Δερμιτζάκης: «Κάτι το διαφορετικό ο ΠΑΟΚ»

Δερμιτζάκης: «Κάτι το διαφορετικό ο ΠΑΟΚ»

Στη διαφορά που παρουσιάζει η εικόνα του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε σχέση με αυτή των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων, εστίασε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο πρώην προπονητής του «Δικέφαλου» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103» για τον χθεσινό (18/08) αγώνα με την Καρπάτι, τη μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά και την παρουσία του Λάζλο Μπόλονι. Παράλληλα, ο Δερμιτζάκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ενόψει της ρεβάνς στην Ουκρανία, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Δερμιτζάκη:

Για τη διαφορά του ΠΑΟΚ σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες: «Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι διαφορετικό. Και πριν φτάσουμε στο πρόσφατο αποτέλεσμα, θέλω να πω ότι όταν ο ΠΑΟΚ πέρσι έκανε την τρομερή πορεία στην Ευρώπη είχαμε πει ότι ήταν παρακαταθήκη για το μέλλον. Και οικονομικά αλλά και αγωνιστικά στο ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι στους ισχυρούς της Ευρώπης. Έχει μία τέτοια εικόνα ακόμα και όταν δεν είναι καλά να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει».

Για την εικόνα της ομάδας με την Καρπάτι: «Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν σωστός, πειθαρχημένος, είχε ένα πλάνο και με λίγο τύχη πήρε ένα σκορ ασφαλείας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχαστούμε γιατί η Καρπάτι έχει ποιότητα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει την εμπειρία».

Για την ουκρανική ομάδα και τη ρεβάνς: «Η Καρπάτι από τη μέση και μπροστά είναι πολύ επικίνδυνη με παίκτες με ατομική ικανότητα. Ο ΠΑΟΚ το γνωρίζει αυτό, πρέπει να κλείσει τους χώρους, έχει και το σκορ που του δίνει τη δυνατότητα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, αν είναι σοβαρός που είναι στην Ευρώπη».

Για την πίεση για πρόκριση: «Ο ΠΑΟΚ από τη φύση του είναι ομάδα που δημιουργεί πίεση. Ο Μπόλονι είναι προπονητής με μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζει ότι σε περίπτωση αποκλεισμού θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα οικονομικό και αγωνιστικό και για αυτό προσπαθεί να δίνει την ανάλογη προσοχή για όλα τα παιχνίδια. Ζητάει μεταγραφές γιατί τα μέτωπα που έχει ο ΠΑΟΚ είναι πολλά και βάσει των αδυναμιών που έχει η ομάδα. Και καλά κάνει. Υπάρχει η πίεση, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές είναι σκληραγωγημένοι να αντέξουν».

Για τις διαφορές που εντοπίζει σε σχέση με πέρσι: «Για μένα είναι φυσιολογικό, γιατί ούτε πολύ χρόνο είχε, αλλά και η ομάδα είναι ανέτοιμη, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ κυμαίνεται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Είναι ο βασικός κορμός που έπαιζε και πέρσι. Δε διακρίνω κάτι που θα μου επιτρέψει να πω ότι έχει προσθέσει κάτι ο Μπόλονι. Είναι πλεονέκτημα για τον προπονητή που συνεχίζει ο ΠΑΟΚ να είναι σοβαρός».

Για το τι μπορεί να κυνηγήσει η ομάδα στο πρωτάθλημα: «Βάσει του τι βλέπουμε με την ενίσχυση των ομάδων, πλην του Ολυμπιακού που έχει διαφορετικό μέγεθος οικονομικό, ο Παναθηναϊκός δείχνει μία αποσύνθεση ως ομάδα και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχοντας ένα ρόστερ που παίζει μαζί πολλά χρόνια, μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα φέτος. Και να είναι ψηλά στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει το Κύπελλο και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη».

Για την προώθηση νεαρών παικτών: «Στον ΠΑΟΚ δε μπορεί να γίνει εύκολα. Οποιαδήποτε ένταξη νεαρού παίκτη σε επίπεδα ΠΑΟΚ θέλει στρατηγική και στήριξη από τη διοίκηση. Τώρα στη φάση που είναι ο ΠΑΟΚ που ο στόχος είναι διαφορετικός, δε μπορείς να κάνεις πειράματα. Πιστεύω όμως ότι θα υπάρξει χρόνος και άνεση που αν υπάρχουν παίκτες που μπορεί να τους αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ, ο Μπόλονι μπορεί να το κάνει. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός, υποστήριξη και εμπιστοσύνη».



Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved