Stelios: «Ζημιωμένοι οι παίκτες»

Stelios: «Ζημιωμένοι οι παίκτες»

Την πεποίθηση του πως αυτοί που βγαίνουν περισσότερο ζημιωμένοι από την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναγκάζονται μάλιστα να υποκύψουν στη διαφθορά, εξέφρασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος φιλοξενούμενος στον αέρα του «Sentra 103,3», δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, στους «στημένους» αγώνες, στους απλήρωτους ποδοσφαιριστές αλλά και τις δραστηριότητες του συνδέσμου, κάνοντας παράλληλα έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει το ταμείο του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου:

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος:

Σαν σύνδεσμος ανακοινώσαμε ότι αυτοί που θα ταλαιπωρηθούν πιο πολύ απ' αυτήν την κατάσταση θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Στα play off, για την άνοδο στη Super League, έπαιξαν πολύ κρίσιμα ματς, χωρίς ξεκούραση και σε δύσκολες συνθήκες.

Βλέπουμε όλοι πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Υπάρχει αμφιβολία και αβεβαιότητα, δεν ξέρει κανείς τίποτα. Δεν υπάρχουν κανόνες, ποιος και που θα παίζει ο καθένας. Υπάρχει θολό τοπίο, που το εισπράττει πρώτος απ' όλους ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι και είναι αβέβαιος για το μέλλον του. Αυτό συμβαίνει ειδικά στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα αυτήν την περίοδο.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Βόλου, για παράδειγμα, αποκλείστηκε από το Europa League, εκτός αγωνιστικών χώρων και τώρα καλείται να παίξει στην Δ' Εθνική. Από επαγγελματίας που ήταν μέχρι πρότινος, τώρα του ζητούν να γίνει ερασιτέχνης. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και μάλιστα, την τελευταία στιγμή, τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα σε σοβαρά πρωταθλήματα.

Αρχές Ιουλίου, βρεθήκαμε στο παγκόσμιο συνέδριο FIF PRO, που έγινε στη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες, αναφορικά με τις ανατολικές χώρες. Πήραμε γραπτή εγγύηση ότι θα είναι δίπλα μας, σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να έχουμε λιγότερα προβλήματα. Ειδικά στη δεύτερη και τρίτη Εθνική κατηγορία υπάρχουν πολλά προβλήματα και εκεί έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας. Εκεί υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα.

Από την εποχή Γκαγκάτση, με πρωτοβουλία της ΕΠΟ, υπάρχει το εγγυητικό ταμείο. Παρόλα αυτά δεν έχει στηρίξει το συγκεκριμένο μέτρο η ΕΠΟ. Υπάρχουν τα χρήματα, αλλά δεν μπαίνουν στα ταμείο. Εν τω μεταξύ, η πόρτα του ΟΠΑΠ είναι κλειστή και ζητάω όποιος επιχειρηματίας, οργανισμός ή ίδρυμα μπορεί και έχει τη δυνατότητα, να σταθεί στο πλευρό των ποδοσφαιριστών, γενικότερα κάνω έκκληση, όποιος μπορεί να βοηθήσει το ταμείο του συνδέσμου, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν καν τον μισθό τους.

Έτσι αναγκάζεται ο ποδοσφαιριστής, μην έχοντας έσοδα, να μπει αναγκαστικά στη διαφθορά και στα στημένα παιχνίδια. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, δυστυχώς. Έχω παίξει στην Αγγλία, είδα πως είναι εκεί η κατάσταση και είναι κρίμα να είναι εδώ έτσι τα πράγματα. Αυτό όμως, με πεισμώνει να δώσω ακόμα περισσότερα και να ψάξω να βρω λύσεις.

Μακάρι όσοι μπορούν να βοηθήσουν. Ο καθένας που αγαπάει το ποδόσφαιρο το δείχνει με τον τρόπο του, για παράδειγμα εμείς αύριο θα πάμε να παίξουμε στη Θήβα για φιλανθρωπικό σκοπό. Όλοι με τον τρόπο τους μπορούν να βοηθήσουν.

Για τις δραστηριότητες του ΠΣΑΠ, που δείχνει ότι το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο:

Έχουμε ήδη παίξει τέσσερα-πέντε παιχνίδια εκτός Αθήνας. Αύριο παίζουμε στη Θήβα στις 6. Για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα πηγαίνουμε να παίζουμε σ' όλη την Ελλάδα για φιλανθρωπικό σκοπό. Όταν σταματάς το ποδόσφαιρο, τότε αρχίζει η τρέλα γιατί σου λείπει, μεγαλώνει η δίψα.

Ο ποδοσφαιριστής παραμένει πάντα παιδί. Στον ΠΣΑΠ, υπάρχει ωραίο κλίμα, όρεξη, περνάμε καλά και προσφέρουμε κοινωνικό έργο. Με τα έσοδα από τα εισιτήρια αυτών των αγώνων υπηρετούμε καλούς σκοπούς. Τα καλύτερα παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων δίνονται στο εξωτερικό, στην Ισπανία και στην Αγγλία κυρίως.

Εκεί όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει θέσεις - κλειδιά στο ποδόσφαιρο, γιατί ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενο. Γι' αυτό και το ποδόσφαιρο πάει πολύ καλά εκεί. Αντίθετα, στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved