Φέισα: «Πιστεύω ότι θα είμαι βασικός»

Φέισα: «Πιστεύω ότι θα είμαι βασικός»

Την πεποίθησή του ότι θα είναι βασικός στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Ο Σέρβος μεσοαμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «REAL NEWS», στην οποία είπε:

- Πως αντέδρασες όταν πληροφορήθηκες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

Ηταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί. Προερχόμουν από μεγάλη απουσία λόγω του τραυματισμού μου και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.

- Υπήρχαν άλλες ομάδες που κινήθηκαν για την απόκτησή σου;

Υπήρχε ενδιαφέρον σε φιλολογικό επίπεδο, όχι κάτι συγκεκριμένο. Από την στιγμή, όμως, που παρουσιάστηκε η προοπτική του Ολυμπιακού ήθελα να έρθω στην Ελλάδα. Επιθυμία μου ήταν να τελειώσουν όλα το συντομότερο δυνατό και να μεταγραφώ στον Ολυμπιακό.

- Ρώτησες να μάθεις για τον Ολυμπιακό;

Δεν χρειάστηκε να ρωτήσω. Γνώριζα ήδη πολλά για τον Ολυμπιακό και την παράδοση που έχει χτίσει με τους Σέρβους ποδοσφαιριστές. Ηξερα τι έχουν πετύχει εδώ οι Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ιβιτς και θέλω να βαδίσω στα χνάρια τους.

- Τι σε έπεισε να πεις το ναι στον Ολυμπιακό; Τα χρήματα ή άλλοι παράγοντες;

Δεν σκέφτηκα καν τα χρήματα. Δεν με ενδιέφεραν. Αυτό μου ένοιαζε και με νοιάζει είναι η εξέλιξη της καριέρας μου και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικό βήμα για εμένα. Ενα πολύ μεγάλο βήμα που δεν θα μπορούσα να το θυσιάσω για χρήματα ή οτιδήποτε άλλο.

- Οι γιατροί λένε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό σου. Εσύ πως νιώθεις;

Εχει περάσει στο παρελθόν αυτός ο τραυματισμός. Νιώθω δυνατός τώρα. Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω και είμαι σίγουρος πως μέσω των αγώνων θα βρω ρυθμό και θα παρουσιάζομαι συνεχώς καλύτερος.

- Πριν τον τραυματισμό σου υπήρχαν πληροφορίες ότι η Παρτιζάν αρνήθηκε πρόταση ύψους 5 εκ. ευρώ από τη Ρόμα και ότι έκλεισε την πόρτα σε κάθε ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Σε πείραξε αυτό;

Οχι. Είμαι ακόμα μικρός και έχω όλο το μέλλον μπροστά μου. Πραγματικά δεν με νοιάζει το παρελθόν. Αυτό που μετράει είναι το παρόν. Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Αυτό υπάρχει στο μυαλό μου…

- Πώς χαρακτηρίζεις τις συνθήκες που συνάντησες στον Ολυμπιακό; Τόσο σε οργάνωση, όσο και σε εγκαταστάσεις. Ηταν όπως τις περίμενες;

Για να είμαι ειλικρινής όλα είναι καλύτερα απ’ ότι ονειρευόμουν και περίμενα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις εγκαταστάσεις, αλλά και στους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ, καθώς και στους συμπαίκτες μου. Ολα λειτουργούν εξαιρετικά και έχεις βοήθεια για ό,τι χρειαστείς. Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος εδώ…

- Πως χαρακτηρίζεις το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού;

Η ομάδα διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Παίκτες με εμπειρία και ταλέντο, αλλά όσο μετράει αυτό άλλο τόσο μετράει να δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Να τα δίνουμε όλα για να κερδίσουμε όλα τα ματς.

- Ποιον ξεχωρίζεις από τους συμπαίκτες σου;

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν σε κάθε ομάδα, αλλά δεν θα ήθελα να ονομάσω κανέναν. Αυτό που μπορώ να πω, όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει νεαρούς Ελληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που μπορούν να εξελιχθούν και να κάνουν καριέρα.

- Η δική σου θέση ποια είναι στο γήπεδο; Είσαι αμυντικό χαφ ή πιο επιθετικογενής παίκτης;

Στη μεσαία γραμμή νιώθω άνετα. Εκεί αισθάνομαι καλύτερα. Αν θα αγωνιστώ σαν αμυντικό χαφ ή λίγο πιο μπροστά ή προς τα πλάγια έχει μικρή σημασία. Σε όλες τις θέσεις του κέντρου μπορώ να αποδώσω καλά.

-Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;

Η προσωπικότητά μου. Και το πάθος που δείχνω. Δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι, κυνηγάω όλες τις πάσες και τις φάσες. Δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό.

- Και ποιο το αδύνατο, το οποίο θα πρέπει να δουλέψεις για να βελτιώσεις;

Είμαι πολύ νέος. Εχω πολλά πράγματα να δουλέψω και να βελτιώσω και συνεχώς θεωρώ ότι θα γίνομαι καλύτερος. Εχω πολλά περιθώρια βελτίωσης, όπως και κάθε ποδοσφαιριστής στην ηλικία μου.

- Γίνεται πολλή κουβέντα στον Ολυμπιακό για την απόκτηση ενός χαφ. Φοβάσαι ότι μπορεί να μην είσαι βασικός; Νιώθεις ότι μπορείς να κερδίσει μία θέση στην 11αδα;

Με όλο το σεβασμό στους συμπαίκτες μου θεωρώ ότι μπορώ να γίνω βασικός και να κερδίσω θέση στην 11αδα. Εγώ, βέβαια, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να προσπαθώ για το καλύτερο, μιας και τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει πάντα ο προπονητής…

- Το όνειρο σου για το μέλλον; Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Δεν με νοιάζει το μέλλον. Μόνο το παρόν. Ετσι σκέφτομαι και λειτουργώ… Ζω το τώρα…

- Οι στόχοι σου με τον Ολυμπιακό;

Θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα αποδίδοντας και καλό ποδόσφαιρο. Θέλω φυσικά να κάνουμε και μία καλή πορεία στην Ευρώπη… Αυτοί, βέβαια, δεν είναι μόνο ατομικοί στόχοι, αλλά και στόχοι του Ολυμπιακού.

- Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν αποδυναμωθεί, οι υπόλοιπες ομάδες δεν κάνουν μεταγραφές. Είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί;

Και εγώ, αλλά και ο Ολυμπιακός ως ομάδα έχουμε την νοοτροπία του νικητή. Επιπλέον ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που ενισχύεται και ο πρόεδρος μας Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει συνεχώς κινήσεις για να ανεβάσει την ομάδα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν και να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να κατακτήσουμε τίτλους.

- Τι έχεις να πεις για τους φίλους του Ολυμπιακού;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τους οπαδούς μας. Δείχνουν έμπρακτα ότι αγαπούν πολύ τον Ολυμπιακό. Είχα ακούσει για αυτούς, αλλά τώρα που το ζω καταλαβαίνω ότι είναι η δύναμη της ομάδας…

- Θεωρείς πως το Καραϊσκάκη είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας;

Σίγουρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ο 12ος ποδοσφαιριστής και αυτό το εννοώ. Για να πετύχουμε τους στόχους μας, βέβαια, θα πρέπει να νικάμε και μακριά από το γήπεδο μας…

- Ενα σχόλιο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη;

Αγαπάει τον Ολυμπιακό και αυτό το δείχνει. Δουλεύει σκληρά για να μεγαλώσει την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι σημαντικό για κάθε σύλλογο να έχει στο τιμόνι του τέτοιους ανθρώπους…

- Και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

Είναι ένας μεγάλος προπονητής και νιώθω τυχερός που δουλεύω μαζί του. Είναι μέλος της ισπανικής σχολής και αυτό φαίνεται από τις απαιτήσεις που έχει. Θέλει να παίζουμε γρήγορα την μπάλα, να έχουμε την κατοχή και να είμαστε συνέχεια στην επίθεση… Είναι σπουδαίος προπονητής…

- Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσει να μένω σπίτι με την αρραβωνιαστικιά μου (σ.σ θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση) και να περνάω χρόνο μαζί της.

- Πώς σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα;

Οι Σέρβοι με τους Ελληνες μοιάζουν πολύ. Είχα ακούσει για αυτό, αλλά πλέον το διαπιστώνω. Νιώθω όμορφα εδώ…

- Υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει;

Οχι. Τίποτα. Εχω την νοοτροπία νικητή και είμαι σίγουρος πως τόσο εγώ, όσο και ο Ολυμπιακός θα πετύχουμε τους στόχους μας.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved