Κόντης: «Ο Άρης θα πάρει επιθετικό»

Κόντης: «Ο Άρης θα πάρει επιθετικό»

Για την απόκτηση επιθετικού αλλά και το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα αποκτήσει επιθετικό μέχρι το τέλος της μεταγραφικές περιόδου, ενώ αναφέρθηκε και στα νέα σκληρά μέτρα που προστέθηκαν στον πειθαρχικό κώδικα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Πλέον από χθες ξέρουμε  ότι η πρώτη αγωνιστική θα γίνει κανονικά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Θα αισθανόμασταν καλύτερα αν έπαιζαν όλες οι ομάδες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σίγουρα έχουμε αντιρρήσεις αλλά από τη στιγμή που έγινε ότι έγινε και επειδή υπάρχουν ρήτρες από την τηλεόραση που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, θα ξεκινήσει. Μακάρι να αποφασιστεί ποιες ομάδες θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις που υπάρχουν όσο πιο γρήγορα γίνεται» είπε αρχικά, ενώ για την ρήτρα από τη Nova τόνισε:

«Αν δεν έχει παιχνίδια τον Αύγουστο η ρήτρα από τη Nova για τις ομάδες είναι 4.000.000. Υπάρχουν και άλλα παρελκόμενα τα οποία αν δεν γίνουν δίνεται στο κανάλι το δικαίωμα  καταγγελίας συμβάσεως. Από τη στιγμή που υπάρχει η πίεση αυτής της ρήτρας δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα: «Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε. Έχουμε την απουσία του Τσέζαρεκ και επιπλέον δεν έχουμε αποκτήσει τον επιθετικό που θέλουμε. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμη και αυτό θα φανεί».

Για την περίπτωση του επιθετικού: «Σίγουρα τον παίκτη που αποκτάς την τελευταία μέρα δεν σημαίνει ότι τον προσεγγίζεις την τελευταία στιγμή. Το έχεις κάνει εδώ και καιρό, τον πείθεις την τελευταία μέρα τη στιγμή που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τα πράγματα όμως τώρα είναι διαφορετικά.

Πια υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν πολλούς μάνατζερ. Έτσι δυσκολεύουν τα πράγματα όταν θέλεις να διαπραγματευτείς με κάποιον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης θα πάρει επιθετικό μέχρι τις 31 Αυγούστου. Απλά αυτή η ονοματολογία δεν κάνει καλό και σίγουρα δεν βγαίνει από τον Άρη. Πολλά από τα ονόματα που ακούστηκαν ίσχυαν, αλλά όμως όχι. Έτσι ο κόσμος απογοητεύεται και ρίχνει το φταίξιμο στη διοίκηση ενώ δεν είναι έτσι».

Για τον νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ: «Ο πειθαρχικός κώδικας έχει γίνει τόσο αυστηρός όσο μπορούσε να γίνει. Ο κάθε οπαδός που έχει συνείδηση πρέπει να μπει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και να τον διαβάσει.  Για ένα λέιζερ μπορεί να διακοπεί ο αγώνας και σε περίπτωση υποτροπής η τιμωρία είναι δύο αγωνιστικές και 100.000 ευρώ πρόστιμο. Επίσης για κάθε υβριστικό σύνθημα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Όλοι ξέρουμε τι έχει γίνει στην πλάτη του Άρη από παλιά.

Βλέπω κόσμο να φωνάζει για άλλες ομάδες. Δεν φώναξε όμως κανείς όταν ο Άρης έπεσε στην Β’ Εθνική για δελτία που έμειναν στο πούλμαν. Το ίδιο έγινε τη δεύτερη φορά, με την εισβολή των οπαδών, ενώ έχουν γίνει χειρότερες από άλλες ομάδες και δεν τιμωρήθηκαν. Ο Άρης είναι πολύ προσιτός ένοχος στις αθλητικές συνειδήσεις και αρχές. Τα ΜΜΕ καταδικάζουν με ευκολία τον Άρη και άλλους τους καλύπτουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τον τρόπο που λειτουργεί ο Άρης όλα αυτά τα χρόνια: «Ο Άρης πάντα ήταν μόνος του και αυτό φαίνεται από το ότι δεν «κολλάει» σε κανέναν.  Μπορεί να φαίνεται μέσω της ψήφου του στην Super League  ότι είναι σε ένα γκρουπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνει κάποια οδηγία. Ο Άρης έχει συνείδηση. Πάντα έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό και δικαιώθηκε για όλες τις επιλογές του. Πέρυσι σαν εκπροσώπηση είχε την πιο σοβαρή παρουσία, κάτι που θα γίνει και φέτος».

Κλείνοντας ο Γιάννης Κόντης, εξήγησε: «Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση που υφίσταται δεν δίνει την δυνατότητα στον Άρη να αγοράζει παίκτες. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε εδώ και κάποια χρόνια θα είχαμε δώσει κάποια λίγα χρήματα για γίνει. Κανείς δεν ξέρει ότι τον Μάτα, που πήγε στην Τσέλσι, τον χάσαμε για 70.000 ευρώ που ήθελε ο πατέρας του. Παρόμοιες καταστάσεις ήταν του Λουκάκου αλλά και του Ντανίλο. Οι καλοί παίκτες στοιχίζουν χρήματα.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες είναι σε ποια ομάδα παίζουν και τι εκπροσωπεί. Όποιο και να είναι το μπάτζετ μας, να παίζουν όχι για την πεντάδα αλλά να κάνουν το παραπάνω που μπορεί μια ομάδα. Πρέπει να υπάρχει η νοοτροπία του 30 στα 30 όπως είχα πει και πιο παλιά. Όποιος δεν την έχει, δεν αξίζει να φοράει τη φανέλα του Άρη. Το πρόβλημα της ομάδας τα τελευταία χρόνια ήταν η μίζερη νοοτροπία. Αυτό δεν πρέπει να υπάρχει».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved