Ο Όσκαρ Φερνάντεθ στο Onsports

Ο Όσκαρ Φερνάντεθ στο Onsports

Ορεξάτος ήρθε στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης ο Όσκαρ Φερνάντεθ, ο οποίος αποκαλύπτει στο Onsports τα πλάνα του και τη φιλοσοφία του ενόψει της νέας χρονιάς.

Ο Ισπανός τεχνικός, στα 36 του χρόνια, άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσαν οι Αρκάδες, να αναλάβει μια ομάδα στην ελληνική Super League, καθώς τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στις ακαδημίες της Σεβίλλης. Με την φιλοσοφία του πιο ελκυστικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή στον κόσμο και μεγάλη όρεξη να δουλέψει, ο Φερνάντεθ επισημαίνει πως ο Αστέρας Τρίπολης θα παρουσιάσει ένα πιο ελκυστικό αγωνιστικό πρόσωπο φέτος, με στόχο να είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και να προσελκύσει τους φίλους της ομάδας στο γήπεδο, οι οποίοι μέχρι τώρα τον έχουν υποδεχτεί θερμά…

-Κύριε Φερνάντεθ, ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον Αστέρα Τρίπολης, σε επίπεδο διοίκησης και οργάνωσης;

«Εχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για τη διοίκηση του συλλόγου και όλους τους ανθρώπους που αποτελούν την υπέροχη οικογένεια του Αστέρα. Και για τους οπαδούς, οι οποίοι από τη στιγμή που ήρθα μου εκφράζουν την στήριξή τους και αυτό βοηθάει πολύ όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι ένας σύλλογος που μεγαλώνει και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Η πόλη είναι ήρεμη και ζεστή, ενώ οι κάτοικοί της είναι πολύ κοινωνικοί και φιλικοί. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να δουλέψεις».

-Η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας. Με τις μεταγραφές που έχουν γίνει, τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Αστέρα της νέας χρονιάς;

«Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και έχουμε αφομοιώσει νέους παίκτες στην ομάδα, αναζητώντας την απαραίτητη ομοιογένεια, προκειμένου να βρούμε ρυθμό. Οσο για το τι θα δούμε από τον Αστέρα τη νέα περίοδο; Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι θα δούμε μια ομάδα που δουλεύει για 90 λεπτά, με το αίσθημα ότι οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι στον στόχο και πάνω από όλα θα δούμε μια ομάδα που θα κάνει περήφανο τον κόσμο της, με ταπεινότητα και αφοσίωση, θέλουμε η Τρίπολη να χαίρεται για την ομάδα της και να διασκεδάζει μαζί της κάθε Σαββατοκύριακο».

-Επιθετικά θα παρουσιαστεί καλύτερη η ομάδα, καθώς πέρυσι αυτό ήταν το αδύναμο στοιχείο της;

«Είναι σαφές πως την περσινή περίοδο ο Αστέρας δεν είχε καμία επιτυχία στην επίθεση (μόνο 21 γκολ) και πως πρέπει να βελτιωθούμε. Εξάλλου, τα γκολ είναι αυτά που δίνουν τη νίκη και πρέπει να ανεβάσουμε τα… νούμερα σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και να εξελισσόμαστε σαν ομάδα, για να βελτιωθούμε στην επίθεση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άμυνα».

-Ποια είναι τα νέα στοιχεία που θέλετε να περάσετε στο παιχνίδι του Αστέρα και πως βλέπετε να τα αφομοιώνουν οι παίκτες;

«Βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, και να αναπτυσσόμαστε συνεχώς, χωρίς βιασύνη και να κάνουμε σίγουρα βήματα προόδου. Ο τρόπος που θα αγωνιζόμαστε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και καταστάσεις, ανάλογα με τον αντίπαλο. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για να ξέρει πως θα αντιδράσει κάθε λεπτό σε κάθε αγώνα, ανάλογα με τις καταστάσεις που δημιουργούνται και να μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε παιχνίδι. Δηλαδή μια καλή ομάδα χειρίζεται σωστά την μπάλα και δεν χάνει την αμυντική της σιγουριά, αλλά όπως είπα, η ομάδα ελπίζω να παίζει επιθετικά για να ικανοποιεί τους οπαδούς.

-Ποιοι παίκτες σας έχουν εντυπωσιάσει κατά την περίοδο της προετοιμασίας;

«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη από την προετοιμασία, καθώς όλοι τους δούλεψαν πολύ σκληρά και έδειξαν πως θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Θετικές εντυπώσεις αποκόμισα από τους νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες, καθώς έχει γίνει εξαιρετική δουλειά».

-Το ρόστερ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Είστε ευχαριστημένος από τις κινήσεις που έγιναν;

«Ναι. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση και ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ του Αστέρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο να αποκτήσουν πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να φέρουν πολλά θετικά στην εξέλιξη της ομάδας. Το μόνο πρόβλημα που υπήρξε ήταν ο τραυματισμός των Ορόθκο και Ρούμπιλ που διατάραξε τα πλάνα μας, καθώς ήταν στα βασικά πλάνα μας και χρειαζόμαστε νέους παίκτες, αλλά η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ ευχαριστημένος».

-Πως είναι η συνεργασία σας με τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής, με δεδομένη την εμπειρίας σας στις ακαδημίες της Βαλένθια;

«Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή, αν όχι εξαιρετική. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τον Οράσιο Γκονσάλβες (σ.σ.: υπεύθυνο ακαδημιών του Αστέρα) και μαθαίνουμε την εξέλιξη των νεαρών παικτών από την δεύτερη ομάδα. Εχουμε ξεκινήσει μια ημέρα την εβδομάδα να κάνουμε προπόνηση με διαφορετικές ομάδες των τμημάτων υποδομής, προκειμένου να έχουμε μια πιο άμεση σχέση με τα παιδιά και πάνω απ’ όλα να τους εμφυσήσουμε πως με σκληρή δουλειά, ενθουσιασμό και ταπεινότητα, μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας».

-Πως κρίνετε την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Αστέρα;

«Όπως είπα και πριν, πιστεύω πως η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι πολύ καλή. Αρκεί μόνο να κοιτάξει κανείς τους παίκτες που έχουν προαχθεί στην πρώτη ομάδα, αλλά και αυτούς που έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στις ακαδημίες, έτσι σε λίγο καιρό, παίκτες από εκεί να προαχθούν στην ομάδα του Αστέρα».

-Τι στόχους έχετε θέσει με την διοίκηση του Αστέρα για τη νέα χρονιά;

«Ο στόχος είναι ο Αστέρας να είναι ανταγωνιστικός. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σαν ομάδα και να κάνουμε τον κόσμο της Τρίπολης να νιώθει περήφανος για την ομάδα του».

-Αν και δεν έχει αρχίσει ακόμη το πρωτάθλημα, τι εντυπώσεις έχετε από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες;

«Θεωρώ πως το επίπεδο έχει βελτιωθεί πολύ. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που όλοι ξέρουμε ότι ξεχωρίζουν για τις δυνατότητές τους, αλλά γενικά, πιστεύω πως όλες οι ομάδες διαθέτουν καλά στοιχεία. Θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και κάθε ομάδα θα είναι πολύ δύσκολο να τη νικήσεις, καθώς σε κάθε θα δείχνει τις δυνατότητές της. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει ο ανταγωνισμός στο ξεκίνημα και θέλω να ζήσω αυτά τα παιχνίδια που έχουν μεγάλη ένταση και μαχητικότητα».

-Ο Παναιτωλικός θα είναι ο αντίπαλος του Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τι άποψη έχετε σχηματίσει γι’ αυτόν από τα όσα είδατε στα δύο φιλικά με τον Αστέρα;

«Πρόκειται για μια καλή ομάδα, η οποία έχει ξεκάθαρη δύναμη και ξέρουμε τα δυνατά της σημεία πολύ καλά. Οι παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και νομίζω πως ξέρουν τι θέλουν. Το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος πιστεύω πως θα είναι πολύ συναρπαστικό και για τις δύο ομάδες».{textlink}

-Οι συνθήκες και το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με το ισπανικό. Το βρίσκετε δύσκολο να προσαρμοστείτε;

«Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, αλλά στο τέλος το παιχνίδι με έντεκα εναντίον έντεκα και ουσιαστικά όλοι αναζητούν το ίδιο πράγμα, τη νίκη, ο καθένας με τα όπλα του. Η προσαρμογή σε ένα νέο πρωτάθλημα είναι δύσκολη, αλλά και πάλι είναι πιο εύκολη από ότι περίμενα, εξαιτίας των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί μου, όπως ο βοηθός μου Ρούμπεν Σέγιες, ο οποίος έχει δουλέψει ξανά στην Ελλάδα.

-Ο Αστέρας έχει πιστούς φίλους, ωστόσο δεν είναι πάρα πολλοί αυτοί. Πιστεύετε πως με την εικόνα που θα παρουσιάσει φέτος ο Αστέρας, θα προσελκύσετε παραπάνω κόσμο στο γήπεδο;

«Κοιτάχτε, σας είπα και πριν, ότι βρίσκω πως οι οπαδοί είναι περήφανοι για την ομάδα και τους παίκτες. Εμείς θα παλεύουμε και θα δουλεύουμε σε κάθε παιχνίδι από την αρχή, προκειμένου ειδικά όσοι έρχονται στο γήπεδο να βλέπουν μια ομάδα που θέλει να παίξει καλά και εντυπωσιακά. Εμείς είμαστε αυτοί που θα προσελκύσουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την Ελλάδα και την Τρίπολη;

«Είναι πολύ καλές. Οι άνθρωποι είναι πολύ κοινωνικοί και λαμβάνω συνέχεια εκδηλώσεις στήριξης και ειλικρινά δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όλους αυτούς».



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved