«Προσωπικό στοίχημα ο Κουτσιανικούλης»

«Προσωπικό στοίχημα ο Κουτσιανικούλης»

Ως προσωπικό του στοίχημα θεωρεί την αναγέννηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο Νίκος Καραγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 o προπονητής του Εργοτέλη είπε ακόμα πως η ομάδα του είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι φάνηκε στην πρεμιέρα, επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα θα είναι «κούρσα για έναν», υποστήριξε πως το θέαμα της πρεμιέρας ήταν σε γενικές γραμμές ενθαρρυντικό, ενώ τόνισε πως το στοίχημα των ανθρώπων του Εργοτέλη είναι να φέρουν μέσα από μια πορεία συνέχειας και διάρκειας τον κόσμο της Κρήτης στο πλευρό της ομάδας.

Αναλυτικά ο Νίκος Καραγεωργίου είπε:

Για το γεγονός ότι τόσο ο Εργοτέλης όσο και ο Πανιώνιος έμοιαζαν σαν έτοιμοι από καιρό στην πρεμιέρα:

«Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες είναι συνέχεια της περυσινής σεζόν γι’ αυτό και ήταν πιο έτοιμοι απ’ ό,τι φάνηκε στους αγώνες. Εγώ θα πω κάτι πολύ γενικό, δεν παρακολούθησα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Απ’ ό,τι έμαθα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρον. Την πρώτη μέρα (σ.σ. Σάββατο) τα δύο παιχνίδια ήταν επίσης πολύ ενδιαφέροντα με υψηλό συναγωνισμό και ανταγωνισμό. Ηταν νομίζω μια κουτσουρεμένη μεν έναρξη, αλλά όμορφη έναρξη, από πλευράς θεάματος».

Για το αν ο μέσος όρος του θεάματος που είδαμε ήταν αυτό που περιμέναμε:

«Νομίζω ότι είναι δεδομένο πως υπάρχουν και άλλες συνθήκες που δεν επιτρέπουν να φαίνεται η δουλειά των ποδοσφαιριστών και προπονητών. Μπορούμε να δώσουμε καλύτερο θέαμα και πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν πολλά μικρά - μικρά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, για να φτάσουμε ψηλά. Μπορούν να διορθωθούν, δεν είναι πράγματα που δεν μπορούμε να τα αγγίξουμε. Η διαιτησία, για την οποία γίνεται λόγος τα τελευταία χρόνια, έχει παίξει ρόλο. Αν οι παράγοντες, όμως, δεν ασχοληθούν με τη διαιτησία, ο Ελληνας  διαιτητής,  που είναι καλός, θα παίξει καλό παιχνίδι και το λάθος που θα κάνει θα είναι ανθρώπινο. Τότε και ο κόσμος θα αρχίσει σιγά σιγά να ενδιαφέρεται. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δούμε και τις εγκαταστάσεις, τα γήπεδα κ.λπ. Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ πως ήταν θετικό αυτό που είδαμε στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το αν τα όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου κλέβουν την παράσταση από τους πρωταγωνιστές:

«Μα βεβαίως αυτό είναι το θέμα. Να πάμε στους πρωταγωνιστές. Αυτοί κάνουν τον κόσμο να αγαπάει το ποδόσφαιρο, οι παίκτες. Αυτοί γεννάνε συναισθήματα, είτε χαράς, είτε λύπης. Πρέπει να ασχοληθούμε μ’ αυτούς. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό ούτε στα ΜΜΕ δεν έχει επιτραπεί να ασχοληθούν μ’ αυτούς. Ασχολείστε περισσότερο με τους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Αλλά τι να κάνουμε; Στην Ελλάδα ζούμε».

Για το αν το γεγονός ότι ο Εργοτέλης δεν είχε πολλές αλλαγές σημαίνει πως σέβεται μια «συνταγή» που έχει δημιουργήσει και την ακολουθεί πιστά:

«Αυτές είναι οι δυνατότητές μας σαν σωματείο. Αυτό είναι και  το σωστό. Μια συνέχεια κάποιων πραγμάτων και μέσα από την προπόνηση να βγάλουμε τα πράγματα που θέλουμε να περάσουμε. Δουλεύουμε με βάση το μπάτζετ που διαθέτουμε, είμαστε σε καλό επίπεδο μέσα στα οικονομικά επίπεδα τα δικά μας, επιλέγουμε κάποια παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν. Εχουμε καλό κορμό, αυτό που παίζουμε δεν είναι το καλύτερό μας, μπορούμε και καλύτερα. Ας διορθωθούν και τα προβληματάκια, ας μπουν και οι άλλες δύο ομάδες στο πρωτάθλημα και έτσι ας πορευτούμε».

Για το πώς αντιμετωπίζει το θέμα του Κουτσιανικούλη, που επέστρεψε μετά από σύντομη πορεία στον ΠΑΟΚ και χρειάζεται ευαίσθητους χειρισμούς:

«Είναι ακριβώς όπως αναφέρατε. Ο ίδιος ο αθλητής μας έδωσε το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο, να πρωταγωνιστήσει. Γι’ αυτό και τον επαναφέραμε πίσω. Ενοιωσε την ανάγκη να ξαναβρεί το περιβάλλον, όπου είχε αποδώσει τα μέγιστα, πιστεύοντας ότι μέσα από αυτή τη διαδρομή θα επανέλθει. Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει, δεν είναι βέβαια έτοιμος ακόμα, δεν είναι στην κατάσταση που ήταν όταν τον δώσαμε στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να ψέξω τον ΠΑΟΚ μ’ αυτό που λέω, εννοώ ότι δεν βρήκε τη χημεία που έπρεπε. Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει και θα πρωταγωνιστήσει. Είναι ένα νεαρό παιδί και πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο. Είναι ένα στοίχημα προσωπικό, που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσω. Προσπάθησα να πείσω τον κ. Παπουτσάκη να κάνει μια υπέρβαση για να τον αγοράσουμε από τον ΠΑΟΚ γιατί ξέρω ότι έχει το παιδί αυτό μια ικανότητα και θα έχει και μεταπωλητική αξία στη συνέχεια. Ας περιμένουμε. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο το γνωρίζετε, πρέπει να ανακάμψει ψυχολογικά και μετά θα βρει το δρόμο του».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μια «κούρσα για έναν»:

«Είναι βιαστικό να πούμε ότι είναι κούρσα για έναν. Δεν είναι ρεαλιστικό. Οπωσδήποτε αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος. Όμως, υπάρχουν ντεζαβαντάζ  για την ομάδα αυτή, όπως υπάρχουν και για τους άλλους. Θα πω κάτι άλλο. Εκείνο που ενδιαφέρει όλους εμάς είναι να υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτός ανεβάζει το επίπεδο. Θεωρώ ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν θα είναι αυτό που φαίνεται τώρα. Θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικές ομάδες, δεν θα είναι μόνος του ο Ολυμπιακός, ενδεχομένως θα είναι και κάποιοι άλλοι που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα».

Για το αν φιλοδοξεί να είναι ο Εργοτέλης η έκπληξη του πρωταθλήματος:

«Δεν θέλω να το βάλω σ’ αυτή τη βάση. Και πέρυσι τερματίσαμε όγδοοι, αλλά αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη πέρυσι στο πρωτάθλημα, δεν ήμασταν όγδοοι, ήμασταν πέμπτοι πίσω από τις μεγάλες ομάδες. Ο μεγάλος στόχος για την ομάδα του Εργοτέλη είναι να κάνει περισσότερο φίλαθλο κοινό εδώ στην Κρήτη και το Ηράκλειο γιατί   ην συμπάθεια όλης της Ελλάδας την έχει, αλλά πρέπει να υποστηριχθεί από την ίδια την Κρήτη. Είναι ένα στοίχημα για μας, θέλουμε να πάμε μπροστά, να πάμε ψηλότερα και αυτό δεν γίνεται με έναν αγώνα ή μια νίκη, αλλά γράφοντας μια ιστορία στην πορεία του χρόνου, που θα φέρει τον κόσμο κοντά μας».

Για το αν η συνολική του αίσθηση μετά τα όσα γίνονται σε δικαστικό επίπεδο είναι πως θα είναι από εδώ και πέρα καλύτερα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο από άποψη διαφάνειας:

«Από φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι κάτι καλύτερο θα προκύψει. Όμως, υπάρχουν άνθρωποι σε καίριες θέσεις που δεν δείχνουν την αποφασιστικότητα που πρέπει. Αυτοί έχουν τη δυναμική, αυτοί έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν το ποδόσφαιρο και το ζητάει και ο κόσμος αυτό. Είναι επιτακτική ανάγκη να το φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και μπορούμε. Αλλά χρειάζεται από αυτούς  που έχουν τις θέσεις, να πάρουν αποφάσεις».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved