Έξαλλος ο Καϋμενάκης με το Διαιτητικό Δικαστήριο

Έξαλλος ο Καϋμενάκης με το Διαιτητικό Δικαστήριο

Δριμύ κατηγορώ κατά των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου, εξαπέλυσε ο Γιάννης Καϋμενάκης για την απόφαση υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας της Αρκαδίας, μιλώντας στο «arcadia sports» τόνισε πως ο Αστέρας θα ακολουθήσει όλες τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αναλυτικά:

«Η απόφαση είναι εντελώς ανυπόστατη αφού εκδόθηκε από ένα εντελώς αναρμόδιο όργανο. Συγκεκριμένα, κατά το άρθρο 41, εδάφιος ΣΤ, παράγραφος 5 του ΚΑΠ καθώς και του άρθρου 3 του κανονισμού των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ και των Ενώσεων, οι αποφάσεις των Δευτεροβάθμιων Επιτροπών όπου ο θιγόμενος ασκεί έφεση είναι αμετάκλητες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν επιδέχεται άσκηση ενδίκων μέσων. Όμως οι δύο από τους τρεις δικαστές που συμμετείχαν στη σύνθεση «αυτοαναβαθμίστηκαν» σε Αρεοπαγίτες (σημειωτέον ότι ο πρόεδρος είναι συνταξιούχος Εφέτης και ο έτερος απλός δικηγόρος). Προέβησαν δε σε αναιρετικό έλεγχο αμετάκλητης απόφασης!

Για να διαγνωστεί το μέγεθος του σκανδάλου και της σκοπιμότητας αρκεί να πούμε ότι οι δικαστές της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής (Εφέσεων) είναι εν ενεργεία Αρεοπαγίτες! Δηλαδή ένας συνταξιούχος Εφέτης και ένας δικηγόρος Β' Εθνικής αναίρεσαν απόφαση Αρεοπαγιτών!!!

Μάλιστα δε η παραπάνω κύριοι του Διατητικού Δικαστηρίου ξεπέρασαν τον εαυτό τους αλλά και την δικονομία, υποδεικνύοντας στους Αρεοπαγίτες για το τι πρέπει να κάνουν. Δηλαδή δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο διέπραξε ανοσιούργημα μόνο και μόνο για να υλοποιήσει τη θέληση των συντακτών της απόφασης καθ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του. Το τραγικό είναι ότι στη σύνθεση συμμετείχε και ο κύριος Σφυρής, δικηγόρος της Β’ Εθνικής ενώ η υπόθεση σε Πρώτο και Δεύτερο βαθμό αφορούσε αίτημα της ομάδας μας η οποία αποτελεί μέρος της Super League και κατά συνέπεια το ένα μέλος του δικαστηρίου θα έπρεπε να είναι δικαστής της Super League και όχι ο κύριος Σφυρής που είναι της Β’ Εθνικής. Μιλάμε δηλαδή για τραγωδία.

Στις δύο Επιτροπές συμμετείχε δικαστής της Super League και στο Διαιτητικό εμφανίστηκε δικαστής από τη Β’ Εθνική! Πώς μπορεί να γίνονται όλα αυτά; Σκεφτείτε δηλαδή ότι όλα έγιναν πέρα οποιαδήποτε νομιμότητας!

Τόσο εγώ όσο και η ΠΑΕ εξετάζουμε τη δυνατότητα να προβούμε σε άσκηση νομικών μέτρων κατά των παρανόμων μελών για την πιθανότητα διεκδίκησης αστικών αποζημιώσεων λόγω της κακοδικίας τους.

Οι παρεμβάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου από όπου και αν προέρχονται πρέπει να σταματήσουν. Ο Υπουργός που επικαλείται την κάθαρση στο ποδόσφαιρο ας καθαρίσει την βρωμιά. Σκεφτείτε πόσο βρωμάει αυτή η κακοδικία που το σκεπτικό της απόφασης εκδόθηκε μόλις 4 ώρες μετά την παραλαβή των υπομνημάτων. Σύμφωνα με έγκυρους δικαστικούς ένας καλός δικαστής για τη σύνταξη 22 σελίδων σκεπτικού θα χρειάζεται τουλάχιστον 3 με 4 μέρες.

Ένας Θεός ξέρει λοιπόν σε ποιο γραφείο είχε συνταχθεί και παραδοθεί στους δήθεν δικαστές για να το δώσουν σαν δικό τους σε χρόνο ρεκόρ 4 ωρών. Και εγώ αλλά και το νομικό μας επιτελείο έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πιστεύω ότι ανώτεροι δικαστές δεν θα δεχθούν από αναρμόδια και κατώτερα δικαιοδοτικά όργανα να τους υποδείξουν τα πρακτέα. Και δεν θα δεχθούν να τους καπελώσει ένας δικηγόρος και ένας συνταξιούχος εφέτης.

Αυτά προς το παρόν θα επανέλθουμε σύντομα!!!».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved