύλακα Χαλκιά. Πως είστε μαζί τι μπορείς να μάθεις από αυτόν;

«Ο Χαλκιάς είναι πολύ έμπειρος τερματοφύλακας και παίζει στο υψηλό επίπεδο πολλά χρόνια, ακόμη και στην εθνική ομάδα. Έχουμε πολύ καλή σχέση και σίγουρα μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν, κάτι για το οποίο του είμαι ευγνώμων. Από εκεί και πέρα έχω αναπτύξει το δικό μου στυλ».

-Πέρυσι η σεζόν πήγε καλά για εσάς αφού τερματίσατε πίσω από τον Ολυμπιακό και δύο πόντους πίσω από την Τρίτη ομάδα. Τι λείπει για να προσπεράσετε την ομάδα του Πειραιά;

«Την τελευταία σεζόν τερματίσαμε τρίτοι αφού δεν τα καταφέραμε με το βάρος των ευρωπαϊκών αγώνων και του πρωταθλήματος. Υπήρχαν αγώνες απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες που δεν είχαμε φρεσκάδα και δεν ήμασταν καλά συγκεντρωμένοι. Γι’ αυτό χάσαμε πόντους που δεν μας άφησαν να καλύψουμε την διαφορά. Όσον αφορά την ποιότητα του ρόστερ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είμαστε στο ίδιο ύψος, αλλά δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάθος και αυτό ίσως είναι ένα μειονέκτημα για εμάς, όπως και η τύχη. Όπως και να έχει η 3η θέση αποτελεί μία επιτυχία».

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μονοπωλούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Ποια είναι η έλλειψη των άλλων ομάδων απέναντί τους;

«Όπως σε κάθε χώρα υπάρχουν ομάδες που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και έχουν την δυνατότητα να φέρνουν πιο ποιοτικούς παίκτες. Έτσι γίνεται και εδώ στην Ελλάδα. Επιπλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κάνουν καλή δουλειά και στις ακαδημίες και μπορούν να προωθούν καλύτερους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα».

-Σε διεθνές επίπεδο οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν δείξει πολλά τελευταία. Τι συμβαίνει κατά την άποψή σου»;

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την κατώτερη ποιότητα των Ελληνικών ομάδων, αλλά με το ότι οι άλλες ομάδες έχουν φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κατά την γνώμη μου ο ΠΑΟΚ πήγε καλά πέρυσι στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε επάνω σε αυτή την επιτυχία για να την επαναλάβουμε…».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved