Ο Ολυμπιακός στην… ατμοσφαιρική Γενεύη

Ο Ολυμπιακός στην… ατμοσφαιρική Γενεύη

Η Γενεύη, η οποία φιλοξενεί σήμερα (19:00) τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με την Ίντερ, είναι μια πανέμορφη πόλη, την οποία δεν μπορείς παρά να τη θαυμάσεις.

Ατμοσφαιρική, γεμάτη στιλ

Έχει στιλ, είναι επιδέξια και πάνω απ’ όλα ατμοσφαιρική. Αυτές οι φράσεις είναι αρκετές για να περιγράψεις τη Γενεύη. Oι άνθρωποί της, σε όποια γλώσσα και αν μιλούν, ενδιαφέρονται κυρίως για ένα πράγμα: να λιαστούν κάτω από τον ήλιο της, που παίζει... προσπαθεί να... ντριμπλάρει τα σύννεφα!

Σήμα κατατεθέν η μεγάλη λίμνη, η Lac Leman όπως την αποκαλούν. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της κεντρικής Ευρώπης, που τα παράλιά της γεμίζουν από κόσμο μόλις ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του. Τώρα δε που είναι καλοκαίρι, μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που... βουτούν στην αγκαλιά της...

Οι τρεις γλώσσες

Η Γενεύη όπως και όλη η Ελβετία είναι multilingual. Σε κάποιες στιγμές οι τουρίστες καταλαμβάνονται από σύγχυση σχετικά με τη γλώσσα, αφού περπατώντας στην πόλη στα αυτιά σου φτάνουν λέξεις της γαλλικής, που είναι η επίσημη γλώσσα της περιοχής, αλλά και της γερμανικής και ιταλικής. Βλέπετε μιλάμε για μια χώρα που  μιλούν επισήμως 3 γλώσσες για να μη συνυπολογίσουμε και τις διαλέκτους.

Ένα από τα 26 καντόνια

H Γενεύη αποτελεί ένα από 26 καντόνια που σχηματίζουν την Ελβετία, αλλά έχει δικό της Σύνταγμα και νόμους και δικό της ισχυρό νόμισμα (ελβετικό φράγκο). H οικονομική της ανάπτυξη αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ θεωρείται και ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα εμπορίου. Πέρασε αλώβητη από τους μεγάλους πολέμους κρατώντας ουδέτερη στάση, και έτσι έσωσε την πολιτιστική της κληρονομιά.
Έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική της παράδοση, με τα περισσότερα κτίρια να χρονολογούνται από το 17ο και 18ο αιώνα.
Η κεντρική γέφυρα Mont Blanc ενώνει τις δύο πλευρές της πόλης και μόλις τη διασχίζουμε συναντάμε τη λεωφόρο General Guisan. Εκεί βρίσκεται η πλατεία Jardin Anglais, με το φημισμένο ρολόι από λουλούδια, το οποίο κατασκευάστηκε το 1955 , προς τιμήν των Ελβετών ωρολογοποιών.

Διεθνείς οργανισμοί

Στην πόλη που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και την Ίντερ για αυτό το πολύ σπουδαίο φιλικό παιχνίδι βρίσκονται περίπου 200 διεθνείς οργανισμοί. Σημαντικότερος όλων ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης. Στην πόλη έχουν έδρα επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και η Παγκόσμια Οργάνωση Yγείας.

H παλιά πόλη

Αν μας έλεγαν να κρατήσουμε μόνο μια εικόνα από τη Γενεύη,  αυτή θα ήταν η παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα και πλακόστρωτα δρομάκια, τα καφέ και τα πολυάριθμα εστιατόρια.
Σημαντικότερο κτίριο στην περιοχή της παλιάς πόλης είναι ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Εκεί βρίσκεται και το παλαιότερο σπίτι της Γενεύης, η οικεία Tαβέλ, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο, κτισμένη το 1334 μ.X., ενώ εκεί κοντά στέκει το σπίτι του Zαν Zακ Pουσό. Του διάσημου φιλόσοφου ο οποίος δεν ήταν αρεστός στις δημόσιες Αρχές της πόλης και τα περισσότερα έργα του είχαν παραδοθεί στην πυρά.

Για πολίτες του κόσμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γενεύη ζουν πολλοί μετανάστες, αλλά και εργαζόμενοι σε πολυεθνικές κυρίως εταιρείες που μπορείς να τους χαρακτηρίσεις πολίτες του κόσμου. Όλοι τους φαίνεται να έχουν εγκλιματιστεί στη νέα τους ζωή, αφού η Γενεύη δείχνει ανεκτική σε καθετί καινούργιο. Η Γενεύη είναι ανοιχτή σε όλους...



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved