Ο «πράσινος» φάκελος

Ο «πράσινος» φάκελος

Την διοικητική κρίση του Παναθηναϊκού σχολίασαν οι Παύλος Γιαννακόπουλος, Νικόλας Πατέρας, Γιώργος Νίκας και Αδαμάντιος Πολέμης.

Οι μέτοχοι των «πρασίνων» μίλησαν στην εφημερίδα Goal, και αναφέρθηκαν στα 2,5 χρόνια της πολυμετοχικότητας με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να κάνει λόγο για κακοδιαχείριση στο πρόσφατο παρελθόν και τους κ. Νίκα και Πολέμη – που αποτελούν μέλη της διοικούσας επιτροπής – να μιλούν για αλλαγή δεδομένων. Τέλος, ο Νικόλας Πατέρας υποστήριξε ότι δεν πρέπει να απαξιωθεί η προσφορά κανενός από τους μετόχους που πρόσφεραν στους «πράσινους».

«Έγινε κακοδιαχείριση»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η σπατάλη που έγινε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό δημιούργησε και το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο σύλλογο, διότι κατά τη γνώμη μου υπήρξε κακοδιαχείριση στο θέμα των χρημάτων που υπήρχαν διαθέσιμα πριν από 2.5 χρόνια.

Αυτό που πρέπει να γίνει πρωτίστως είναι να σταματήσει η εσωστρέφεια, αλλά και να πραγματοποιηθεί το συντομότερο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να δούμε ποιοι και αν θα συμμετάσχουν σε αυτή για να πορευτούμε ανάλογα. Διότι, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει επάρκεια στον Παναθηναϊκό. Η πολυμετοχικότητα δεν πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Παναθηναϊκός θα βρει σιγά σιγά το δρόμο του, για αυτό είμαι σίγουρος».

«Άλλαξαν τα δεδομένα»

Ενώ από την πλευρά του ο Αδαμάντιος Πολέμης αναφέρει: «Ότι έγινε, έγινε. Σημασία έχει τι κάνουμε από δω και πέρα για να γλιτώσει ο σύλλογος τα χειρότερα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και οι διαφορές των μετόχων πρέπει να μείνουν έξω από τον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει πλέον η διάθεση από τους μετόχους να βάλλουν τόσα πολλά χρήματα στην ομάδα, άρα θα πρέπει να ζητάμε λιγότερα χρήματα από τους μετόχους και να περιορίσουμε τα πάγια έξοδά μας».

«Δεν υπάρχουν Μεσσίες»

Ο Γιώργος Νίκας με τη σειρά του, με μια μακροσκελή δήλωση υποστήριξε τα ακόλουθα:

«Δέκα χιλιάδες θεατές σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από την ποιότητα του θεάματος και τον καιρό και λαμβάνοντας υπ’όψιν τα 30.000 διαρκείας που έχουν πουληθεί φέτος, δυστυχώς το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ψυχολογία και νοοτροπία να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Και έτσι όπως είναι τα πράγματα στην παρούσα φάση η απουσία του κόσμου, όσο και αν είναι δικαιολογημένη, το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει την ψυχολογία και των παικτών, αλλά και των διοικούντων.

Πρέπει αν προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν με ειλικρίνεια και καθαρότητα απέναντι στον κόσμο. Οι μεσσίες τελείωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πάντως, το να αφορίζουμε τους ανθρώπους που έχουν βάλει λεφτά και χρόνο στον Παναθηναϊκό είναι εντελώς παράλογο. Ακόμη και με αυτούς που διαφωνούμε κάθετα μαζί τους, όσον αφορά τους «Παναθηναϊκούς χειρισμούς τους» δεν πρέπει επ’ουδενί να τους απομακρύνουμε περισσότερο από το σύλλογο.

Οι μέτοχοι ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζεται να γίνει. Ο κόσμος όμως όχι ακόμα. Αν θέλουμε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία στην Ευρώπη, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα στην ομάδα.

Να γίνει μία προσπάθεια να έρθει ακόμα πιο κοντά ο κόσμος, να καταλάβει και τα οικονομικά της ομάδας, αλλά και το τι σημαίνει να λειτουργεί αρμονικά το όλο σύστημα που λέγεται ΠΑΕΠαναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός είναι προς το παρόν οικονομικά υγιείς και η χρονιά θα προχωρήσει απρόσκοπτα φέτος. Το πού θα πάμε τις επόμενες χρονιές εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις που σχετίζονται με μακροπρόθεσμο οικονομικό και αγωνιστικό σχεδιασμό.Δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από το αν θα είμαστε ή όχι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι. Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός εξασφαλίζει ανεξαρτησία από κάτι τέτοιο.

Γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος που αντικατοπτρίζει τους στόχους και τη φιλοσοφία της ομάδας πρέπει να είναι ο Football Μanager και θεωρώ ότι η θέση αυτή σε οποιαδήποτε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να καταλαμβάνεται από έναν άνθρωπο που είναι της υψηλότερης δυνατής καλίμπρας ούτως ώστε να παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες.

Έτσι θα χτιστεί αγωνιστική φιλοσοφία και θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να βασιστεί στο δικό του DNA και όχι στο DNA του εκάστοτε καλού ποδοσφαιριστή του, που αντί να παίρνει εκείνος την ομάδα επάνω του απλά θα εντάσσεται στη δική μας φιλοσοφία και αγωνιστικό στυλ.

Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προσαρμοζουμε την ομάδα μας επάνω στον εκάστοτε σταρ αντι να προσαρμόζεται ο σταρ στην ομάδα.

Το όραμα όλων των Παναθηναϊκών είναι να βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό γίνεται, θέλει δουλειά, υπομονή και κυριότερα ΑΓΑΠΗ προς την ομάδα.»

«Να μην αδικούμε κανέναν»

Τέλος, ο Νικόλας Πατέρας με επίσης μακροσκελή δήλωση αναφέρει τα παρακάτω:

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μου το 2008 μου ζήτησαν να αναλάβω πρόεδρος της ΠΑΕ εν μέσω μιας ταραχώδους για το σύλλογο εποχής, όπου κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη της ομάδας για δύο λόγους:

α) Την πολυετή εσωστρέφεια μέσα στο σύλλογο.

β) Την παντοδυναμία του Ολυμπιακού/Κόκκαλη σε όλα τα επίπεδα.

Δέχτηκα να αναλάβω με την προυπόθεση ότι όλοι οι μεγαλομέτοχοι θα στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά σύντομα έγινε φανερό από τις εφημερίδες που ήλεγχαν ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως, πολλοί εντός και εκτός ομάδας εύχονταν να αποτύχω στο έργο μου (…)

(…) Παραιτήθηκα τον Μάιο του 2010 μετά τη λάσπη που δεχόμουν από τις οπαδικές εφημερίδες «Derby» και «Πράσινη» παρά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας. Όταν μου ζήτησαν να αναλάβω ξανά το Σεπτέμβριο του 2010 την προεδρία της ομάδας και παρότι γνώριζα τα όποια λάθη της προετοιμασίας του καλοκαιριού, αποφάσισα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που συμφωνήσαμε και δεν τηρήθηκαν τελικά, να ξαναβοηθήσω στη νέα προσπάθεια.

Ξεκαθάρισα του λόγους της οριστικής παραίτησής μου στην επιστολή της 20ης Δεκεμβρίου 2010 και εξήγησα στο ΔΣ αλλά και τους μεγαλομετόχους προσωπικά ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού φαίνεται να μη στηρίζει τη διοίκηση και ταυτόχρονα συνέχιζα να δέχομαι λάσπη από τις οπαδικές εφημερίδες (των μεγαλομετόχων), δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνω.

Κατά τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από το 2008 ως το 2010 οι μεγαλομέτοχοι έβαλαν τα ακόλουθα ποσά:

Α. Βγενόπουλος 22 εκ. ευρώ

Ν. Πατέρας 11 εκ. ευρώ (+ 1εκ. ευρώ πριμ τίτλου)

Π. Γιαννακόπουλος 10 εκ. ευρώ

Μ. Ζολώτας 9 εκ. ευρώ

Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας 9 εκ. ευρώ

Π. Δάβαρης 5 εκ. ευρώ

Γ. Βαρδινογιάννης 5 εκ. ευρώ

Λοιποί μέτοχοι: το υπόλοιπο ποσό.

Καλό θα είναι να μην αδικούμε κανέναν από αυτούς που πρόσφεραν έστω και ένα ευρώ για το καλό της ομάδας μας γιατί δύσκολα θα βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν στο μέλλον μετά τη λάσπη και τη συκοφαντία που δεχτήκαμε εμείς παρά την κατάκτηση του νταμπλ».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved