Έρχεται Αθήνα ο Μακούν...

Έρχεται Αθήνα ο Μακούν...

Τα καλύτερα για το τέλος φαίνεται πως επεφύλασσε η διοίκηση του Ολυμπιακού στους φίλους της ομάδας όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας…

Όπως έγραψε από χθες (27/08) το Onsports, οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουν την απόκτηση του Ζαν Μακούν – με τη μορφή δανεισμού – για ένα χρόνο από την Άστον Βίλα, ενώ έντονη είναι πλέον η κινητικότητα στην Πλατεία Αλεξάνδρας και για τον ποδοσφαιριστή εκείνον, ο οποίος θα κληθεί να ενισχύσει την γραμμή κρούσης των «ερυθρόλευκων»!

Συγκεκριμένα, η περίπτωση του Μακούν φαίνεται πως «αναθερμάνθηκε» τα τελευταία 24ωρα, καθώς από χθες το έγκριτο «Skysports» ανέφερε ότι ο 28χρονος διεθνής Καμερουνέζος χαφ οδεύει προς Πειραιά…

Ο άσος των «Χωριατών» έμεινε στον πάγκο και στο τρίτο ματς της ομάδας του στο πρωτάθλημα, σαφές δείγμα ότι δεν υπολογίζεται – τουλάχιστον στα βασικά πλάνα – από την τεχνική ηγεσία και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει να επιδείξει το σημαντικότατο δέλεαρ του Champions League, «κέρδισε και πάλι πόντους»!

Σύμφωνα μάλιστα, με όσα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», ο Ζαν Μακούν αναμένεται στην Αθήνα ίσως και σήμερα (28/08) προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να επισημοποιηθεί η σπουδαία μεταγραφή για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς οι δύο σύλλογοι έχουν έρθει σε συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει το συμβόλαιο του Αφρικανού ποδοσφαιριστή, αλλά κι ένα ποσό στους Άγγλους ως «ενοίκιο», ενώ θα μπει μια ρήτρα για το καλοκαίρι του 2012, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» ν’ αποκτήσουν – εφόσον το θελήσουν φυσικά – τα πλήρη δικαιώματα του Μακούν του χρόνου.

Στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών, εξάλλου, δεν έχουν... ξεχάσει την περίπτωση του Πάμπλο Ορμπάιθ, του οποίου την απόκτηση επιθυμεί διακαώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 32χρονος χαφ της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι ουσιαστικά... stand by και περιμένει «σινιάλο» από τους «ερυθρόλευκους»! Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον Μόισες Ουρτάδο, ώστε ο τελευταίος ν' αποχωρήσει από το ρόστερ του Ολυμπιακού...

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας ωστόσο, «τρέχουν» παράλληλα με την υπόθεση ενίσχυσης της μεσαίας γραμμής της ομάδας και το θέμα του επιθετικού.

Ως επικρατέστερος για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα αυτή την στιγμή φαντάζει ο Ιρενέους Γέλεν, καθώς οι περιπτώσεις Ιακουίντα και Τρεζεγκέ… χάνουν έδαφος.

Ο 30χρονος διεθνής Πολωνός επιθετικός έχει πολλούς «θαυμαστές» στους κόλπους της διοίκησης του Ολυμπιακού, ενώ συγκεντρώνει τα στοιχεία εκείνα, τα οποία αναζητά ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τους παίκτες που χρησιμοποιεί στην γραμμή κρούσης. Δηλαδή ταχύτητα, εκρηκτικότητα, δυνατότητα ν’ αγωνίζεται εκτός από την κορυφή και στις «πτέρυγες», ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και φυσικά εκτελεστική δεινότητα… Όλ’ αυτά σε συνδυασμό με το προσιτό κασέ και την ιδανική ηλικία καθιστούν τον Γέλεν ως πρώτο φαβορί για να… κατηφορίσει στον Πειραιά.

Συν τοις άλλοις, ο Ιακουίντα ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν θα μπορέσει – αν αποκτηθεί – να βοηθήσει στα δύο πρώτα ματς του Champions League, ενώ και το κασέ του είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς στην Γιουβέντους αμείβεται με περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στον Τρεζεγκέ, αφενός είναι πιο «βαρύ» φορ, άρα δεν είναι τόσο καλός στο να παίζει στα δύο άκρα, όπως επιθυμεί ο Βαλβέρδε, είναι πλέον στα 34 του, ενώ κι αυτού το ετήσιο κασέ μοιάζει να είναι εκτός… βεληνεκούς του Ολυμπιακού! Ούτως ή άλλως ο «Τρεζε-γκολ» έχει στα χέρια του μία άκρως δελεαστική πρόταση από ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οπότε μάλλον θα επιλέξει τα… αβασάνιστα πετροδόλαρα.

Στον Πειραιά, πάντως, «πονοκεφαλιάζουν» από χθες και με την πρόταση της Γαλατάσαραϊ για τον Άλμπερτ Ριέρα, όπως έγραψε ο τουρκικός Τύπος.

Ο πρόεδρος της «Τσιμ Μπομ», σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας, θέλει να εκμεταλλευτεί την φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να… περάσει τον Ισπανό χαφ από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, ώστε ν’ αντικαταστήσει τον Αρντά, ο οποίος «μετακόμισε» στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ατλέτικο. Οι Τούρκοι είναι σε θέση να προσφέρουν «καλά» λεφτά στον Ολυμπιακό, το θέμα ωστόσο, είναι ότι δύσκολα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα παραχωρήσουν έναν βασικό τους παίκτη έχοντας πλέον μόλις τρεις μέρες στην διάθεσή τους για να τον αντικαταστήσουν… Εκτός κι αν ο Βαλβέρδε «βολεύεται» με τον Τζαμάλ Αμπντούν για την θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ! Σημειώνεται ωστόσο, ότι το ενδιαφέρον του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης για τον άλλοτε άσο της Εσπανιόλ και της Λίβερπουλ δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τους Τούρκους, ούτε από τον Ολυμπιακό...

Σύμφωνα με σημερινό (28/08) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΣ», πάντως, στους πρωταθλητές Ελλάδας έχει προταθεί ο 26χρονος διεθνής Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, Αλβάρο Γκονζάλες, ο οποίος ανήκει στη Λάτσιο, αλλά δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία των «Ρωμαίων». Ο Γκονζάλες έχει την δυνατότητα ν’ αγωνιστεί τόσο στις «πτέρυγες», όσο και στον άξονα, οπότε δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ν’ ασχοληθούν με την περίπτωσή του.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved