Φυλακούρης: «Δε θα μικρύνετε τον Παναθηναϊκό!»

Φυλακούρης: «Δε θα μικρύνετε τον Παναθηναϊκό!»

Ο Τότης Φυλακούρης μιλάει στο Onsports για την κατάντια του Παναθηναϊκού και τις ευθύνες που βαραίνουν άπαντες πλην του κόσμου των «πρασίνων». «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει που παίζουν», είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού».

Για λάθη που έχουν γίνει την τελευταία διετία στον Παναθηναϊκό και οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση μίλησε ο Τότης Φυλακούρης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό αλλά πολυδιάστατο καθώς τα όσα γίνονται σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο οδηγούν προς την σμίκρυνση της ομάδας.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η ομάδα πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατό πιο γρήγορα νοοτροπία, να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές που παίζουν και να σταματήσουν οι «πράσινοι» να μεμψιμοιρούν και να καταλάβουν το ειδικό βάρος του συλλόγου στον οποίο ανήκουν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τότης Φυλακούρης, ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει «ζεστό» τον κόσμο του αλλιώς αν χάσει και το μοναδικό του υγιές κομμάτι θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

«Τα λάθη έχουν γίνει εδώ και δυο χρόνια. Δεν απογοητεύομαι όμως. Ο Παναθηναϊκός έχει μια καμπή και προβλήματα πάρα πολύ μεγάλα. Διοικητικά, ποδοσφαιρικά και παικτικά. Μόνο ο κόσμος δε φταίει. Όλοι οι άλλοι έχουν μερίδιο ευθύνης», είπε αρχικά ο Τότης Φυλακούρης.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος άσος των «πρασίνων» σχολίασε: «Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν. Αυτό που λέγανε κάποτε, ότι οι παλιοί έπαιζαν καλύτερα, εγώ απέφευγα να το πω γιατί δε μου άρεσε και δεν το ασπάζομαι, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι ισχύει. Στην εποχή τη δική μας, αλλά και μεταγενέστερα, δεν θα ήταν ούτε στην 16άδα αυτοί οι παίκτες. Που να πάει αυτή η ομάδα;»

Όσο για το ποιος φταίει, ο Τότης Φυλακούρης συμπλήρωσε: «Τι φταίει και το τι θα γίνει είναι υπεύθυνοι αυτοί που έχουν τα ηνία. Το ποιοι είναι αυτοί ας το βρούνε. Αυτοί φταίνε. Εγώ σαν Παναθηναϊκός στεναχωριέμαι να βλέπω αυτή την εικόνα, δεν είναι ομάδα αυτή. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη. Πήραμε παίκτες β’ κατηγορίας, δεν μπορούν να παίξουν όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά δε θα έπρεπε να παίζουν στον Παναθηναϊκό».

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, τόνισε ακόμα: «Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι πρέπει η ομάδα να εμφανίζεται παντού ως Παναθηναϊκός! Σε κάθε ενέργειά του. Ότι και να κάνει. Δεν  μπορεί να πηγαίνει παντού και να έχει την μεμψιμοιρία ότι δεν έχει λεφτά, δεν έχει δυνατότητες σαν ομάδα. Πρέπει να εμφανίζεται σαν Παναθηναϊκός. Να λέει θέλω αυτόν τον παίκτη και θα τον πάρω με το έτσι θέλω γιατί είμαι ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να κερδίσω αυτό το παιχνίδι γιατί είμαι ο Παναθηναϊκός, και πάει λέγοντας».

Ο Τότης Φυλακούρης συμπλήρωσε ότι: «Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, ότι όταν πάω να κερδίσω κάτι, υπάρχουν τρεις βασικές λέξεις. Θέλω, μπορώ, θα το κάνω. Είναι ο Παναθηναϊκός, δεν είναι μικρή ομάδα και όσο να θέλουν κάποιοι να τον μικρύνουν δε θα το καταφέρουν. Δεν λείπουν μόνο τα λεφτά, λείπει το πάθος, λείπει η ψυχολογία».

Για τον καταμερισμό των ευθυνών, επισήμανε: «Όλοι έχουμε ευθύνες, ακόμα και οι παλαίμαχοι. Ο μόνος που δεν έχει καμία ευθύνη, είναι ο κόσμος. Μην ξεχνάμε ότι η «μάνα» του ποδοσφαίρου, είναι ο κόσμος. Αν τον πληγώσεις κι αυτόν, αντίο…».

Ενώ για το αν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση, τόνισε: «Αισιοδοξώ, ότι μπορεί ακόμα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει μια ομάδα που με άριστα το 10 να φτάσει το 6,5 και να μην είναι κάτω από τη βάση. Μιλάω σαν παλαίμαχος, που έχω παίξει έστω μια εβδομάδα μπάλα. Αλλά σε αυτή την εβδομάδα, προπονήθηκα τέσσερις μέρες και την πέμπτη μπήκα μέσα για να κερδίσω. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έτσι πρέπει να σκέφτονται, ας παρατήσουν καλύτερα το ποδόσφαιρο».

Και σχολίασε ακόμα πως: «Μην ζητάμε να γυρίσει το κλίμα με την Μακάμπι. Πρέπει να γυρίσει γενικά, να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία που έρχονται από πίσω, να ξέρουν που παίζουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό και να χαίρονται. Έτσι όπως έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να έρθει και κανένας μεγάλος παίκτης με τόσα προβλήματα».

Τέλος, ο Τότης Φυλακούρης δήλωσε ότι: «Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος δεν είναι κανενός. Τα λέω με πίκρα, αλλά είναι αλήθεια!»



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved