Δώνης: «Καλύτερος όλων ο Μήτρογλου!»

Δώνης: «Καλύτερος όλων ο Μήτρογλου!»

Ως τον ποιοτικότερο επιθετικό που έχει συνεργαστεί στην προπονητική του καριέρα χαρακτήρισε τον Κώστα Μήτρογλου ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του Ατρομήτου μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ανδρέας Τάτος έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει μεγάλη καριέρα τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στο «ΦΩΣ»

Χάσατε και πήρατε πολλούς παίκτες, το ισοζύγιο το βλέπετε θετικό;

Όλα φαίνονται από το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Θέλαμε να γίνουμε πιο νέα στην ηλικία ομάδα. Καθώς να γίνουμε πιο γρήγορη και δυνατή ομάδα. Το καταφέραμε. Είχαμε πολύ καλούς παίκτες και πριν, έφυγαν καλοί παίκτες, δεν θα ήθελα να κάνω συγκρίσεις με αυτούς που ήρθαν, δεν είναι σωστό. Θέλω να το δω στο γήπεδο.

Πέρσι τέθηκε θέμα για εσένα στον Παναθηναϊκό και ο Σπανός σου είχε δώσει μια χρονική διορία για να του πεις τι θα κάνεις, έτσι δεν είναι;

Εντάξει, για εμένα κάποια πράγματα είναι εντελώς προσωπικά δεδομένα και δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Έγιναν ορισμένα πράγματα, ναι, κάποια άλλα δεν έγιναν. Συνεχίζουμε, δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες.

Έχεις μια ρήτρα στο συμβόλαιο σου που θα έκανες χρήση της αν σε έπαιρνε τελικά ο ΠΑΟ. Σωστά;

Το συμβόλαιο μου λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Είχα και έχω μια ρήτρα οικονομική στο συμβόλαιο, με την οποία αν θέλω μπορώ να φύγω για να πάω σε τρεις μόνο ομάδες τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ.

Το μπάτζετ του Ατρόμητου πόσο έπεσε;

Αυτό είναι θέμα του προέδρου, έπεσε πάντως. Για αυτό κοιτάξαμε να πάρουμε παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα, διότι έφυγαν παίκτες με μεγάλα συμβόλαια όπως ο Νεμπεγλέρας, ο Καμαρά, ο Σαγκανόφσκι και ο Μπαστσίνσκι.

Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος;

Πρώτα απ΄ όλα να φτιάξω καλό σύνολο. Είναι πρόκληση, διότι ήρθαν νέοι παίκτες πάνω από δέκα και είναι νέοι σε ηλικία. Για τη διαφήμιση ενός προπονητή ότι καλύτερο είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά στη βαθμολογία. Για εμένα μεγαλύτερη επιτυχία είναι να εξελιχθούν νέα παιδιά όπως ο Μπάλας, ο Σκόνδρας, ο Αθανασίου, ο Καραγκούνης και να παίζουν βασικοί. Παρά να τερματίσουμε πέμπτοι. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να τα συνδυάσουμε και τα δύο. Όμως έχω την άποψη ότι πρέπει επιτέλους οι ελληνικές ομάδες να βγάζουν έλληνες ποδοσφαιριστές . Είναι μεγάλη πληγή αυτό που γίνεται. Το ότι δεν βγάζουν παίκτες οι ομάδες δείχνει ή ότι είναι παραμελημένες οι ακαδημίες ή ότι δεν γίνεται σωστή και το βασικότερο ότι δεν υπάρχει πλάνο.

Ποια η γνώμη σου για το Μήτρογλου;

Πριν χρόνια ο Νιόπλιας μου είχε πει καλά λόγια για τον Μήτρογλου, γιατί τον ήξερε καλά από τις μικρές Εθνικές. Έπειτα, τον είδα και εγώ σε αγώνες του Ολυμπιακού και αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν να μην παίζει βασικός. Δεν θέλω να θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο του άλλου προπονητή, την άποψη μου λέω. Η πάγια άποψη μου είναι ότι όταν ένας παίκτης νέος σε ηλικία με πολύ ταλέντο αποτυγχάνει σε μια ομάδα, σίγουρα φταίει ο παίκτης, αλλά όχι μόνο ο παίκτης. Μπορεί να φταίει το περιβάλλον του, οι παρέες του αλλά και ο προπονητής. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να επηρεάσουν ένα νέο παιδί. Αυτό που μπορώ να πω εγώ βλέποντας το Μήτρογλου στις προπονήσεις είναι ότι τυχαία βρίσκεται στον Ατρόμητο και ότι ο Ατρόμητος είναι μικρός για τον Μήτρογλου. Όσα χρόνια είμαι προπονητής είναι ο καλύτερος επιθετικός που είχα σε θέμα ποιότητας και εκτελεστικής δεινότητας.  Όμως αυτή τη στιγμή είναι αρκετά πίσω σε άλλα πράγματα όπως στη φυσική κατάσταση, στο βάρος και στο να προσαρμοστεί στο παιχνίδι που θέλω. Με την κλάση που έχει είναι θέμα χρόνου να γίνει όπως πρέπει.

Τον θεωρείς καθοριστικό για τη σωτηρία του Πανιωνίου πέρσι;

Δεν γινόταν πιο καθοριστικός.

Ο Τάτος είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό;

Είναι θέμα του Ολυμπιακού αν θα μείνει εδώ ή θα τον πάρει κατευθείαν. Για εμένα από θέμα προπόνησης και οργανισμού είναι ικανός να πάει αμέσως στον Ολυμπιακό. Το πώς θα αντιδράσει όμως αλλάζοντας περιβάλλον και φορώντας τη βαριά φανέλα δεν μπορεί κανείς να το εγγυηθεί . Θεωρώ τον Ανδρέα τυχερό πάντως, διότι βρίσκεται σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο αυτήν την εποχή που δεν έχει μεγάλα χαφ και του δίνεται η ευκαιρία με τα στοιχεία που έχει να καθιερωθεί και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Ελλάδος. Είναι καταπληκτικός χειριστής της μπάλας, είναι ένα χαφ  που τρέχει πολύ στο γήπεδο.

Ο άλλος ταλαντούχος σας, ο Καραγκούνης;

Είναι πλάγιος επιθετικός ο οποίος έχει πολύ καλά στοιχεία πρέπει όμως να πάρει μια γεμάτη χρονιά πράγμα που εξαρτάται μόνο από αυτόν αναδεικνύοντας τον εαυτό του. Κανείς δεν θυμάται τους επιθετικούς αν μαρκάρουν καλά, τρέχουν και παίζουν ομαδικά. Όλοι θυμούνται τους μεγάλους επιθετικούς για τις επιθετικές τους ενέργειες.

Ποιο είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα;

Έχω την άποψη που δεν την αλλάζω. Πάντα φαβορί για το πρωτάθλημα βλέπω την ομάδα που το πήρε την προηγούμενη σεζόν.

Και στην Αγγλία το ίδιο;

Ε, βέβαια. Φαβορί για την Αγγλία είναι η Μάντσεστερ.

Αυτό που λένε οι προπονητές για τα φιλικά ότι είναι βαριά τα πόδια ισχύει ή είναι παραμύθι;

Εξαρτάται από τον προπονητή. Υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν πολύ χαλαρά και για να εκμεταλλευτούν την αρχή του πρωταθλήματος και  άλλοι που σχεδιάζουν πως θα αντέξει η ομάδα τους στη φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εγώ ανήκω ασφαλώς στους δεύτερους και οι παίκτες μου το γνωρίζουν πολύ καλά. Ακόμα και στην Πρέμιερ Λίγκ που άρχισε ο ρυθμός των αγώνων που βλέπουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα βλέπουμε μετά από έξι – εφτά αγωνιστικές.

Άρα δεν είναι ανησυχητικό που βλέπουμε τον Ολυμπιακό να μην παίζει γρήγορα.

Εμένα με ανησυχούν οι πολλοί τραυματισμοί. Και στους τραυματισμούς φταίνε πολλά. Ένα είναι ότι το επίπεδο των παικτών δεν είναι ίδιο. Δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις την ίδια ένταση προπόνησης σε όλους. Δεύτερο είναι ότι πολλές φορές εμείς οι προπονητές θέλουμε να κάνουμε πιο επιθετική προπόνηση, αλλά ένα κομμάτι αλλά ένα κομμάτι των παικτών δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Ποια είναι η πιο επίφοβη προπόνηση;

Κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει μια καλή βάση στο αεροβικό κομμάτι και μετά να δουλέψεις πάνω του τις υπόλοιπες αξίες, όπως ταχύτητα και ταχυδύναμη. Αν πας κατευθείαν σε ταχύτητες και ταχυδύναμη υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Οι ομάδες σου δεν βγάζουν τραυματισμούς που ευθύνεται αυτό;

Έχει ελάχιστους. Το σημαντικό κομμάτι θεωρώ ότι είναι η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και προπονητή. Λόγου χάρη όταν ένας παίκτης έρθει και μου πει ότι τα πόδια του είναι βαριά εγώ δεν θα τον «σκοτώσω» δεν θα του πω να κάνει το πρόγραμμα που κάνουν οι υπόλοιποι , αντίθετα μαζί με τους γιατρούς θα ον ξεκουράσω. Χρειάζεται καλή επικοινωνία με τους παίκτες.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved