Η Λίγκα θέλει σέντρα το Σαββατοκύριακο (27-28/08)

Η Λίγκα θέλει σέντρα το Σαββατοκύριακο (27-28/08)

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα της Super League, εξέφρασε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο λόγος είναι η ποινική ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ που προβλέπεται αν δεν γίνουν αγώνες τον Αύγουστο.

Και με την ανακοίνωση αυτή η οποία ξάφνιασε ακόμα και ομάδες μέλη του Συνεταιρισμού που είχαν μείνει στο ότι όλα οδεύουν προς αναβολή, η διοργανώτρια αρχή πετάει από πάνω της την καυτή πατάτα της λήψης απόφασης και τη ρίχνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πως; Ζητώντας να γνωμοδοτήσει και να δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα στον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας.

Και προκαλεί τεράστια ερωτηματικά πως σπεύδει αυτή τη στιγμή η Super League και προλαβαίνει τις εξελίξεις, προβιβάζοντας Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, την ώρα που εκκρεμούν οι παρεμβάσεις της Λάρισας, του Πανσερραϊκού και του Ηρακλή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αλλά και την ώρα που εξακολουθεί η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου να έχουν ένδικα μέσα για την ακύρωση ή την αναστολή εκτέλεσης, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, της χθεσινής απόφασης για τον υποβιβασμό τους.{textlink}

Στην Οδό Αργοναυτών σαφώς και γνωρίζουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο η ΕΕΑ να βγάλει αύριο ή την Παρασκευή τις άδειες συμμετοχές σε Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, ακόμα και αν είναι πανέτοιμες οι δύο ΠΑΕ για να καταθέσουν τους φακέλους τους. Και τότε, με δεδομένο ότι την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο στο δικαστικό σκέλος από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, θα επανακαθορίσει τη στάση της, δίχως όμως να οφείλεται στη Σούπερ Λίγκα η όποια τελική απόφαση ληφθεί, αφού ακόμα και σήμερα ο κίνδυνος αναβολής της πρώτης αγωνιστικής παραμένει. Μόνο που πλέον η υπαιτιότητα δεν θα αφορά τη διοργανώτρια αρχή, αλλά την πολιτεία και συγκεκριμένα το όργανο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011-12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου».

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των ομάδων σε αυτήν την ανακοίνωση της Λίγκας.

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στη Super League, χαρακτηρίζοντας ως «αυθαίρετη τη διαδικασία με την οποία εκδήλωσε την πρόθεσή της, για έναρξη του πρωταθλήματος».

H AEK ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανακοίνωση της Super League και δεν μπορεί να τη συνυπογράψει».

«Κύκλοι» της ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησαν σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ υπογραμμίζοντας ότι: «αν θέλουν ας πληρώσουν τη ρήτρα των 4 εκ ευρώ και δεν υπάρχει πρόβλημα να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παναθηναϊκός, που υπογράμμισε με νόημα ότι η Super League εκφράζεται μέσω των... «ερυθρόλευκων κύκλων».

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης, μιλώντας στο Onsports ήταν έξαλλος τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να βγάζει μόνος του αποφάσεις ο Μαρινάκης για το ποιες ομάδες θα πέσουν και ποιες θα ανέβουν στη Super League».

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «τραγελαφική απόφαση».

Η Λάρισα σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο «για ανεξήγητη βιασύνη της Super League, αλλά και για ωμή απειλή από την πλευρά της ΕΠΟ»



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved