«Έτοιμος να βοηθήσω τη Λάρισα»

«Έτοιμος να βοηθήσω τη Λάρισα»

Τις πρώτες αναγνωριστικές δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ έκανε ο Σανέλ Κούλιτς σήμερα (1/2) το μεσημέρι στην αίθουσα τύπου του AEL FC ARENA.

«Είμαι ο Σάνελ Κούλιτς κατάγομαι από την Αυστρία και η τελευταία μου ομάδα ήταν η Νοσατέλ Ξαμάξ. Είμαι στην Λάρισα έχοντας υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών με την ΑΕΛ, με μοναδικό στόχο να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα».

Ευδιάθετος και προσιτός, απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ και σκόρπισε γέλιο στην αίθουσα τύπου του AEL FC ARENA, όταν αστειευόμενος στην τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι «είσαι ποδοσφαιριστής με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα του σκόρερ» χτύπησε.. ξύλο στο τραπέζι του πάνελ.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΛ, έτσι όπως την είδες αγωνιζόμενη στο ματς με τον Πανσερραϊκό;

«Είδα μία πολύ καλή ομάδα, η οποία, όμως, επειδή βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχει ζήτημα ψυχολογίας. Πιστεύω ότι αν συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ίδιο ρυθμό, όπως αγωνίστηκε κόντρα στον Πανσερραϊκό, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της που είναι η παραμονή».

-Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεσαι και ποια είναι η θέση που σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

«Αισθάνομαι αρκετά έτοιμος και σε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα από το Σάββατο κιόλας, αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής μου. Ήμουν σε διαδικασία προπονήσεων ολόκληρο τον Ιανουάριο και κατά 80% ακολουθούσα το κανονικό πρόγραμμα της πρώην ομάδας μου, της Νοσατέλ Ξαμάξ. Μου αρέσει να αγωνίζομαι σέντερ φορ, ως «νούμερο 9», δηλαδή γιατί εκεί πιστεύω ότι είμαι πιο αποτελεσματικός. Όμως, ταυτόχρονα είμαι και παίκτης ομάδας. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ΑΕΛ και αυτή τη στιγμή - στη θέση που βρίσκεται - δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά η ίδια η ομάδα. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βγει η ΑΕΛ από την δύσκολη θέση».

-Το όνομά σου για την ΑΕΛ ακούστηκε και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους.

«Είχα όντως κάποια επαφή με την ΑΕΛ και στο παρελθόν, αλλά είχα συμβόλαιο με την ομάδα μου στη Βιέννη, τη Νούσταντ. Ήταν δύσκολο να αποδεσμευθώ, αλλά να σας πω την αλήθεια κι εγώ δεν ένιωθα απόλυτα έτοιμος να φύγω από τη χώρα για καθαρά οικογενειακούς λόγους. Τον Δεκέμβριο τα πράγματα άλλαξαν, υπήρξαν νέα δεδομένα και μερικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ξαμάξ με έβαλαν σε σκέψεις και με οδήγησαν στην απόφαση να έρθω στην ΑΕΛ».

- Είσαι ποδοσφαιριστής με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα του σκόρερ. Πώς αισθάνθηκες όταν την περασμένη Κυριακή από την κερκίδα έβλεπες τους συμπαίκτες σου να δημιουργούν πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά να μην μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις;

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν χάσει στην καριέρα τους μεγάλες ευκαιρίες, το ίδιο και εγώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζεσαι. Η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση. Αντιλαμβάνομαι την ψυχολογία των συμπαικτών μου που ήθελαν να κερδίσουν το παιχνίδι πάση θυσία. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη κι αυτό εξηγεί πολλά. Όταν είσαι καλά πνευματικά και ήρεμος, μπορείς να κάνεις πολλά και σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με την ομάδα μας, γιατί η ΑΕΛ έχει παίκτες με υψηλή ποιότητα. Ελπίζω ότι σύντομα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση της μεγάλης πίεσης και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».

Λάρισα: Αναστασία Ψύρρα



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved