Έθεσαν στόχους Τσιώλης και Σηφάκης

Έθεσαν στόχους Τσιώλης και Σηφάκης

Οι Σάκης Τσιώλης και Μιχάλης Σηφάκης οριοθέτησαν τους στόχους της νέας σεζόν για τον Άρη και αμφότεροι στάθηκαν στην εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Europa League.

Ο προπονητής και ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» φιλοξενήθηκαν σε εκπομπή της «Nova», η οποία σχετίζεται με την παρουσίαση των ομάδων της Super League ενόψει του επερχόμενου πρωταθλήματος.

Πρώτος εμφανίστηκε ο κόουτς, ο οποίος ξεκίνησε αναλύοντας το 2011-12:

«Είναι και για μένα μια πρόκληση. Είναι η πρώτη φορά που έχω μια μεγάλη ομάδα με τόσο δύναμη όπως είναι ο Άρης. Με αγωνία περιμένω και εγώ την έναρξη του πρωταθλήματος και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τις τελευταίες περίπου 55 ημέρες προετοιμασίας προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Έγινε πάρα πολύ επίμονη και επίπονη δουλειά και περιμένω να δω τα αποτελέσματα σε πραγματική εικόνα όπως είναι το πρωτάθλημα».

Στην συνέχεια έθεσε τον στόχο του συλλόγου:

«Πάντα ο Άρης σαν πρώτο στόχο έχει την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό έτσι και αλλιώς είναι μια πάγια θέση και ένας στόχος για τον οποίο πρέπει να ξεκινάει πάντα η ομάδα. Από κει και πέρα έχω πει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν υψηλούς στόχους στη δουλειά τους και στη ζωή τους. Εγώ ερχόμενος στον Άρη θα ήθελα να κάνω κάτι που δεν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κανένας, να πάρει δηλαδή μια πολύ καλή θέση. Και εγώ και οι συνεργάτες μου και οι ποδοσφαιριστές με τη συμπεριφορά που έχουν δείξει μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν μια τόσο μεγάλη δύναμη που λέγεται Άρης».

Μίλησε για το στυλ παιχνιδιού:

«Πάντα έχω ένα δόγμα και ακολουθώ μια φιλοσοφία του Μπόμπι Ρόμπσον, ενός πολύ μεγάλου προπονητή. Θα πρέπει να ταυτίζεται ο προπονητής με το στυλ και την κουλτούρα της ομάδας. Προσπαθώ λοιπόν να αφουγκραστώ τον κόσμο του Άρη, την ιστορία του και να προσδώσω μέσα στο γήπεδο ένα παιχνίδι γρήγορο, συνδυαστικό και κυρίως επιθετικό. Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού εκφράζει τον Άρη και μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

Αναφέρθηκε στην εμπειρία του από πέρυσι:

«Σίγουρα σήμερα είναι πολύ πιο σημαντικό το ότι ήμουνα περίπου δυόμιση - τρεις μήνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος στην ομάδα του Άρη γιατί έτσι γνωρίζεις καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις, γνωρίζεις τα όρια των παικτών, το που πρέπει να φτάσεις στην προετοιμασία σου και βεβαίως γνωρίζεις που θα πρέπει να βελτιωθείς και στην ενίσχυση με παίκτες αλλά κυρίως στα κομμάτια της τακτικής που θα πρέπει να δουλέψεις. Παρότι ήταν μια δύσκολη περίοδος όταν ανέλαβα τον Άρη, σήμερα μοιάζει να ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή για το λόγο που προανέφερα. Ξέρουμε πλέον τι ζητάμε από την ομάδα μας.»

Σχολίασε την αριθμητική αύξηση των επαρχιακών ομάδων:

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα κάνει πολύ ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα. Θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τις μεγάλες ομάδες, κυρίως του κέντρου, όταν θα βγαίνουν στην επαρχία από το να παίζουνε στην απέναντι γειτονία ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Με το να πάνε στα Γιάννενα, στην Κρήτη, στον ΟΦΗ ή στην Κέρκυρα, νομίζω ότι ο βαθμός δυσκολίας θα μεγαλώνει και νομίζω ότι κατά αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Μίλησε για τον χαρακτήρα της ομάδας του:

«Αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει είναι το συνδυαστικό, το γρήγορο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είναι πολύ ρεαλιστής μέσα στο γήπεδο, να μπορεί να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν κατορθώσουμε να έχουμε μια ομάδα που να μπορεί να αντιμετωπίζει τα παιχνίδια κατά αυτό τον τρόπο, τη ροή που έχει ένα παιχνίδι, ένα αποτέλεσμα, τότε μπορούμε να πούμε ότι μέχρι το 95' θα διεκδικούμε το αποτέλεσμα. Όταν έχεις μια καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές όπως έχει ο Άρης τότε είσαι πιο κοντά στην επιτυχία. Εξάλλου έχουμε για παράδειγμα τα φιλικά που έχει παίξει η ομάδα στα οποία έδειξε χαρακτήρα και γύρισε τα παιχνίδια. Μια ομάδα τέτοια θέλουμε να έχει χαρακτήρα».

Και για την διοργάνωση του πρωταθλήματος:

«Αυτό που έγινε ταρακούνησε εκ θεμελίων τα πάντα όσον αφορά και έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Θα ναι πολύ βλακώδες από την πλευρά των παραγόντων και κυρίως αυτούς που διοργανώνουν το ποδόσφαιρο να μην εκμεταλλευτούν τουλάχιστον αυτή τη φορά αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να μπει στη σωστή πορεία από δω και πέρα. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ιθύνοντες να διοργανώσουν και να οργανώσουν ένα πρωτάθλημα  που να μπορέσει επιτέλους ο κόσμος να το ευχαριστηθεί».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Σηφάκης ξεκίνησε από τον στόχο του Άρη στο πρωτάθλημα:

«Μετά την περσινή χρονιά που μας άφησε γλυκόξινη γεύση σίγουρα υπάρχει μεγάλη αγωνία για τη νέα σεζόν. Στόχος της ομάδας είναι οπωσδήποτε να μπούμε στα play offs για να μπορέσουμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με την περσινή χρονιά στο Europa League. Από κει και πέρα πάντα κυνηγάμε το κάτι παραπάνω. Ξεκινάει μια νέα χρονιά και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τα περσινά, σίγουρα όμως θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας».

Συνέχισε σχολιάζοντας την περυσινή χρονιά:

«Η δική μου άποψη κα ι το έχω πει πολλές φορές είναι ότι η ομάδα πέρυσι δεν έκανε κακή χρονιά. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο για να μην εμφανίζεσαι δυνατός σε κάποια παιχνίδια. Όταν μέχρι πρόπερσι έπαιζες συνολικά 30 παιχνίδια και πέρσι έπαιξες γύρω στα 40 παιχνίδια είναι λογικό να επιβαρύνεσαι».

Αναφέρθηκε στην Europa League:

«Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, σίγουρα όλοι μας θέλουμε να γυρίσουμε στο Europa League. Από κει και πέρα τα αυτονόητα θα γίνουν μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, μετρημένοι, να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε Σαββατοκύριακο».

Και στον προπονητή του:

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο προπονητής ήταν μαζί μας πέρσι σχεδόν δύο μήνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Γνωρίζουμε τον τρόπο που δουλεύει οπότε δεν θέλαμε χρόνο προσαρμογής σε σχέση με το αν ερχόταν τώρα στην ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και αυτό είναι πολύ θετικό. Επίσης είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει διάθεση και όρεξη για την νέα χρονιά. Νομίζω ότι όταν υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα όλα τα άλλα έρχονται στην πορεία».

Ανάφερε μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ομάδας του:

«Δεν υπάρχουν δυνατά και αδύναμα σημεία, σίγουρα πάντα για να κερδίσεις πρέπει να μην δεχτείς γκολ και να σκοράρεις, οπότε χρειάζεται προσοχή και στην άμυνα και στην επίθεση. Το θετικό είναι ότι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές , η ομάδα από πέρσι, με την έλευση του κ. Τσιώλη, έχει αρχίσει να σκοράρει. Το ότι δεχόμαστε γκολ αλλά καταφέρνουμε και γυρνάμε το παιχνίδι είναι ένα θετικό κομμάτι. Νομίζω ότι αν βελτιώσουμε λίγο το αμυντικό κομμάτι, να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ, πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για μας. Δουλεύουμε πολύ περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής και αυτό θα φανεί και μέσα στο γήπεδο. Φάνηκε και πέρσι με τις συχνές αλλαγές του συστήματος όπου η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ. Νομίζω ότι είμαστε πιο δυνατοί και πιο συγκεντρωμένοι  από άλλες χρονιές».

Επίσης στο συμβόλαιο του και στην εθνική ομάδα:

«Είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου μου στην ομάδα και έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου με την υπογραφή μου. Είμαι επαγγελματίας και για μένα είναι πολύ σημαντική η χρονιά τόσο με τον Άρη όσο και με την Εθνική ομάδα. Δουλειά μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου και την Εθνική ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάνω από όλα να είμαι υγιής. Η χρονιά ξεκίνησε αρκετά καλά για μένα και σωματικά και αγωνιστικά και θέλω να συνεχίσω έτσι. Στο μέλλον βλέπουμε».

Και κατέληξε πως θα ήθελε γενικότερα ένα καλύτερο πρωτάθλημα φέτος:

«Με όλο αυτό που συνέβη το φετινό καλοκαίρι όλοι περιμένουμε με αγωνία την έναρξη του πρωταθλήματος. Ευχή όλων και δική μας αλλά και του κόσμου που έχει κουραστεί πλέον από όλα αυτά τα γεγονότα, είναι να υπάρξει ένα καθαρό πρωτάθλημα. Πρέπει επιτέλους να δούμε θέαμα και κυρίως ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να απολαύσει λίγο πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Το περιμένουμε με αγωνία, προετοιμαζόμαστε εδώ και περίπου δύο μήνες και πιστεύω όλα θα πάνε καλά».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved