Μαθήματα και… μαθήματα

Μαθήματα και… μαθήματα

Η αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος πέρασε στην ιστορία. Από το βράδυ του Σαββάτου πολλά γράφτηκαν και ακόμη περισσότερα ακούστηκαν, σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο μπορεί να μην «ματώθηκαν» τα δίχτυα, αλλά ήταν «γεμάτο» από κάθε άποψη.

Κατά γενική ομολογία αν μια ομάδα δικαιούταν να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τους «Ζωσιμάδες» αυτή θα έπρεπε να ήταν ο Αρης. Όμως δεν έγινε και αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους. Στην ατυχία, στην αστοχία και στην διαιτησία. Το διπλό δοκάρι που είχε αρχικά ο Κάρλος Τόχα και στην εξέλιξη της φάσης ο Κώστας Καπετάνος, καθώς και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες –κυρίως- στο πρώτο ημίχρονο, αναμφίβολα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

«Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Οφείλαμε να «σκοτώσουμε» το παιχνίδι με τον ΠΑΣ από την αρχή, αλλά δεν το καταφέραμε με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ισοπαλία», ήταν το σχόλιο που έκανε ο Ρικάρντο Φατί, δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα του… έργου που παίχτηκε στην ηπειρωτική πόλη.

Όμως αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Το… σενάριο θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν ο Τριτσώνης στο ξεκίνημα του αγώνα καταλόγιζε το πέναλτι που έγινε πάνω στον Νέτο από τον Κώτσιο, οπότε θα έπρεπε να αποβληθεί και ο αμυντικός των γηπεδούχων ως τελευταίος παίκτης, καθώς ο Βραζιλιάνος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ένα το κρατούμενο…

Έξι λεπτά αργότερα θα μπορούσε να υπάρξει νέα ανατροπή στο… σενάριο αν ο Αθηναίος ρέφερι εφάρμοζε τον κανονισμό όταν ο Φεγκρούς απομάκρυνε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.

Όπερ σημαίνει ότι πριν συμπληρωθεί καλά καλά το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να είχε μπει στη θέση του οδηγού και τα Γιάννενα να έμεναν με εννέα ποδοσφαιριστές!

Φώναξαν, (ξανα)φώναξαν οι «κίτρινοι», αλλά πού να βρουν το δίκιο τους…

Με αυτά και αυτά, έμεινε το «μηδέν» και ο Αρης πλέον καλείται να βρει αυτούς τους δύο χαμένους βαθμούς και να καλύψει το έδαφος στα επόμενα παιχνίδια.

Από την άλλη, ο Τριτσώνης καλείται να κάνει εντατικά… μαθήματα για την σωστή εφαρμογή των κανονισμών.

Όμως κάποιοι άλλοι δεν χρειάζονται να κάνουν… μαθήματα, γιατί πολύ απλά τα παραδίδουν. Οι 1.000 περίπου οπαδοί του Αρη που ταξίδευσαν στην όμορφη πόλη της Ηπείρου κέρδισαν τα εύσημα με την υποδειγματική τους συμπεριφορά. Την ώρα που σε άλλα γήπεδα οι πυρσοί άναβαν ο ένας μετά τον άλλο και τα υβριστικά συνθήματα έδιναν και έπαιρναν, οι οπαδοί του Αρη παρέδιναν μαθήματα οπαδικής παρουσίας, δείχνοντας σε όλους τον δρόμο.

Ήταν ένας φάρος φωτεινός… Ήταν ένας οδηγός για την συνέχεια…



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved