Γκούντγιονσεν: «Να αποδείξω ότι αξίζω»

Γκούντγιονσεν: «Να αποδείξω ότι αξίζω»

Αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του και τον λόγο για τον οποίο έχει έρθει στην Ελλάδα, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισλανδός επιθετικός της ΑΕΚ στην εκπομπή «Superleague preview 2011/12»:

Πώς αντιμετωπίζεις την ένταξή σου στην ΑΕΚ;

«Πρόκειται για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, έρχομαι σε ένα σύλλογο που έχει φιλοδοξίες, θα αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο κατά τη γνώμη μου, είναι υποτιμημένο. Υπάρχουν αρκετά μεγάλα ματς και τοπικά ντέρμπι, ενώ σε αρκετά γήπεδα δημιουργείται εξαιρετική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά με έπεισαν πως θα αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικά στοιχεία, με τους Έλληνες φιλάθλους να μας στηρίζουν με εντυπωσιακό τρόπο. Προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος διαβίωσης, κάτι που αφορά και την οικογένειά μου, επομένως θεωρώ πως εδώ καλύπτομαι σε όλους τους τομείς...»

Οι πρώτες σου εικόνες ποιες είναι; Υπάρχουν απαιτήσεις από σένα επιπλέον επειδή είσαι έμπειρος παίκτες, με εικόνες από κορυφαία πρωταθλήματα.

«Όλοι οι έμπειροι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να δείξουν στη νέα γενιά πως να επιδεικνύει επαγγελματισμό και να ακολουθεί το καθημερινό πρόγραμμα. Θεωρώ πως στα αποδυτήρια υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες, που έχουν από πίσω τους σπουδαία καριέρα, δεν είμαι μόνο εγώ.

Κατ' εμέ προέχει να νικάει η ομάδα και έπεται η προσωπική φιλοδοξία Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και η ομάδα είναι πάνω από όλους. Θα πρέπει να προχωρούμε βήμα- βήμα, δεν μπορείς να τρέξεις εάν δεν μάθεις να περπατάς. Πρέπει να βρεθεί η ισορροπία στο σύνολο που υπάρχει στην ομάδα. Νομίζω πως είμαστε ποιοτική ομάδα, υπάρχει ένα καλό μείγμα νέων και έμπειρων παικτών, το σημαντικό είναι να βρεθεί η ισορροπία για να γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Είναι πάντα δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στην επερχόμενη σεζόν, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, θα δώσουμε τα πάντα και κάτι παραπάνω, στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.

Από όσα έχω δει μέχρι στιγμής έχουμε παίκτες που είναι πολύ επαγγελματίες, έναν ενθουσιώδη προπονητή που έχει μεγάλα σχέδια γι αυτή την ομάδα, επομένως έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και να επιτύχουμε τους στόχους μας.»

Όλοι στην ομάδα αποφεύγουν να αναφέρουν τη λέξη «πρωτάθλημα».

«Ίσως έχει φτάσει η στιγμή, έστω και σταδιακά να το έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, ας το έχουμε κατά νου, δίχως πάντως να λέμε μεγάλα λόγια. Κάθε σύλλογος με φιλοδοξίες καλείται να προοδεύσει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Εάν σημειώσουμε πρόοδο και μειώσουμε την απόστασή μας από τις δύο ομάδες που μας άφησαν πίσω την περασμένη σεζόν, το πρόσημα θα είναι θετικό. Πιστεύω ωστόσο πως πρέπει να πορευθούμε σταδιακά, το πρωτάθλημα δεν είναι κούρσα 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος, εάν τα δώσουμε όλα, είμαι αισιόδοξος πως θα πάρουμε μια καλή θέση.»

Πες μας λίγα λόγια για κάποιους έμπειρους παίκτες που έχει η ΑΕΚ στο δυναμικό της, τον Δέλλα, τον Λυμπερόπουλο, τον Καφέ, τον Γεωργέα, θεωρείς πως η παρουσία τους είναι τόσο σημαντική όσο τουλάχιστον εμείς πιστεύουμε;

«Οι παίκτες που μόλις ανέφερες είναι ο κορμός της ομάδας, διαθέτουν εμπειρία, είναι γηγενείς, κάτι πολύ σημαντικό για το κλίμα στα αποδυτήρια, τέτοιοι ποδοσφαιριστές αποτελούν πρότυπο για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Είναι ηγέτες στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο, τους θαυμάζω, εντός και εκτός γηπέδου, με υποδέχθηκαν με θέρμη.»

Πώς αντιμετωπίζεις τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος της ΑΕΚ από σένα;

«Νιώθω πως ήρθα σε έναν σπουδαίο ελληνικό σύλλογο, καταλαβαίνω τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες του κόσμου, καλούμαι να πιεστώ για να δικαιολογήσω το όνομά μου ερχόμενος στην Ελλάδα, καθώς και το συμβόλαιο που υπέγραψα. Γνωρίζω πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, ως ποδοσφαιριστές πρέπει να θεωρούμε εαυτούς τυχερούς που κερδίζουμε τόσα χρήματα, θα πρέπει να επιδεικνύουμε σεβασμό.»

Το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο της ομάδας;

«Το μήνυμα που στέλνω είναι σαφές, θα δουλέψουμε σκληρά σε καθημερινή βάση. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, ελπίζω να καταφέρω να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου και στους φιλάθλους».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved