Φερέιρα: «Υποχρέωση ο τίτλος»

Φερέιρα: «Υποχρέωση ο τίτλος»

Υποχρέωση για τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενόψει της νέας σεζόν, ευχόμενος παράλληλα φέτος να νικά όποιος το αξίζει...

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova για τον νέο Παναθηναϊκό, τους στόχους της ομάδας αλλά και του ίδιου, για τους Ζιλμπέρτο και Σισέ που έφυγαν και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί αρωγός στη νέα προσπάθεια. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Φερέιρα:

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού 

 «Για μένα ο Παναθηναϊκός, ως μεγάλος σύλλογος που είναι, έχει έναν στόχο. Και αυτός είναι και ο δικός μου. Η νίκη. Πάντα πιστεύω στους τίτλους και είναι στόχος μας και υποχρέωση μας, να κερδίσουμε το φετινό πρωτάθλημα.»

Για τους παίκτες που έφυγαν

«Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν από τον Παναθηναϊκό παίκτες σημαντικοί, όμως στη ζωή μου έμαθα ότι: "ουδείς αναντικατάστατος". Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αν και είναι 35 ετών, θα ήθελα να συνέχιζε στην ομάδα, διότι η ηλικία δεν εμποδίζει κάποιον που είναι σοβαρός, το επιθυμεί και είναι μεγάλος επαγγελματίας, να παίζει καλά και με δύναμη. Αναφορικά με τον Σισέ, ήδη γνωρίζετε πολύ καλά όλα όσα συνέβησαν με το θέμα αυτό. Θα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός έχει σκοπό να πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. 

 Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίζει με αρκετούς παλιούς παίκτες και λιγότερους νεοφερμένους παίκτες και ξέρετε ότι ο στόχος μου είναι να γίνουμε καλύτεροι από πέρυσι. Άρα για να κερδίσουμε, πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Όταν είπα ότι δεν θέλω δικαιολογίες και ότι δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, είναι γιατί για ό,τι συμβεί, την ευθύνη την έχουμε εμείς. Όχι οι άλλοι. Εγώ φέτος θα δουλέψω για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μου στόχος. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ίσως ο μεγαλύτερος της Ελλάδας και πρέπει να έχει πραγματικά αυτή την πορεία».

Για το τι πρέπει να αλλάξουν οι «πράσινοι»

«Πολλές παλιές συνήθειες πρέπει να αλλάξουν και εγώ βρίσκομαι εδώ για να δώσω τη μάχη μου μέχρι το τέλος για να κερδίσουμε τον τίτλο και για να αλλάξουμε κάποιες παλιότερες νοοτροπίες. Αν τα πράγματα, δεν εξελιχθούν έτσι, πάλι εμείς θα έχουμε την ευθύνη. Όμως αυτό που πρέπει να τονίσω, είναι ότι τα πράγματα θα πρέπει να εξελιχθούν με τρόπο σαφή, καθαρό και δίκαιο, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι κερδίζει πράγματι εκείνος που το αξίζει. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα πρωτάθλημα, έστω και αν εμείς ήμασταν σε πολλές περιπτώσεις, πολύ καλύτεροι από εκείνον. O Παναθηναϊκός σήμερα βρίσκεται σε μια αλλαγή.

Ένεκα των αλλαγών των τελευταίων μηνών, θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, απ' ότι ήταν παλιότερα με άλλες ομάδες, με άλλους παίκτες, με άλλους προπονητές. Θα πρέπει όμως, να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός σήμερα δεν είναι εκείνος, σε σχέση με εκείνον που πρωτοβρήκα όταν ήρθα στον σύλλογο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε, ότι υποχρέωση μας είναι να κάνουμε το παν, ώστε να μπορούμε να κερδίζουμε συχνότερα. Με βάση το μέλλον, όλοι πρέπει να δουλέψουμε για αυτό, μηδενός εξαιρουμένου. Και η δική μου υποστήριξη, η δική μου δύναμη και αυτό που εγώ έχω να δώσω, είναι να κάνω ότι μπορώ μέχρις εσχάτων, ώστε αυτός να είναι ο τελικός και μεγαλύτερος μας στόχος».

Για το ρόστερ και τα... αστέρια 

 «Το έχω πει και το επαναλαμβάνω: Δεν μου αρέσουν τα αστέρια, ούτε οι παίκτες που θεωρούν τον εαυτό τους αστέρι και καθοδηγούν. Απλά υπάρχουν παίκτες, που είναι καλύτεροι από άλλους. Το αστέρι, είναι όλη η ομάδα. Θέλω να πω ότι τη νίκη την φέρνουν οι ομάδες, η νίκη δημιουργείται από τις ομάδες με την δυναμική τους. Όλοι μαζί».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο

 «Το μήνυμα μου προς εκείνους είναι ότι θέλω να ξέρουν ότι όσο βρίσκομαι εδώ και από αυτή τη θέση, να είναι σίγουροι ότι θα δουλεύω σαν ο Παναθηναϊκός να είναι η μοναδική ομάδα της ζωής μου. Και πάντα θεωρώ ότι οι φίλαθλοι, τους οποίους αγαπώ και εκτιμώ, θα αποτελούν πάντα τον δωδέκατο παίκτη μας. Χωρίς αυτούς και χωρίς τη μεγάλη υποστήριξη τους, ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι τόσο δυνατός όσο πρέπει. Οι μεγάλοι σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν πολλούς και αφοσιωμένους φιλάθλους. Αυτό κάνει τη διαφορά των μεγάλων συλλόγων από τους μικρότερους και τους μεσαίους συλλόγους. Είναι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν την ομάδα, είναι δίπλα στην ομάδα και την υποστηρίζουν. Και οι παίκτες μου, πρέπει να δίνουν πάντοτε, ότι καλύτερο έχουν για όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι έρχονται και τους υποστηρίζουν. Εγώ έχω συνηθίσει να παίζω πάντοτε με 12 και όχι με 11 παίκτες. Και ο 12ος παίκτης είναι οι φίλαθλοι μας».



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved