«Ευρώπη με την Ξάνθη»

«Ευρώπη με την Ξάνθη»

Οι Δημήτρης Σουάνης και Ντάνι, θέτουν υψηλούς στόχους με τη φανέλα της Ξάνθης που φτάνουν ως την έξοδο στην Ευρώπη με τους Ακρίτες.

Οι δυο ποδοσφαιριστές της Ξάνθης μίλησαν στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούν την ομάδα αλλά και τις προσδοκίες τους για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν

-Πως βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα με βάση το γεγονός ότι οι ομάδες δεν δαπάνησαν πολλά χρήματα για μεταγραφές ποδοσφαιριστών;

Σουάνης: «Είναι νομίζω ευκαιρία για τις θεωρητικά μικρές ομάδες να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αυτή τη χρονιά, επειδή οι μεγαλύτερες δεν έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν όπως άλλες χρονιές. Θα υπάρξει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός και θεωρώ ότι η δική μου ομάδα θα πάει καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι αποστάσεις των ομάδων έχουν μικρύνει. Το δείχνουν άλλωστε τα αποτελέσματα και το πρωτάθλημα θα γίνει πιο συναρπαστικό.

Ντάνι: «Βλέπω έξι με επτά ομάδες να επιδιώκουν να βγουν στο Γιουρόπα Λιγκ και ακόμα δυο-τρεις να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

-Γνωρίζετε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας που ανήκετε. Που πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε στο φινάλε της σεζόν;

Σουάνης: «Η Ξάνθη πάντα είχε δυνατότητες. Και τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Λάθη αγωνιστικά και μη, πιο πολύ αγωνιστικά, έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση. Φέτος θα είμαστε πιο δυνατοί και αυτό φαίνεται από τις προπονήσεις. Το καλό κλίμα που υπάρχει θα βοηθήσει και το φινάλε θα μας βρει εκεί που πρέπει να είναι η Ξάνθη, στις υψηλές θέσεις. Μπορούμε να βγούμε στην Ευρώπη. Εχουμε τη δυναμική και είναι η ευκαιρία μας. Είμαστε πιο διψασμένοι και πιο ώριμοι. Να έχουμε και φέτος άγχος, αλλά το άγχος για να καπαρώσουμε τη θέση που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όχι το άγχος να μείνουμε στη Σούπερ Λίγκα».

Ντανι: «Πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε στην Ευρώπη. Έχουμε φιλοδοξίες και πάθος για δουλειά. Ξέρουμε καλά, βέβαια, ότι τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Θα δουλέψουμε σκληρά και μέσα από τις προπονήσεις πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε νέα ομάδα, με έξι-επτά νέους παίκτες. Το ξεκίνημα είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε καλή σεζόν».

-Ντάνι, τι έγινε με τον Ηρακλή; Διαβάζαμε ότι ο Παντελή προσπάθησε να σε κρατήσει στην ομάδα την ύστατη στιγμή. Είναι αλήθεια;

«Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική και γι’ αυτό διάλεξα την Ξάνθη. Δεν λέω, περνούσα καλά στον Ηρακλή, αλλά πλέον η Ξάνθη είναι το νέο βήμα στην καριέρα μου. Ο κ. Ουζουνίδης με ρώτησε αν θέλω να παίξω εδώ και αμέσως είπα ‘ναι’. Δεν ήξερα πολλά για την Ξάνθη, αλλά ο προπονητής έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παντελή μου τηλεφώνησε και προσπάθησε να με πείσει να συνεχίσω στον Ηρακλή, αλλά δεν ήθελα να παίξω στη Β’ Εθνική».

-Δημήτρη, πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα για σένα; Τι περιμένεις από τον εαυτό σου;

«Είμαι πιο έμπειρος από ποτέ στην ομάδα. Αυτή άλλωστε θα είναι η τέταρτη χρονιά στην Ξάνθη. Περιμένω να βγάλω στο γήπεδο όλη τη δουλειά που έκανα τα τελευταία χρόνια. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο συγκεκριμένος κόουτς με εμπιστεύεται παραπάνω από τους υπολοίπους τεχνικούς που πέρασαν, με κάνουν να ελπίζω πως αυτή θα είναι η καλύτερη χρονιά που έχω κάνει. Θέλω να είμαι γέρος και να εκτοξευτώ μαζί με την ομάδα».

-Εχεις σκεφτεί να μεταπηδήσεις σε μεγαλύτερη ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Είναι και οι συγκυρίες στη μέση που παίζουν ρόλο. Αν παίζεις στην Ξάνθη είναι δύσκολο να φύγεις. Δένεσαι με την ομάδα η οποία δεν επιτρέπει να μας λείψει κάτι. Δένεσαι και με τους εκάστοτε συμπαίκτες, αφού η Ξάνθη είναι μια μικρή πόλη και μετά την προπόνηση μπορείς εύκολα να είσαι πάλι μαζί τους».

-Ντάνι, ποιες διαφορές διακρίνεις ανάμεσα στο ελληνικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα;

«Οι Ελληνες παίκτες παίζουν περισσότερο σώμα με σώμα. Δίνουν έμφαση στη δύναμη, ενώ αντίθετα στην Πορτογαλία η τεχνική παίζει σημαντικό ρόλο. Βέβαια εδώ έπαιξα και πέρυσι οπότε ξέρω πλέον πώς να αγωνίζομαι για να αντεπεξέλθω».

-Το προπονητικό τιμ και η διοίκηση περιμένουν πολλά από σένα. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

«Αρχικά να τους πω ότι δεν είμαι ο Πελέ (γέλια). Υπόσχομαι πολλή δουλειά, τρέξιμο και πάθος εντός αγωνιστικού χώρου».

-Δημήτρη, οι οπαδοί έχουν απαιτήσεις από την ομάδα της πόλης τους. Τι μήνυμα τους στέλνεις για να έρθουν να σας στηρίξουν από κοντά;

«Οι οπαδοί έχουν δει κατά καιρούς καλούς Έλληνες παίκτες με συμμετοχές στην Εθνική αλλά και σπουδαίους ξένους ποδοσφαιριστές. Έχουν δίκιο να γκρινιάζουν γιατί έρχονται όχι μόνο για να δουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά και να κερδίζει η ομάδα. Πρέπει να καταθέτουμε την ψυχή μας για να τους ικανοποιήσουμε. Θέλουμε να γίνουμε μέλος της ιστορίας της ομάδας. Ζητάμε να είναι δίπλα ο κόσμος, να μας υποστηρίξει. Οταν το γήπεδο είναι γεμάτο ο αντίπαλος νιώθει διαφορετικά. Πιο σφιγμένος, πιο κουμπωμένος θα έλεγα».

-Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος της Ξάνθης δεν έρχεται πλέον τόσο πολύ στο γήπεδο;

«Είναι η ιδιοσυγκρασία κάθε πόλης. Δεν μπορούν όλοι εδώ να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε όπως έγιναν τα πράγματα δεν μπορούν να πληρώσουν εισιτήριο, αν και τα διαρκείας τα δικά μας είναι φτηνά. Είμαστε ένα κομμάτι αυτής της πόλης και καλό θα ήταν κάθε Κυριακή να έχουμε λαό στο πλάι μας».

-Ντάνι, εσύ τι πιστεύεις για τον κόσμο της Ξάνθης;

«Το μόνο που θέλω να πω είναι να έρθουν οι οπαδοί και να μας στηρίξουν. Τους έχουμε ανάγκη. Είναι ο 12ος παίκτης και με τη βοήθειά του θα φτάσουμε στις νίκες».

-Θες να μείνεις για καιρό εδώ; Πως σου φαίνονται τα πράγματα στον σύλλογο;

«Εχω υπογράψει διετές συμβόλαιο. Θα δούμε».



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved