Ολοκληρώνεται το ερυθρόλευκο... παζλ!

Ολοκληρώνεται το ερυθρόλευκο... παζλ!

Στην τελική ευθεία για το colpo grosso του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως βρίσκονται οι διοικούντες τον Ολυμπιακό, καθώς σήμερα (18/08) αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση για το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας στη μεσαία γραμμή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη μεταγραφικού περιεχομένου στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, παρουσία του προέδρου του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη και του προπονητή της πειραϊκής ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο κύβος ερρίφθη στο «λιμάνι» και όπως όλα δείχνουν οι Πειραιώτες θα κινηθούν για δύο παίκτες, οι οποίοι θ’ αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μεταγραφική ενίσχυση για την γραμμή κρούσης.

Όσον αφορά στη μεσαία γραμμή, εκεί δηλαδή όπου είναι εδώ και καιρό αποφασισμένο ότι οι πρωταθλητές χρειάζονται ενίσχυση, δύο είναι οι παίκτες, οι οποίοι έχουν προκριθεί και οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προσπαθήσουν να τους «κλείσουν» άμεσα, καθώς ούτως ή άλλως τα χρονικά περιθώρια ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν έχουν πλέον στενέψει.

Ο λόγος για τον Ζαν Μακούν και τον Μάρκο Εστράδα, αμφότεροι ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης και σπουδαίων δυνατοτήτων, οι οποίοι αρέσουν πολύ τόσο στην διοίκηση, όσο και στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου έχουν, ήδη, συμφωνήσει με τους εκπροσώπους και των δύο παικτών και αυτό που απομένει είναι να τα βρουν και με τις ομάδες τους, την Άστον Βίλα και τη Μονπελιέ δηλαδή…

«Αγγίζει»τον Μακούν!

Η «βόμβα» του καλοκαιριού, φυσικά, θα είναι η απόκτηση του Μακούν, καθώς ο διεθνής Καμερουνέζος χαφ, ο οποίος έχει να επιδείξει σπουδαία θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα με Λιλ και Λιόν, είναι ο παίκτης που μπορεί ν’ ανεβάσει σε άλλα αγωνιστικά επίπεδα τον Ολυμπιακό…

Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει – εκτός από τον Μακούν – και με την Άστον Βίλα για τον μονοετή δανεισμό του Αφρικανού έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οι απολαβές του διεθνή ανασταλτικού χαφ των «Χωριατών» ανέρχονται στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η ρήτρα απόκτησης των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012, καθώς οι Άγγλοι φέρονται να αξιώνουν ένα ποσό γύρω στα τέσσερα με πέντε εκατομμύρια ευρώ, με τους διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ να προσπαθούν να ρίξουν αυτές τις απαιτήσεις.

Όπως και να’ χει το θέμα, ο Ολυμπιακός είναι μία ανάσα από το να βάλει στη «μηχανή» του έναν… πραγματικό αμυντικό χαφ, καθώς ο 28χρονος Ζαν Μακούν αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ποδοσφαιριστή που «καταπίνει» χιλιόμετρα, «δαγκώνει» τον αντίπαλο, καλύπτει χώρους και παράλληλα μπορεί και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνδιού της ομάδας του. Η πολύχρονη εμπειρία του στα γήπεδα της Ευρώπης (σ.σ. Γαλλία, Αγγλία, Champions League), οι περισσότερες από πενήντα διεθνείς συμμετοχές του με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, το γεγονός ότι δεν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, αλλά και η ηλικία του, καθιστούν τον Καμερουνέζο ως ιδανική επιλογή για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παίρνει (;) και Εστράδα…

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, εξάλλου, προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν και την υπόθεση «Μάρκο Εστράδα», από την στιγμή που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σύντομα θα… κουνήσει μαντήλι από τον Πειραιά ο Μοϊσές Ουρτάδο.

Ο 28χρονος διεθνής Χιλιανός χαφ της γαλλικής Μονπελιέ είναι ο ορισμός του «πολυεργαλείου», καθώς μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αγωνιζόμενος είτε ως ανασταλτικός μέσος, είτε ως αριστερός εσωτερικός χαφ, είτε ακόμα και ως αριστερός μπακ… Στον Βαλβέρδε αρέσουν πολύ τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα ο Ισπανός τεχνικός να βλέπει με θετικό μάτι την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας με ακόμα έναν τέτοιο παίκτη και μάλιστα, αριστεροπόδαρο, έμπειρο, αλλά και… ισπανόφωνου!

Οι διοικούντες τη Μονπελιέ δανείζουν τον Εστράδα μ’ ένα ποσό γύρω στις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ αν ο Ολυμπιακός βγάλει από τα ταμεία του δυόμισι εκατομμύρια, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα κάνει «δικό» του τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή.

Παραμένει stand by ο Ορμπάιθ…

Στο «λιμάνι» κρατούν ακόμα ανοιχτή την… πόρτα στον Πάμπλο Ορμπάιθ, με τον 33χρονο Βάσκο ποδοσφαιριστή ωστόσο, ν’ αποτελεί πλέον τρίτη επιλογή όσον αφορά τη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων».

Ο εκπρόσωπος του αρχηγού της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, βρίσκεται, πάντως από χθες (17/08) στην Ελλάδα, καθώς πέρα από την υπόθεση Ορμπάιθ εμπλέκεται και σ’ αυτήν της αποχώρησης του Μοϊσές Ουρτάδο από τον Ολυμπιακό. Ο Καταλανός χαφ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε στο χθεσινό φιλικό με την Γαλατάσαραϊ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχει στα χέρια του πρόταση από την ελβετική Ξαμάξ και δεν αποκλείεται να… αποχαιρετήσει ακόμα και σήμερα.

Αρέσει πολύ ο Ονουάτσι

Εκτός από τη μεσαία γραμμή, εξάλλου, στον Ολυμπιακό εξετάζουν την περίπτωση ενίσχυσης της επίθεσης της ομάδας, με το όνομα του Μπέντζαμιν Ονουάτσι ν’ ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στον Πειραιά.

Ο 27χρονος Νιγηριανός all around επιθετικός, ο οποίος έχει προσφύγει στην FIFA προκειμένου να μείνει ελεύθερος από την Καβάλα, συγκεντρώνει τα στοιχεία εκείνα που θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τους παίκτες που αγωνίζονται στην γραμμή κρούσης της ομάδας του. Είναι παίκτης, δηλαδή, που μπορεί με την ίδια ευκολία ν’ αγωνιστεί τόσο στην κορυφή, όσο και στις πτέρυγες, διακρίνεται για την ταχύτητα και την διεισδυτικότητά του, ενώ βέβαια δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα προσαρμογής, καθώς αγωνίζεται χρόνια στην Ελλάδα. Παράλληλα το κασέ του δεν είναι υψηλό, ενώ δεν θα έχει πρόβλημα να καθίσει στον πάγκο, καθώς δεν είναι «όνομα», ώστε να διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ομάδα.

«Κλειδώνουν» και οι αποχωρήσεις

Ακόμα ένα «μέτωπο», το οποίο αναμένεται να κλείσει τις προσεχείς μέρες, είναι αυτό των αποδεσμεύσεων και των δανεισμών.

Ο Ουρτάδο είναι, ήδη, στην… εξώπορτα, ο Ντένις Ρόμενταλ προσπαθεί (;) να βρει κάποια αξιόλογη πρόταση, ώστε να συνεχίσει κι αυτός κάπου αλλού την καριέρα του, ενώ οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού φαίνεται πως έχουν κατασταλάξει για το πού θα παραχωρήσουν δανεικούς, όλους όσοι δεν υπολογίζονται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Σουμπίνιο οδεύει προς Ηράκλειο, ώστε να ενισχύσει τον ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου στην επάνοδό του στην Super League, ενώ ο Κρίστιαν Νέμεθ μετά τον περσινό δανεισμό του στον Ολυμπιακό Βόλου, φέτος εκτός απροόπτου θα… γνωρίσει και τις ομορφίες του Ιονίου, καθώς ετοιμάζει βαλίτσες για την Κέρκυρα.

Στον ΟΦΗ, εκτός του Σουμπίνιο, θα παραχωρηθεί δανεικός ακόμα ένας Βραζιλιάνος, ο νεαρός Λεάντρο, ενώ ο τρίτος της παρέας από την χώρα της σάμπα και του καφέ, ο Βάντερσον Κόστα Βιάνα, θα φορέσει την φανέλα της Δόξας Δράμας.

Χθες (17/08), εξάλλου, υπήρξε συνάντηση του εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Γιάννη Βρέντζου, με τους Βασιλόγιαννη, Σοϊλέδη και Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο πρώτος θα παραχωρηθεί δανεικός, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί σε ποια ομάδα, το ίδιο θα συμβεί και με τον Σοϊλέδη εκτός κι αν ο αριστεροπόδαρος χαφ βρει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού - όπως είχε διαμηνύσει ο εκπρόσωπός του – μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ελεύθερος θα μείνει, τέλος, ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν φέτος στους «ερυθρόλευκους» τέταρτος τη τάξει, μετά τους Κοστάντζο, Δασκαλάκη και Μέγιερι…{textlink}

Έπεισε ο Γκρμπιτς, θέλει «ψήσιμο» ο Κατάι

Ξεκάθαρα είναι πλέον τα πράγματα και με την… παρέα από την Σερβία, καθώς ο Πέταρ Γκρμπιτς έπεισε για τις δυνατότητες του τον Βαλβέρδε και κέρδισε «με το σπαθί του» μια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, σε αντίθεση με τον Αλεξάνταρ Κατάι, ο οποίος δεν έδειξε έτοιμος να προσφέρει άμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και θα παραχωρηθεί δανεικός, ώστε να επιστρέψει περισσότερο «ψημένος» στου Ρέντη. Πιθανότερος προορισμός του αριστεροπόδαρου Σέρβου φαντάζει αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος… Προς τη Νέα Σμύρνη ενδέχεται να κινηθεί και ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος επίσης είναι γνωστό ότι δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-12.

Φημολογία για Τάτο…

Σύμφωνα με σημερινά (18/08) δημοσιεύματα, εξάλλου, ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Ανδρέα Τάτο από τον Ατρόμητο. Η εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» αναφέρει ότι υπήρξε συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζου με τον πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπάνο, κάτι ωστόσο, το οποίο διαψεύστηκε από κύκλους της «ερυθρόλευκης» διοίκησης. Αυτό που ξεκαθάριζαν, πάντως, από την Πλατεία Αλεξάνδρας είναι ότι ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, που πρόσφατα χρίσθηκε διεθνής, αρέσει στην διοίκηση, αλλά και την τεχνική ηγεσία και δεν αποκλείεται ν’ αποκτηθεί και να παραμείνει στην ομάδα του Περιστερίου - ως δανεικός - μέχρι το επόμενο καλοκαίρι… Κάτι που, όπως έχει γράψει το Onsports, ενδεχομένως να ισχύσει και με τον 20χρονο δεξιό μεσοεπιθετικό του Ατρομήτου, Θανάση Καραγκούνη, αλλά και τον 18χρονο χαφ, Παναγιώτη Μπάλλα...



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved