Κόλα: «Είναι φανερές οι αδυναμίες της ΑΕΚ»

Κόλα: «Είναι φανερές οι αδυναμίες της ΑΕΚ»

Την άποψή του ότι η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει τουλάχιστον έναν αμυντικό χαφ, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Χριστόφορος Κόλα.

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας Νέων της «Ένωσης», μίλησε στον «Sentra FM 103,3» και αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με την Ντιναμό Τιφλίδας, στο ρόστερ της ΑΕΚ, στον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Για την χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ:

«Τουλάχιστον φύγαμε από το γήπεδο με μια ευχάριστη αίσθηση. Σίγουρα δεν είναι εκείνο που θα θέλαμε να δούμε, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα και αυτό που η ομάδα προσπάθησε να βγάλει στο γήπεδο, ήταν τα θετικά στοιχεία που κρατήσαμε τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά στην τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ. Και για τον προπονητή και για τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα, το γκολ του Κάρλος σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει όλα τα προβλήματα που έχει η ομάδα.

Όμως βλέποντας την εικόνα του παιχνιδιού, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Χιμένεθ, πιστεύω θα είναι η διαχείριση του τρόπου παιχνιδιού στην επίθεση. Εκεί θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία και ως προς την διαχείριση των παιχτών. Βλέποντας την ομάδα μου και θέλοντας να δω και τον Γκούντγιονσεν, είδα ότι έκανε ένα πολύ επαγγελματικό παιχνίδι.

Κουράστηκε πάρα πολύ με πολλές επιστροφές παίζοντας στα άκρα, αλλά δεν είχε διάρκεια και αυτό ήταν φυσικό. Αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα και με την είσοδο του Λεονάρντο, παρά το ότι δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, η ομάδα βρήκε την ισορροπία της».

Για το ρόστερ της Ένωσης και τον τρόπο παιχνιδιού της:

«Έχοντας ζήσει την κατάσταση από κοντά, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει ο καθένας στην ΑΕΚ στα πρότυπα που θα ήθελε. Είναι φανερές οι αδυναμίες της ομάδας. Δεν μπορεί να συνεχίσει η ΑΕΚ με τις βαθιές μπαλιές από τον τερματοφύλακα. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί στα ματς πρωταθλήματος στα οποία η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει παιχνίδι και να επιβάλλεται. Ίσως ο ερχομός του κεντρικού μέσου που ακούγεται να αντισταθμίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση κυρίως του Ντιόπ και κατά δεύτερο λόγο του Μίτσελ.

Είναι ένα κομμάτι που το διαχειρίζεται πολύ καλά ο προπονητής. Το μεγάλο ζήτημα όμως για μένα είναι το γενικό στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να δούμε από την ΑΕΚ. Το επιβλητικό παιχνίδι που θέλουμε να βλέπουμε από την ομάδα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει και με βάση τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Δεν είναι καθόλου εύκολο για την ΑΕΚ να καλύψει με ισάξιους παίχτες τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην ΑΕΚ. Θεωρώ πολύ σημαντικό στην παρούσα φάση, την παρουσία στο ρόστερ παιχτών με προσωπικότητα. Χάρηκα πάρα πολύ βλέποντας τον Καφέ, τον οποίο θεωρώ από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και η παρουσία του στο κέντρο της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους.

Η παρουσία του Λυμπερόπουλου και του Δέλλα επίσης, δίνει στην ομάδα την απαιτούμενη προσωπικότητα, η οποία σε συνδυασμό με την καλή λειτουργία του προπονητή δείχνει ότι μπορεί να καταφέρνει τουλάχιστον να παίρνει το αποτέλεσμα. Μπορεί να μην μας αρέσει ιδιαίτερα η απόδοση της ομάδας, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ. Για αυτό είπα προηγουμένως, ότι φύγαμε από το γήπεδο με μια αίσθηση χαράς.

Γιατί τουλάχιστον πήραμε ένα σκορ που μπορεί να μας δώσει την πρόκριση στους ομίλους. Αν και θεωρώ πως σαν σκορ το 0-0 είναι καλύτερο από το 1-0, από την άποψη ότι σε κρατά προσηλωμένο στον στόχο σου και σε αναγκάζει να σκοράρεις εκτός έδρας. Θα είναι διαφορετική η Ντιναμό στην Τιφλίδα, αν και θεωρώ πως έχει μεγάλες ελλείψεις στην επίθεση. Πιστεύω ότι με την δουλειά που θα γίνει από τους παίχτες και τον προπονητή μας, η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση, που είναι πολύ σημαντική».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό. Γιατί στο τρίπτυχο, πρόεδρος, προπονητής και τεχνικό επιτελείο, υπάρχει μια πολύ καλή επαφή και κοινή γραμμή μεταξύ τους. Αυτό νομίζω δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Επίσης θεωρώ ότι η παρουσία των Δέλλα,Καφέ και Λυμπερόπουλου είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ και δεν έχουν την τύχη οι άλλες ανταγωνιστικές ομάδες να έχουν τέτοιους παίχτες από άποψη προσωπικότητας και ισορροπίας μέσα στην ομάδα».

Για το αν πιστεύει πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένας μονόλογος του Ολυμπιακού:

«Δεν το βλέπω έτσι. Το ότι έχει ξεφύγει όσον αφορά τη δομή της ομάδας του, το ρόστερ του και την ποιότητά του έχει ξεφύγει σίγουρα δεν τίθεται θέμα. Με βάση τα ελληνικά δεδομένα, ίσως και να πούμε ότι μπορεί να κάνει περίπατο, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει κάτι πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι ένα πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και πολύ πιο ωραίο, αν παιχτεί μόνο εντός αγωνιστικού χώρου».

Για τις απαιτήσεις των οπαδών της από την φετινή ΑΕΚ:

«Ο οπαδός της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με κάτι. Ακολουθεί την ομάδα από την αγάπη του και μόνο. Σίγουρα δεν τον καλύπτει το ποδόσφαιρο που βλέπει και αυτό πιστεύω πως είναι το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τον ΑΕΚτζή να βλέπει από την ομάδα του, το καλό επιθετικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει όλοι μας να ξέρουμε πως είναι άλλες οι προτεραιότητες για την ομάδα στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία, κάτι που δεν μας επιτρέπει να έχουμε το ιδεατό. Όμως βλέποντας τα παιδιά χθες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι τα έδωσαν όλα στο γήπεδο κι αυτό έχει σημασία. Για το αν θα έρθει και η όμορφη μπάλα που όλοι ζητάμε, ενδεχομένως να χρειάζονται και πολλά πολλά άλλα».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved