«Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός πέτυχε»

«Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός πέτυχε»

Την άποψή του πως το μοντέλο της πολυμετοχικότητας πέτυχε τα δύο χρόνια που εφαρμόστηκε στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των Βγενόπουλου, Πατέρα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» φιλοξενήθηκε στον αέρα του «Sentra 103,3», όπου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην αγαπημένη του ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του στους φίλους του Παναθηναϊκού, τονίζοντας παράλληλα την πεποίθησή του πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Αντωνιάδη:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το 2011 θα σφαγιάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω έλλειψης των αυτονόητων. Τέτοιο αλαλούμ διοικητικών εξελίξεων, αποφάσεων επιτροπών και δικαστηρίων δεν έχει ξαναγίνει. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κανόνες του παιχνιδιού δεν είναι ξεκάθαροι. Στα παλιά χρόνια είχαμε μόνο τρεις επιτροπές, την πρωτοβάθμια, την εφέσεων της ΕΠΟ η οποία ήταν και τελεσίδικη, και αν μερικοί είχαν ευρωπαϊκό ενδιαφέρον προσέφευγαν στο CAS. Προσέξτε τι άλλο προέκυψε τώρα: Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, Διοικητικό Εφετείο, Συμβούλιο της Επικρατείας, Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πολιτικά δικαστήρια. Η μία επιτροπή ανατρέπει την άλλη, δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν και σε ποια κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές ταλαιπωρούνται γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον πλανήτη.

Για το αυτοδιοίκητο: Κάποια στιγμή πρέπει το κράτος να επέμβει. Τα περί αυτοδιοίκητου έχουν μια βάση αλλά έχουμε μπερδέψει τις λέξεις. Υπάρχει νόμος για το αυτοδιοίκητο, κατ' εντολήν της UEFA, και λέει ότι δεν μπορεί να αναμιγνύεται το κράτος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Υπάρχει όμως μια διαφορά, ο ίδιος ο νόμος ορίζει ότι στα θέματα ελέγχου της νομιμότητας και ασφαλείας υπεύθυνο είναι το κράτος. Βρήκαμε την καραμέλα με το αυτοδιοίκητο, δηλαδή όταν κάποιος παρανομεί ενώ του δίνεις χρήματα, δεν μπορεί να τον ελέγξεις;

Μπορεί μόνο του το ποδόσφαιρο να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων σε όλη την Ελλάδα; Να στείλει αστυνομία στα γήπεδα;  Δεν μπορεί. Το κράτος είναι υπεράνω όλων, υπάρχουν νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Για αυτό και πάντα λέω ότι πρώτη υπεύθυνη για το ποδόσφαιρο είναι η Πολιτεία που δεν έθεσε ξεκάθαρους κανόνες, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω πρέπει μέχρι τέλη Απριλίου να έχουν ξεκαθαρίσει.

Για να μπορεί η Πολιτεία να καλέσει τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο και να πει: “Κύριοι, αυτοί είναι. Αυτός που παρουσιάζει πλαστή ενημερότητα, πέφτει κατηγορία και  όποιος συλλαμβάνεται  για στήσιμο αγώνα, στην Δ' Εθνική”. Όχι, όμως με σαράντα επιτροπές.

Το στοίχημα και ο τζόγος έκανε μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Για έναν  χρόνο ας μην έχουμε ποδόσφαιρο, να παρθούν μέτρα για τους ποδοσφαιριστές για να πληρώνονται και να ζήσουν την οικογένειά τους, και να τακτοποιηθεί η ρήτρα με τη Nova. Αυτή η εμμονή να αρχίσει το πρωτάθλημα ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες δεν άρεσε στον κόσμο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλες οι αποφάσεις. Δεν χάλασε και ο κόσμος, δεν μπορεί να γίνονται αυτά εν έτη 2011.

Για την αθλητική δικαιοσύνη: Επειδή τα θέματα είναι λεπτά και άπτονται κοινωνικών αισθημάτων, θα πρέπει στις επιτροπές να υπάρχουν τακτικοί δικαστές γιατί έχουν το τεκμήριο της αντικειμενικότητας και γιατί δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο γιατί θα θιγεί η καριέρα τους. Να υπάρχει ένας βαθμός έφεσης και όχι πολλές επιτροπές. Ας ξεκαθαρίσουν οι κανόνες έτσι ώστε όποια ποινή να έχει μία εξήγηση, όχι περισσότερες και να εφαρμόζεται προς πάσα κατεύθυνση.

Για το μήνυμα του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού: Θα ήθελα να υποβάλω μια παράκληση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν παράπονα. Όχι άλλες αθλιότητες στα γήπεδα γιατί δεν βγαίνει τίποτα, μπορούν οπουδήποτε αλλού να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους. Ούτε επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές γιατί δεν μπορούν να αποδώσουν, κάνουμε κακό στην ομάδα και γενικότερα στην εικόνα μας.

Αν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν ταχθεί με την πλευρά διάφορων μετόχων της ΠΑΕ και όχι με το συμφέρον της ομάδας: Αυτό το ακούω από πολλούς, και δυστυχώς προωθήθηκε από συγκεκριμένες εφημερίδες και από συγκεκριμένους δημοσιογράφους για λόγους σκοπιμότητας, για να μας βάλουν μια στάμπα.
Ο ποδοσφαιριστής που ίδρωσε πάνω από όλους έχει τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με ένα πρόσωπο. Σε ότι αφορά εμένα, είναι αλήθεια ότι η διοικητική προσέγγιση του κύριου Βγενόπουλου και του κύριου Πατέρα είναι σύμφωνη με την δική μου. Εγώ όμως δεν μπορώ να βάλω κανέναν πάνω από τον Παναθηναϊκό, αυτό κάνουν και όλοι οι παλαίμαχοι. Άρα λοιπόν πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και να φύγουν οι στάμπες που μας έβαλαν κάποιοι σκόπιμα. Το είπα και στο διοικητικό συμβούλιο: “Μην μας βάζετε στάμπες και λέτε ότι είμαστε του τάδε, άρα συμφωνούμε με ότι πει. Πετάει ο γάιδαρος, πετάει. Δεν μπορούμε να το κάνουμε”.

Για την πολιτική πώλησης των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού: Αυτή είναι μια λαθεμένη επιλογή. Όταν ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει στους ομίλους του Champions League, δεν μπορεί να πουλάει τους πρωτοκλασάτους, πρέπει να ενισχυθεί γιατί τα χρήματα που θα χάσουμε θα είναι περισσότερα από αυτά που θα πάρουμε πουλώντας παίκτες. Ο Παναθηναϊκός τώρα έχει μικρύνει αγωνιστικά. Είναι πασιφανές.

Για την προσφορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ομάδα: Μιλάνε όλοι για τον Σισέ και ξεχνούν την προσφορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ήταν υπόδειγμα αθλητή, συναδέλφου, οικογενειάρχη και επαγγελματία. Ήταν ο εν ενεργεία αρχηγός της μεγαλύτερης εθνικής ομάδας του πλανήτη και δυστυχώς μερικοί δημοσιογράφοι τον κατέκριναν. Ξέρετε τι  συμβουλές έδινε στον Σιμάο κατά τη διάρκεια του αγώνα; Είναι μεγάλη υπόθεση. Όταν ακούμε έναν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή στο μυαλό μας έρχονται άλλα πράγματα, όπως το θέαμα, αλλά υπάρχουν και Βραζιλιάνοι που είναι αμυντικοί και ο Ζιλμπέρτο ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα. Ήταν τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία του στην Ελλάδα.

Για την στάση που κρατάει ο Ανδρέας Βγενόπουλος: Δεν ξέρω γιατί δεν μιλάει ο Βγενόπουλος, αλλά δεν συμφωνεί με πολλά πράγματα που γίνονται τώρα στον Παναθηναϊκό. Έχει άλλη οπτική σε ότι έχει να κάνει με την διοίκηση στον Παναθηναϊκό. Θέλει να τον κάνει μεγάλο, στην αρχή είπε ότι θέλει να τον κάνει Μπαρτσελόνα και εγώ πιστεύω ότι το εννοούσε γιατί έβαλε 22 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον απολογισμό της πολυμετοχικότητας και την στάση του Γιάννη Βαρδινογιάννη: Τον πρώτο χρόνο της πολυμετοχικότητας είχαμε πει ότι στόχος ήταν να μαζέψουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να μπούμε στους ομίλους. Και τα δύο τα πετύχαμε. Τον δεύτερο χρόνο είπαμε ότι πάμε για πρωτάθλημα και πήραμε το νταμπλ. Από εκεί και πέρα συνέβησαν όσα συνέβησαν. Τώρα αυτό που λέει ο Βαρδινογιάννης ότι έχω το 54% των μετοχών και λειτουργώ με το 30%, είναι υποτιμητικό. Σε ανώνυμες εταιρείες, ο έχων το 54% κάνει και το κουμάντο.

Τότε ο Πατέρας είχε δυναμική παρουσία, διαχειρίστηκε πολλά χρήματα αλλά αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό δεν μπορείς να ψωνίζεις από τα πανέρια. Όποιες αποφάσεις οικονομικού χαρακτήρα έπαιρνε η εκτελεστική επιτροπή, μέλος της οποίας ήμουν και εγώ, εγκρινόταν ομόφωνα από το Δ.Σ. Πότε προέκυψαν τα προβλήματα; Όταν πήραμε το νταμπλ; γιατί προέκυψαν; Νταμπλ είχαμε πάρει! Ο πολυμετοχικός πέτυχε στα δύο χρόνια που λειτούργησε.

Ο κόσμος ξύπνησε και πλέον δεν μετράνε τα επικοινωνιακά τρικ και οι πηχυαίοι τίτλοι. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε μόνο την αλήθεια, ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει χρόνο για να κάνει αναδιάρθρωση πολλών πραγμάτων. Δεν χάνει τον δρόμο του, μαγαζί γωνία είναι...

Ο Παναθηναϊκός μένει, τα πρόσωπα αλλάζουν. Για αυτό πρέπει να τον αγαπήσεις για να ασχοληθείς με τα κοινά του. Αν τον αγαπάς, μπορεί να κάνεις λάθη, αλλά δεν θα είναι επώδυνα. Ο Παναθηναϊκός περνάει μια μεταβατική και δύσκολη περίοδο. Δεν συμφωνώ με το Πρωτοδικείο γιατί θα είναι κατάντημα. Νομίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη προς την ομάδα. Αν αγαπάς τον Παναθηναϊκό, δεν τον εγκαταλείπεις.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved