Σπανός: «Κανένα θέμα κουκουλώματος»

Σπανός: «Κανένα θέμα κουκουλώματος»

Υπέρ της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος, το προσεχές Σαββατοκύριακο (27-28/8) τάχθηκε ο Γιώργος Σπανός.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», υποστήριξε πως η Super League θα πρέπει να σεβαστεί τις συμβατικές υποχρεώσεις με την «Nova» και να μην χαθούν 4 εκατομμύρια ευρώ, από την σχετική ρήτρα, τα οποία αναλογούν στο 70% των εσόδων των μικρομεσαίων ομάδων.

Παράλληλα, ο «ισχυρός άνδρας» των «κυανόλευκων» τόνισε πως είχε την Τετάρτη (24/8) επικοινωνία με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργανώτριας, Πατρίκ Κομνηνό για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι θετικός για αναβολή του πρωταθλήματος, αρκεί να υπάρξει διαβεβαίωση για τη μη απώλεια των χρημάτων από την «Nova».

«Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε πράγματα που σίγουρα δεν είναι καλά. Οι τελευταίοι μήνες είναι μαρτυρικοί για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ελπίζω από εδώ και στο εξής να πάνε όλα καλά και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να βλέπει ο κόσμος την χαρά του ποδοσφαίρου», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Σπανού.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, τόνισε: «Όλα τα μέλη του συνεταιρισμού γνωρίζουν ότι είχαμε συμφωνήσει, η έναρξη να γίνει στις 27 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα, έχουν συμβεί πολλά μέχρι που φτάσαμε στο σημείο η ΕΕΑ να αποβάλει δύο μέλη μας. Δεν είναι καλό να μην γνωρίζουμε τον πίνακα με τις ομάδες και να εκκρεμούν αποφάσεις αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά υπάρχουν και συμβατικές υποχρεώσεις, και μια δυσβάστακτη ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ και την έχουμε υπογράψει όλοι.

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και με την οικονομική κρίση, ουσιαστικά η ρήτρα από τα τηλεοπτικά - μετά και το πάγωμα του ΟΠΑΠ - είναι σημαντική για τις ομάδες, καθώς από τους πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει, πιστεύω ότι στις μικρομεσαίες ομάδες αναλογεί το 70% των εσόδων. Είναι σοβαρό θέμα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, από το να γίνουν 6 συναντήσεις».

Ερωτηθείς αν η έναρξη του πρωταθλήματος αποτελεί «κουκούλωμα» των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, υποστήριξε: «Δεν τίθεται θέμα κουκουλώματος. Από την στιγμή που θα γίνουν 6 αναμετρήσεις, θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε τις αποφάσεις για τις όποιες ομάδες θα αντικαταστήσουν τον Βόλο και την Καβάλα. Δεν υπάρχει θέμα συγκάλυψης».

Για το αν δεν τίθεται θέμα μετά τα όσα έχουν προηγηθεί και με την συμμετοχή άλλων ομάδων, απάντησε: «Αν περιμένουμε και την απολογία όλων των ομάδων, θα ξεκίναγε το πρωτάθλημα, τον Οκτώβριο. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Όλοι έχουμε τονίσει πως θα πρέπει να υπάρχουν και κυρώσεις για τις ομάδες που εμπλέκονται και αν είναι μια ομάδα ένοχη, να υποστεί τις συνέπειες στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στην άποψη που διατυπώθηκε από μερικές ομάδες για τη μη ενημέρωσή τους από την Super League για την ανακοίνωση της διοργανώτριας, ο Γιώργος Σπανός, ανέφερε: «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Χθες είχα μια επικοινωνία από το πρωί με τον εκτελεστικό διευθυντή του συνεταιρισμού κ. Κομνηνό και του διεμήνυσα ότι δεν πρέπει να βάλουμε τον συνεταιρισμό με την Nova και δεν γνωρίζω αν είχε επαφή και έβγαλε την ανακοίνωση που έβγαλε».

Αναφορικά με την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, δήλωσε: «Το καλύτερο θα ήταν να ήταν συμπληρωμένος ο πίνακας και να ξεκίναγε το πρωτάθλημα άμεσα. Αν μπορέσουμε να πάρουμε γραπτή εγγύηση από τη Nova πως δεν θα χαθεί η ρήτρα, είμαι θετικός να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Δεν πρέπει να βάλουμε τον συνεταιρισμό σε κίνδυνο και να απολέσει 4 εκ. ευρώ και να χαθούν από τις ομάδες. Τα χρήματα δεν είναι δικά μας. Το ποδόσφαιρο είναι μια βιομηχανία και πολλά επαγγέλματα ζουν από το ποδόσφαιρο, όπως οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι γυμναστές και πολλοί άλλοι. Κάθε ΠΑΕ απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα ευρώ».

Για το τι πρέπει να περιμένει η κοινωνία από το νέο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, ανέφερε: «Μετά από πολλά χρόνια είδαμε κάποια πράγματα που ήταν πρωτόγνωρα. Πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής, όλοι θα είναι προσεκτικοί και «κουμπωμένοι». Οι δυνάμεις του παρασκηνίου θα είναι προσεκτικές. Όπως σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας υπάρχουν κακώς κείμενα έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Θέλω από τις αρμόδιες αρχές να υπάρχει ένας ξεκάθαρος κώδικας και να μην επαναληφθεί το αλαλούμ».

Όσον αφορά στην πρόταση της Super League για τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, απάντησε: «Θεωρώ πως πρότειναν με τη λογική του ΚΑΠ. Αυτό λέει ο κανονισμός. Σαν Super League θα πρέπει να δεχθούμε όποια απόφαση παρθεί. Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 25/8) εξετάζονται και κάποιες προσφυγές και θα σεβαστούμε όποια απόφαση παρθεί».

Τέλος, αναφορικά με το τι θα περιμένει ο κόσμος του Ατρόμητου από την ομάδα, ο Γιώργος Σπανός, ανέφερε: «Εμείς εδώ και δύο μήνες έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας. Είμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Φτιάχνουμε μια νέα ομάδα, καθώς έχουν έρθει 12 νέοι ποδοσφαιριστές. Έφυγαν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες και πιστεύω ότι ήρθαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Εμείς πρέπει να αποκτήσουμε χημεία και να παρουσιάσουμε ωραία πράγματα. Ο Ατρόμητος θέλει κάθε χρόνο να προοδεύει και να βάζει ψηλότερα τον πήχη.

Γνωρίζει όλη η Ελλάδα, ότι είμαστε μια ομάδα με αρχές, πρόγραμμα και οργάνωση. Πάνω σε αυτό τον άξονα δουλεύουμε και θεωρώ ότι προσφέρουμε καλές συνθήκες εργασίες στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε τη στήριξη ενός μεγάλου Δήμου και του κόσμου μας και περιμένουμε με αδημονία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί έχει λείψει η μπαλίτσα από τον κόσμο. Να μην ασχολούμαστε με τη δυσοσμία. Θα κάνουμε όλοι προσπάθεια γιατί δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια».



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved