«Χρωστάω πολλά στον Χιμένεθ»

«Χρωστάω πολλά στον Χιμένεθ»

Το εγκώμιο του Μανόλο Χιμένεθ έπλεξε ο Χοσέ Κάρλος, ο οποίος τόνισε ότι οφείλει πολλά στον Ισπανό τεχνικό, ενώ επισήμανε πως θέλει να πετύχει πολλά γκολ με την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εξέδρα» υπογράμμισε πως είναι ευχαριστημένος από το κλίμα στην ΑΕΚ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόκριση επί της Ντιναμό Τιφλίδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χοσέ Κάρλος στην «Εξέδρα»:

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Ημουν στο χωριό μου όταν με πήρε τηλέφωνο ο μάνατζέρ μου και μου είπε ότι ενδιαφέρεται η ΑΕΚ για μένα. Ηξερα ήδη ότι προπονητής της ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως επίσης γνώριζα ότι θα ήταν πολύ καλό για μένα να δουλέψω μαζί του. Τον ξέρω και με ξέρει από τότε που ήμουν σε μικρότερη ηλικία και είμαι βέβαιος ότι δουλεύοντας μαζί του μπορώ να εξελιχθώ ποδοσφαιρικά. Αυτό έχει συμβεί και με πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές».

Για το γκολ με τη Ντιναμό: «Για μένα έπαιξε ρόλο η συνολική εικόνα μέσα στο παιχνίδι. Μου άρεσε που είδα τη φωτογραφία μου την άλλη μέρα σε όλες τις εφημερίδες. Το γκολ είναι απλά μια στιγμή στο παιχνίδι. Μου στρώθηκε η μπάλα και το πέτυχα. Φαντάζεστε τι θα λέγατε την επόμενη μέρα αν είχα χάσει από τα δύο μέτρα την ευκαιρία να πάρει η ομάδα μου τη νίκη; Αλλωστε, στην ΑΕΚ δεν ήρθα για να πετύχω μόνο ένα γκολ. Είμαι μόνο δυο μήνες στην ομάδα. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε πολύ για το πρωτάθλημα. Είναι κάτι δύσκολο όμως, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, γιατί δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθούν οι αγώνες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι δουλεύουμε πολύ σκληρά και έχουμε μεγάλη διάθεση να πετύχουμε σημαντικά πράγματα με την ομάδα. Χαίρομαι που βλέπω ότι έχω αυτή την αποδοχή από τον κόσμο και ας είναι ακόμη πολύ νωρίς. Θα συνεχίσω να δουλεύω και ο κόσμος θα κρίνει πως αποδίδω μέσα στο γήπεδο».

Για το ότι του αποδίδουν έλλειψη διάρκειας: «Συμφωνώ ότι μπορεί στο παρελθόν να συνέβαινε αυτό. Το αποδίδω στον λόγο ότι στη Σεβίλλη δεν είχα χρόνο συμμετοχής, επομένως δεν ήταν δυνατόν να κρατηθεί μια ισορροπία. Ζητούμενο για μένα δεν είναι στο ένα παιχνίδι να παίρνω 9 και στο άλλο 4. Θέλω και δουλεύω για να έχω μια πιο ομαλή μετάβαση από αγώνα σε αγώνα. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ούτε της ΑΕΚ, δουλεύω όμως και θα το αντιμετωπίσω».

Για το αν πιστεύει στην τύχη: «Τι είναι τύχη; Δεν την ξέρω και δεν την πιστεύω. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά. Αν είσαι πιστός και συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις, τότε θα έρθουν σύντομα και τα αποτελέσματα».

Για τα στοιχεία του ως παίκτης: «Η ευδιάθετη πλευρά του χαρακτήρα μου, το γεγονός ότι είμαι ευχάριστος και εξωστρεφής με βοηθάει και μέσα στο παιχνίδι. Μπορώ και συνεργάζομαι πιο εύκολα με τους συμπαίκτες μου. Επίσης, δεν παίζω ατομικά. Μπορώ να προσαρμοστώ στο παιχνίδι δίνοντας πιο γρήγορα την μπάλα ή βγάζοντας τον συμπαίκτη μου στον κενό χώρο».

Για το που προτιμά να αγωνίζεται: «Αισθάνομαι πιο άνετα στο παιχνίδι όταν παίζω πίσω από τον επιθετικό, γιατί έχω μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία στις κινήσεις μου. Δεν εννοώ ότι στα άκρα με περιορίζει ο προπονητής μου, αλλά όταν παίζω πίσω από τον επιθετικό κάνω πιο εύκολα παιχνίδι, δίνω πάσες, είναι πιο καλά για μένα. Πάνω από όλα είναι να παίζω στην αρχική ενδεκάδα, άσχετα με τη θέση στην οποία θα αγωνίζομαι».

Για τον Κανουτέ και τον Δέλλα: «Για κάτι που ήμουν πολύ τυχερός μέχρι τώρα στην καριέρα μου είναι ότι έπαιξα δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των Πάλοπ, Κανουτέ, Ρενάτο, Λουίς Φαμπιάνο. Στην ΑΕΚ βρήκα πρωταθλητές Ευρώπης, όπως ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, συνάντησα μεγάλους σταρ όπως ο Γκούντγιονσεν. Αν και έχω συνηθίσει να παίζω δίπλα σε μεγάλα αστέρια, έχει σημασία να παίρνεις στις προπονήσεις στοιχεία από εκείνους και να καλυτερεύεις το παιχνίδι σου. Το καλό κλίμα που υπάρχει στην ΑΕΚ πιστεύω ότι είναι συνέχεια της περσινής χρονιάς κι ας μη το έζησα. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, νιώθω ότι εδώ είναι η οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν διακρίσεις σε εθνικότητες, δεν υπάρχουν κλίκες. Παράδειγμα εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Γκέντζογλου, τον Λυμπερόπουλο και τον Κλωναρίδη, τρεις Ελληνες παίκτες».

Για το ματς στην Τιφλίδα: «Η κίνηση που έκανα βγάζοντας τη φανέλα στο γκολ με τη Ντιναμό δεν ήταν ξέσπασμα έντασης, ήταν αυθόρμητος πανηγυρισμός για το πρώτο μου γκολ. Ενιωσα ωραία που το σκέφτηκα και πιο ωραία ιδέα όταν είδα την άλλη μέρα τη φωτογραφία μου να παίζει παντού. Συνειδητοποίησα όμως ότι αν είχα χάσει από τα δύο μέτρα εκείνο το γκολ, πάλι εμένα θα είχαν φωτογραφία (γέλια). Έχουμε ευθύνη μέσα στο παιχνίδι, όπως και την Πέμπτη στην Τιφλίδα. Αν αφαιρεθούμε έστω και λίγο και χαλαρώσουμε, μπορεί να το πληρώσουμε. Το παιχνίδι γνωρίζουμε όλοι μας πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο. Η είσοδος της ομάδας στους ομίλους είναι και από οικονομικής άποψης σημαντική, όπως και για εμάς τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και τον κόσμο. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τον αντίπαλο τόσο πολύ, αν και θέλει προσοχή στην άμυνά μας όταν η Ντιναμό εκδηλώνει αντεπιθέσεις. Το βασικό είναι να είμαστε ήρεμοι κάνοντας το παιχνίδι μας. Εμείς είμαστε η ΑΕΚ και δεν πρέπει να μας απασχολεί τι θα κάνει ο αντίπαλος. Δεν είμαι μέντιουμ να κάνω κάποια πρόβλεψη, πιστεύω όμως ότι θα προκριθούμε και ελπίζω ότι αυτό θα συνοδευτεί και από ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το μέλλον του μετά το καλοκαίρι του 2012: «Δεν μπορώ να κάνω σχέδια για το αύριο, πόσο μάλλον να σας πω τι θα κάνω μετά το τέλος του συμβολαίου μου το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στη ζωή, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο Μανόλο είναι από τους λόγους που επέλεξα την ΑΕΚ. Αν δεν ήταν εκείνος, η ΑΕΚ δεν θα με ήξερε και δεν θα ενδιαφερόταν για την απόκτησή μου. Είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο, αλλά πρώτα θέλω να τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά να δω τι θα κάνω. Μπορεί να κάνω κακή σεζόν και να μη με θέλει η ΑΕΚ».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Ξέρω και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, πιστεύω όμως ότι οι μικρότερες ομάδες κάνουν τις ζημιές. Εκεί κρίνεται το πρωτάθλημα και σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το βασικό είναι η ΑΕΚ να κερδίζει και εγώ να βελτιώνομαι. Μακάρι να πετύχω πολλά γκολ, όμως δεν θα το επιδιώξω εις βάρος των συμπαικτών και της ομάδας».

Για τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό που ρωτάτε. Πρέπει όμως να τον ευχαριστήσω για όλες τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει, του χρωστάω πολλά. Μιλάμε για τον προπονητή που με πήρε στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, με ανέβασε στην πρώτη ομάδα, στη συνέχεια που έδωσε την ευκαιρία να παίξω δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές, μου έδωσε τώρα την ευκαιρία να έρθω στην Αθήνα. Ακόμα, όταν σε κάποια περίοδο της ζωής μου είχα κολλήσει, ήταν αυτός που με ξεμπλόκαρε ποδοσφαιρικά. Αν θέλετε να τον πούμε ποδοσφαιρικό μου πατέρα, σίγουρα δεν είναι λάθος. Είναι ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός στην καριέρα μου και παραμένει έως σήμερα ο πιο καθοριστικός. Εμπόδια υπάρχουν για όλους μας. Το ποδόσφαιρο σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις και ωραίες, αλλά και άσχημες στιγμές. Έχεις όμως τη δυνατότητα να ξεπεράσεις μια κακή στιγμή με άλλα πράγματα. Νιώθω τυχερός στην καριέρα μου που έχω παίξει δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα στη Σεβίλλη. Και τώρα έτσι νιώθω έχοντας έρθει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ».

Για τους οπαδούς της ομάδας: «Τους είδα στο φιλικό με τη Χετάφε όσο και στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Θέλω να συνεχίσουν να είναι στο πλευρό της ομάδας, να μείνουν δίπλα μας ακόμα και στις άσχημες στιγμές αν αυτές υπάρξουν. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας όχι μόνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά όλη τη χρονιά, σε ανταπόδοση αυτή της στήριξης».



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved