Μπόλονι: «Τυχερός που είμαι στον ΠΑΟΚ»

Μπόλονι: «Τυχερός που είμαι στον ΠΑΟΚ»

Ευχαριστημένος για το κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Λάζλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και αναφέρθηκε στο ρόστερ του «δικεφάλου», τους φιλάθλους της ομάδας, τους παίκτες εκατομμυρίων που θα ήθελε στην ομάδα, ενώ  αποκάλυψε ότι ήθελε να «ντύσει» τον Στάνκου στα ασπρόμαυρα.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ρουμάνου τεχνικού:

-Τι σας έπεισε να αναλάβετε τον ΠΑΟΚ σε μία περίοδο που η Ελλάδα πλησιάζει στην χρεοκοπία;

«Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Οι Έλληνες παράγοντες με έχουν προσεγγίσει εδώ και χρόνια. Ακόμη και όταν ήρθα στο Παρίσι. Αυτό το εκτίμησα».

-Υπάρχει κάτι ασυνήθιστο για εσάς στην ομάδα;

«Όταν έφθασα στην ομάδα είχαμε 32 παίκτες. Εγώ ζήτησα 16 συν έξι-επτά νέους από τη Β' ομάδα. Θα ήθελαν να απελευθερωθούν κάποιοι από το ρόστερ, αλλά αυτό δε γίνεται βάσει των συμβάσεων. Χρειάζεται λοιπόν να χτίσουμε με παλιά εργαλεία. Από τη Β' ομάδα είδα μερικούς παίκτες, αλλά πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει η ποιότητα που συνάντησα στη Ρεν ή στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ίσως προσεγγίζει τη Σταντάρ Λιέγης, που και πάλι δεν είχε επενδύσει σωστά στο μέλλον».

-Οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν 12.000 στην προπόνηση. Είναι από τους φανατικούς…

«Οι φίλαθλοι είναι μέρος της ζωής αυτής της ομάδας. Εάν προπονούμασταν καθημερινά στο γήπεδό μας, πιθανότατα θα έρχονταν 5.000 για να μας δουν. Είναι συναρπαστικό να έχεις ένθερμους υποστηρικτές».

-Μπορείτε να κερδίσετε το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά, όπως κάνατε με τη Σταντάρ Λιέγης;

«Δε θέλω να είμαι υποκριτής. Πάνω απ’ όλα, θέλω να κάνω τα πάντα για να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Για να είμαστε ρεαλιστές, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει τίτλο εδώ και χρόνια. Μπορείτε να δείτε το αρχείο σας. Στους οπαδούς μας είπα ότι αυτό το καλοκαίρι οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες μας. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

-Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πτώση, αφού η Ελλάδα κατέκτησε το Euro του 2004;

«Δεν πιστεύω ότι εκείνη η απόδοση αντιπροσώπευε την αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η Δανία κέρδισε το Euro του 1992, αλλά δεν ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

-Τι μηνύματα σας έδωσε η μεταγραφή του Κοστίν Λαζάρ;

«Τον συγχαίρω για το θάρρος που επέδειξε να πάρει μία δύσκολη απόφαση. Θα μπορούσε να παραμείνει σπίτι του, όπου όλα θα ήταν πιο εύκολα. Τώρα παίρνει μεγαλύτερο μισθό απ’ ό,τι στη Ρουμανία, αλλά σε μία ομάδα όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Εδώ παίζει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήταν στη Ρεάλ και στη Μίλαν. Κρίμα για τον Λαζάρ που ήταν στο τέλος του συμβολαίου του, είναι σε κακή φυσική κατάσταση και πρέπει να τη βελτιώσει. Μακάρι να παίξει σε καλό επίπεδο για να πάει και στην Εθνική».

-Θέλετε να πείτε κάτι άλλο συγκεκριμένο;

«Είμαι τυχερός που δουλεύω με ανθρώπους του ποδοσφαίρου όπως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Κωνσταντινίδης. Όλοι τους είναι πρώην διεθνείς παίκτες. Θέλω να ξεφορτωθούμε κάποια περιττά συμβόλαια και να ενισχύσουμε την ομάδα με δυνατούς παίκτες. Θα ήθελα να έχουν την δυνατότητα να αγοράσουμε καλούς παίκτες που κοστίζουν τέσσερα και πέντε εκατομμύρια ευρώ...».

-Είχατε κάποιον Ρουμάνο στη λίστα σας;

«Ήθελα τον Μπόγκταν Στάνκου, αλλά δεν μπορούσαμε να τον πάρουμε...».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved