Βιτόλο: «Να παλέψουμε σαν άντρες»

Βιτόλο: «Να παλέψουμε σαν άντρες»

Συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι παραχώρησαν οι Βίτορ Βιτόλο και Σωτήρης Νίνης και αμφότεροι έθεσαν ως στόχο για τη νέα σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι δύο ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» μίλησαν στη Nova στο αφιέρωμα που κάνει το συνδρομητικό κανάλι ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Ο Βίτορ Βιτόλο κάλεσε τους συμπαίκτες του να παλέψουν σαν άνδρες ώστε να αντιστρέψουν την κατάσταση και να μετατρέψουν την απογοήτευση του κόσμου σε ενθουσιασμό. 

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Ισπανός: 

 Για τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό

«Είμαι πολύ χαρούμενος από τη νέα κατάσταση στην οποία βρίσκομαι, τη νέα περιπέτεια μου. Πλέον διανύω την τέταρτη σεζόν μου στην Ελλάδα και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Αλλά, ερχόμενος στον Παναθηναϊκό, αναζητώ κάτι σημαντικό, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται σε αυτόν τον σύλλογο. Να κατακτήσω έναν τίτλο».

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα

 «Ο προπονητής κάνει καλή δουλειά. Όπως και εμείς, έτσι κι αυτός στοχεύει στο καλό του συλλόγου. Είναι εργατικός, θέλει η ομάδα να λειτουργεί σωστά. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του και θεωρώ πως ακολουθεί το σωστό δρόμο, ώστε να λειτουργήσει η ομάδα όπως πρέπει. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, είναι ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για το τι υπόσχεται στον κόσμο

'«Θα παλέψω ώστε αυτή η απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο, να μετατραπεί σε ευτυχία. Σε κάθε περίπτωση τους στέλνω το μήνυμα να συνεχίσουν να ακολουθούν την ομάδα μέχρι τέλους. Να μείνουνε ενωμένοι και να είναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το φαβορί του νέου πρωταθλήματος

«Δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός. Φαβορί είναι η ομάδα μου. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, πριν από 2 χρόνια νταμπλούχος ήταν ο Παναθηναϊκός. Το μόνο σίγουρο είναι πως για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Και εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Γιατί με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα. Επομένως πρέπει να κατέβουμε στο γήπεδο και να δείξομε ότι είμαστε οι καλύτεροι, για να γίνουμε πρωταθλητές και ότι είμαστε οι κορυφαίοι σε όποια διοργάνωση και αν παίζουμε».

Για την απογοήτευση του κόσμου

«Είναι σαφές ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν είναι θετικά και είναι λογικό ο κόσμος να είναι εκνευρισμένος. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούν να γίνουν. Να τα παρατήσουμε, να σταματήσουμε να παλεύουμε και ο κόσμος να συνεχίσει να είναι απογοητευμένος ή να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σαν άντρες και να αλλάξουμε τα δεδομένα. Εγώ δεν θα σταματήσω ποτέ να δουλεύω, είναι αυτό που κάνω από παιδί».

Νίνης: «Στόχος μας το νταμπλ»

Σημαντικές μεν οι αποχωρήσεις των Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, όχι όμως ικανές να πτοήσουν τον Σωτήρη Νίνη που τόνισε ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό είναι υποχρεωμένοι να πετύχουν ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Νίνης:

Για τους στόχους και τους παίκτες που έφυγαν

«Η αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών είναι πολύ σημαντική, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο έχει τον ίδιο στόχο. Την κατάκτηση του νταμπλ. Αυτό θα επιδιώξουμε να κατακτήσουμε, είτε έχουμε κάποιους παίκτες που είναι αναγνωρισμένης αξίας στον κόσμο, είτε έχουμε οποιουσδήποτε άλλους. Και μόνο που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να αντεπεξέλθουνε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε η ομάδα να κυνηγήσει και να ναι μέσα στον στόχο»

Για την παραμονή του Φερέιρα

«Είναι καλό το ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή. Ο κ. Φερέιρα γνωρίζει ακόμα καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω ακόμα και τις αντίπαλες ομάδες, τη νοοτροπία, οπότε θα μπορέσει να βοηθήσει και εμάς περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι και στο κομμάτι της τακτικής».

Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος Παναθηναϊκός

«Πρέπει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί μέσα στο παιχνίδι και να ξέρουμε τι θέλουμε από τους εαυτούς μας. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε και το καταλάβουμε τόσο καλύτερο για μας».

Για τη φετινή σεζόν

«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Αυτό που απομένει είναι να το δείξουμε στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία. Δεν μπορούν κάποια χρόνια δύσκολα ή κάποιες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή να απαξιώσουν όλα τα υπόλοιπα. Η ομάδα έχει ιστορία, έχει μεγάλους παίκτες. Κανείς μας δεν θέλει αυτή την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Δεν επαναπαυόμαστε με αυτές τις συνθήκες που είναι η ομάδα τώρα».

Για το τι θα κάνουν οι παίκτες ώστε να αλλάξουν την κατάσταση

«Από τη μεριά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι όπως είναι οι συνθήκες στην ομάδα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε. Το μόνο που υποσχόμαστε στον κόσμο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί γιατί όπως είχαν πει και κάποιοι άλλοι η ομάδα είναι μόνη της πλέον οπότε πρέπει να μάθουμε να υπάρχουμε υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το φαβορί της νέας σεζόν

«Κατά τη γνώμη μου πάντα ο πρωταθλητής είναι φαβορί. Και εμείς όταν ήμασταν πρωταθλητές, την επόμενη χρονιά θεωρούμασταν φαβορί»

Για το ματς της πρεμιέρας με την Κέρκυρα και τα ντέρμπι

 «Δεν έχει να χάσει κάτι η Κέρκυρα, εμείς έχουμε μόνο να χάσουμε οπότε θα είμαστε αυτοί που θα πρέπει να κυνηγήσουμε το παιχνίδι. Μπορεί να παίζουμε τα τρία ντέρμπι μαζεμένα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι λίγο παράξενο, βέβαια. Ολοι λέμε πως γίνεται να παίζουμε τρία ντέρμπι μαζεμένα».

Για την ευχή του για τη νέα σεζόν

«Εύχομαι να υπάρξει ένα δίκαιο πρωτάθλημα πάνω από όλα για όλες τις ομάδες. Ακόμα και για τις μικρότερες ομάδες. Να μην επηρεαστεί από εξωαγωνιστικούς παράγοντες»



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved