Λεμονής: «Να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα»

Λεμονής: «Να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα»

Στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης του Πανιωνίου με έναν ή δύο επιθετικούς, ένα αριστερό μπακ και ένα στόπερ, στάθηκε ο Τάκης Λεμονής.

Ο προπονητής του Πανιωνίου μίλησε στην κάμερα της NOVA για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά και για τους στόχους της.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος: «Πίστευα ότι η περσινή χρονιά θα μπορούσε να είναι οδηγός για τη φετινή. Αυτό σημαίνει για τον τρόπο που δουλέψαμε και ενεργοποιηθήκαμε όλοι. Η φετινή χρονιά δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πως ξεκινάει, πως ξεκίνησε, περίμενα πολύ πιο γρήγορα να έχουν γίνει αρκετά πράγματα αλλά το ξέρετε πολύ καλά υπάρχει μια καθυστέρηση από πλευράς διοικητικών εξελίξεων ήταν πολύ δύσκολο καλοκαίρι, αυτό μας εμπόδισε στο να προγραμματίσουμε καλύτερα τις μεταγραφικές μας κινήσεις.

Σε αυτό το σημείο που είμαστε, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα το ροστερ θα το χαρακτήριζα πολύ μικρό για της απαιτήσεις ενός πρωταθλήματος αλλά ευελπιστώ μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και έστω και αργά να μπορέσουν να συμπληρώσουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό παικτών στο ροστερ προκειμένου να βγει η δύσκολη χρονιά που έρχεται.

Χρειαζόμαστε έναν ή δύο επιθετικούς και από εκεί και πέρα σίγουρα ένα αριστερό μπακ και ένα στόπερ. Δεν νομίζω ότι μια ομάδα ξεκινώντας έτσι με αυτό τον τρόπο μπορεί να θέσει και στόχους. Στόχους που πρέπει να έχει ο Πανιώνιος πάντα και για μένα είναι πολύ ψηλότερος από ότι συνήθως αλλά τους στόχους συνήθως τους δημιουργούν και οι συνθήκες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είναι και ιδανικές. Η ομάδα δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι μπορεί και να παίξει καλά και να πάρει αποτελέσματα αλλά σε ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος θέλεις και βάθος».

Για τον αγωνιστικό χαρακτήρα του Πανιωνίου τη νέα χρονιά: «Πρέπει να αποκτήσουμε αρχικά μια ταυτότητα και ένα στυλ παιχνιδιού. Αυτό το ξεκινήσαμε από πέρυσι ήταν πολύ επείγον να πάρουμε βαθμούς, είχαμε έναν τρόπο παιχνιδιού που μας βοήθησε αρκετά και μπορώ να πω ότι κλειδί ήταν ότι αποκτήσαμε και έναν παίκτη στην κορυφή που είχε καλή σχέση με το γκολ.

Φέτος από ότι βλέπετε και από τον τρόπο που δουλέψαμε δεν έχουμε τέτοιου είδους παίκτη αλλά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο να πάρουμε γκολ από περιφερειακούς παίκτες και αυτό είναι το στοιχείο που έχουμε δουλέψει αρκετά μέχρι στιγμής στο παιχνίδι μας. Αν καταφέρουμε να δημιουργούμε φάσεις στα στημένα πιστεύω ότι θα είμαστε αρκετά καλή ομάδα στα επιθετικά έχουμε πολύ καλά χτυπήματα από δύο τρεις παίκτες.

Ο τρόπος παιχνιδιού θα προσπαθήσουμε να γίνει πιο πιεστικοί από ότι ήμασταν πέρυσι αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι σιγά σιγά θα αποκτήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα όπως τη θέλω εγώ».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο της ομάδας: «Θέλεις πάντα να πρωταγωνιστείς, να κερδίζεις, αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός για όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτές τις δουλειές. Το μήνυμά που θέλουμε να στείλουμε είναι να σταθούν πραγματικά δίπλα στην ομάδα οι φίλαθλοι γιατί περνάμε δύσκολες ώρες και αυτό που ζητάμε είναι να μας συμπαραστέκονται πιο πολύ στις δύσκολες στιγμές.

Αυτό είναι νομίζω το πιο σημαντικό που θέλουμε όλοι όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε δύσκολες στιγμές, πιστεύω έχουν καταλάβει όλοι τις δυσκολίες της κατάστασης και την Κυριακή θέλουμε οπωσδήποτε να τους κάνουμε να νιώσουνε ευχάριστα».

Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλο αυτό το πράγμα, παντού υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα που μπορεί να πει ότι δεν έχει προβλήματα, όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε οικονομικά είτε οργανωτικά, διαφόρων ειδών προβλήματα».



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved