Βεντούρης: «Η βία δεν λύνει το πρόβλημα»

Βεντούρης: «Η βία δεν λύνει το πρόβλημα»

Ακόμη και μια μέρα μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης, με δηλώσεις του στο Onsports ήταν συγκλονισμένος με όσα συνέβησαν πριν το ματς έξω από το γήπεδο.

Έξω από τη θύρα 2 δημιουργήθηκε ένταση, καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν λειτουργούσαν τα τουρνικέ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός. Οι φίλαθλοι προσπάθησαν να μπουν μέσα στο γήπεδο, με την αστυνομία να τους εμποδίζει και να δημιουργούνται επεισόδια.

«Το χθεσινό με συκλόνισε. Έχω εντονα την αίσθηση ότι έγινε υπεραντίδραση. Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω ότι ήταν μια βεβιασμένη αντίδραση από την πλευρά της αστυνομίας. Οταν έρχεται ένα παιδί με ανοιγμένο φρύδι να κλαίει και να σου λέει ότι το χτύπησαν, είναι τραγικό. Πήγα έξω και είδα γονείς με παιδιά να λένε «τι πράγματα είναι αυτά». Είδα ανθρώπους να καλύπτουν το πρόσωπό τους από τα δακρυγόνα. Όταν μίλησα με τον προϊστάμενο, μου είπε ότι τους πέταξαν πέτρες. Εξω από τη θύρα περνούσε κόσμος και δεχόταν επίθεση. Μου μεταφέρθηκε πως τους έλεγαν «αυτό που πάθατε σήμερα, θα πάθετε και χειρότερα σε όλη τη χρόνια». Ερχόμαστε για να ευχαριστηθεί ο κόσμος και όχι να έχουμε ανοιχτά κεφάλια», είπε αρχικά στο Onsports o Γεράσιμος Βεντούρης.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Πανιωνίου τόνισε πως το θέμα θα τεθεί στο σημερινό (29/08) ΔΣ της ΠΑΕ, έτσι ώστε να συσταθεί μια ομάδα και να προχωρήσει το θέμα, με συνάντηση ακόμη και με τους αρμόδιους φορείς: «Θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις, εμείς ως Πανιώνιος θέλουμε να γίνει μια συνάντηση με το Υποργείο Δημόσιας τάξης. Να γίνει τώρα που είναι ακόμη η αρχή του πρωταθλήματος, να δούμε όλο αυτό το θέμα. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Ο Πανιώνιος δεν θέλει επεισόδια. Το ίδιο ισχύει και για την αστυνομία. Στο μέτρο που μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Θα το συζητήσουμε και στο ΔΣ για να δούμε τι θα κάνουμε. Θέλουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με το Υπουργείο».

Παράλληλα, τόνισε πως θα θέσει το θέμα και στη Super League, ενώ υποστήριξε ότι ανάμεσα στην αστυνομία και τους φιλάθλους θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία: «Θα θέσουμε το θέμα και στη Super League. Τα μέτρα να αυστηροποιηθούν, δεν το αδικώ, αλλά με βία δεν λύνεται το πρόβλημα. Δεν είμαι ειδικός, αλλά αν η αστυνομία δεν δημιουργήσει μια κοινωνική σχέση με τους φιλάθλους, δεν λύνεται τίποτα.

Η αστυνομία με τους φιλάθλους πρέπει να μιλάνε, έτσι είναι στο εξωτερικό, από όσο ξέρω. Δίνει πολλά χρήματα η Σούπερ Λίγκα στο Υπουργείο Δημοσίας τάξης, περίπου 5 εκατ. ευρώ. Αν θέλει να εφαρμόσει η αστυνομία κάποια επικοινωνιακά μέσα, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε. Ας γίνει και ένα είδος πειράματος με εμάς».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved