Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Ολυμπιακό

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Ολυμπιακό

Υπομονή μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει να κάνουν άπαντες στον Ολυμπιακό αναφορικά με την υπόθεση απόκτησης του Ζαν Μακούν.

Ο 28χρονος διεθνής Καμερουνέζος χαφ της Άστον Βίλα έχει συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ελλάδας, η «μετακόμισή» του ωστόσο, στον Πειραιά δεν έχει - ακόμα τουλάχιστον - ενεργοποιηθεί, καθώς υπάρχει διαφορά των διοικήσεων των δύο συλλόγων στο θέμα της option που θα μπει στο συμβόλαιο για αγορά του ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, πάντως, εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η μεταγραφή θα «κλείσει» και ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί μ’ έναν καταξιωμένο ποδοσφαιριστή, τόσο για τις εγχώριες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, όσο και γι’ αυτές στο Champions League.

Οι διαπραγματεύσεις των Πειραιωτών με τους «Χωριάτες» έχουν «παγώσει», καθώς ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το σπουδαίο διεθνές φιλικό με την Ίντερ στη Γενεύη (21/08, 19:00), ενώ η Άστον Βίλα αγωνίζεται σήμερα (20/08) με τη Μπλάκμπερν για το αγγλικό πρωτάθλημα. Από Δευτέρα, όμως, το θέμα θα μπει στην τελική του ευθεία και θα τελειώσει είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο…

Ο Μακούν προορίζεται από τους ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων» για βασικός ανασταλτικός χαφ, με τον Χιλιανό Κάρλος Εστράδα ν’ αποτελεί την εναλλακτική λύση για τον Καμερουνέζο. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Μονπελιέ αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν παραχωρείται ωστόσο, δανεικός από τη γαλλική ομάδα, με το κόστος απόκτησής του ν’ ανέρχεται στα 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που μοιάζει σίγουρο αυτή την στιγμή είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για δεύτερο χαφ, ο οποίος ουσιαστικά θ’ αντικαταστήσει τον Μοϊσές Ουρτάδο. Οι δύο επιλογές των «ερυθρόλευκων», σύμφωνα με ό,τι έχει εισηγηθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι ο Πάμπλο Ορμπάιθ και ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ο 33χρονος Ορμπάιθ είναι ο ποδοσφαιριστής, για τον οποίο ο «txingurri» βάζει το χέρι του στην φωτιά, ενώ πιστεύει ότι μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα και γρηγορότερα απ’ οποιονδήποτε άλλο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τόσο τον ίδιο, τον τεχνικό του Ολυμπιακού, όσο και το τι ζητάει μέσα στο γήπεδο.

Το θέμα είναι ότι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικούντες την Αθλέτικ Μπιλμπάο ξαφνικά έχουν μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις απ’ ότι πριν λίγο καιρό για τον αρχηγό της ομάδας τους, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να στρέφουν το βλέμμα όλο και περισσότερο προς τον διεθνή Έλληνα χαφ.

Η διαφορά, εξάλλου, η οποία υπήρχε μεταξύ Ολυμπιακού και Τζιόλη έχει μειωθεί σημαντικά, με τις δύο πλευρές ν’ απέχουν πλέον περίπου 100.000 ευρώ, χάσμα το οποίο γεφυρώνεται σχετικά εύκολα εφόσον, βέβαια, υπάρχει καλή διάθεση αφενός από τον σύλλογο κι αφετέρου από τον ποδοσφαιριστή…

Βέβαια, για ν’ αποκτηθεί είτε ο Πάμπλο Ορμπάιθ, είτε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, θα πρέπει πρώτα να… κουνήσει μαντήλι ο Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Καταλανός χαφ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της ελβετικής Νοσατέλ Ξαμάξ, στην οποία προπονητής είναι ο Ισπανός, Χοακίν Καπαρός και δεν αποκλείεται να συνεχίσει εκεί την καριέρα του απαλλάσσοντας τους «ερυθρόλευκους» από το «βαρύ» του συμβόλαιο (σ.σ. 800.000 ευρώ).

Όσον αφορά στη ενίσχυση του Ολυμπιακού στην γραμμή κρούσης, το όνομα του Τζαμάλ Αμπντούν ακούγεται και πάλι έντονα στο «λιμάνι», ακόμα ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί αν είναι ο παίκτης που ταιριάζει στην ομάδα.

Ο Βαλβέρδε θέλει έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, ο οποίος να μπορεί να παίξει στα άκρα (στα δεξιά, ώστε να… απελευθερώσει τον Μιραλάς και να τον στείλει σε θέση σέντερ φορ, αλλά και στα αριστερά ως back up του Ριέρα), υπάρχει, όμως και η άλλη τάση, η οποία προκρίνει την απόκτηση ενός κλασικού σέντερ φορ περιοχής με παράλληλη «μονιμοποίηση» του Μιραλάς σε θέση δεξιού εξτρέμ.{textlink}

Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει προταθεί και πάλι ο 30χρονος διεθνής Παραγουανός σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόκε Σάντα Κρουζ, ενώ στο… συρτάρι παραμένουν κι άλλα ονόματα όπως αυτά των Όλιτς και Λουίς Γκαρσία.

Η ιδανικότερη περίπτωση όλων ωστόσο, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, θα ήταν ν' αποκτήσει ο Ολυμπιακός τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 25χρονος Πορτογάλος all arround επιθετικός του ΠΑΟΚ αποτελεί τον διακαή πόθο από την εγχώρια αγορά του Ισπανού τεχνικού των πρωταθλητών, θεωρείται ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί δίαυλος επικονωνίας μεταξύ των διοικήσεων των δύο συλλόγων...



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved