Crash test Ευρώπης για Ολυμπιακό!

Crash test Ευρώπης για Ολυμπιακό!

«Άρωμα»… Champions League θα έχει η αποψινή (17/8) βραδιά για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, καθώς όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θ’ αντιμετωπίσουν σε διεθνές φιλικό την Γαλατάσαραϊ (21:00, Nova 3 – Onsports).

Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας – εξαιρετικά δύσκολης και απαιτητικής – σεζόν, με την αναμέτρηση κόντρα στους Τούρκους να είναι το πρώτο από τα δύο «σοβαρά» τεστ (το άλλο είναι με την κυπελλούχο Ιταλίας, Ίντερ, την προσεχή Κυριακή) για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του…

Ο Ολυμπιακός θέλει να «ζεστάνει» τους φιλάθλους του μετά την όχι και τόσο… θελκτική εμφάνισή του, το περασμένο Σάββατο, στα Γιάννινα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ, ενώ παράλληλα ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε μία αξιόλογη ομάδα δοκιμάζοντας… πρόσωπα και πράγματα.

Το πρώτο «στοίχημα» για τον 47χρονο Ισπανό τεχνικό των πρωταθλητών είναι το κατά πόσο η ομάδα θα βρει λύσεις στον οργανωτικό τομέα, με δεδομένη την απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Οι Πειραιώτες περιμένουν – και φέτος – πολλά στην ανάπτυξη του παιχνιδού τους από τον Αργεντίνο «μαέστρο», αυτός ωστόσο, θ’ απουσιάσει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες λόγω της αρθροσκόπησης, στην οποία θα υποβληθεί.

Ο πρώτος… επιλαχών για να «γεμίσει τα παπούτσια» του «Cano» είναι ο Φρανσίσκο Γέστε. Ο 32χρονος Βάσκος, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, καλείται πλέον ν’ αποδείξει – ακόμα κι αν δεν είναι απολύτως έτοιμος – ότι παραμένει ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης και υψηλών… πτήσεων. Το αποψινό φιλικό κόντρα στη «Τσιμ Μπομ» θα έχει, λοιπόν, χαρακτήρα… διαγωνίσματος τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον άλλοτε ηγέτη της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλωστε, προορίζει τον Γέστε για «μαέστρο» της ερυθρόλευκης «ορχήστρας» στα δύο πρώτα ματς πρωταθλήματος, με Καβάλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και Ολυμπιακό στον Βόλο κι ενδεχομένως και στο πρώτο ματς του Champions League (12 ή 13 Σεπτεμβρίου), καθώς δεν αποκλείεται ο Ιμπαγάσα να μην έχει προλάβει να είναι απολύτως έτοιμος μετά την επέμβαση καθαρισμού στο γόνατό του.

Στο εξαιρετικά δυνατό φιλικό κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, εξάλλου, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να δουν - για πρώτη φορά από κοντά - και το άλλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, τον Λιούμπομιρ Φέισα.

Ο 23χρονος Σέρβος χαφ, ο οποίος άφησε υποσχέσεις το περασμένο Σάββατο στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιζόμενος για 75’ σ’ έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, θέλει να «ντουμπλάρει» τις καλές εμφανίσεις με την φανέλα της νέας του ομάδας αποδεικνύοντας κι αυτός ότι μπορεί να πάρει θέση στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού τη νεά σεζόν.

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν, πάντως, με αρκετές απουσίες, καθώς πλην του Ιμπαγάσα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τζεμπούρ και Τοροσίδη, καθώς αμφότεροι είναι τραυματίες, αλλά και σ’ αυτές του Μέλμπεργκ, καθώς ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας θα προφυλαχθεί μετά τις ενοχλήσεις, τις οποίες αισθάνθηκε στον αχίλλειο τένοντα του δεξιού του ποδιού.

Εκτός αποστολής έμειναν ακόμα – για λόγους τακτικής – οι Φετφατζίδης, Βαλεριάνος, Σουμπίνιο, Κάταϊ, Γκαλίτσιος και Δασκαλάκης.{textlink}

Όσον αφορά στο σχήμα, με το οποίο αναμένεται να παρατάξει ο Βαλβέρδε τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», αυτό θα έχει ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κοστάντζο, με τον Αργεντίνο να χρειάζεται μια «γεμάτη» εμφάνιση, ώστε να πάρει το χειροκρότημα της εξέδρας και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέτουν (από τα αριστερά προς τα δεξιά) οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανιάτης. Ο Μοντέστο θ’ αναλάβει τον ρόλο του ανασταλτικού χαφ έχοντας στο πλευρό του τον Γέστε, ο οποίος θα έχει επιτελικές αρμοδιότητες. Ο Φουστέρ θα είναι στο κέντρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας, με τους Χαβίτο και Ριέρα να παίρνουν θέση στα άκρα. Σε θέση σέντερ φορ θ’ αγωνιστεί ο Μιραλάς.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Φέισα, Ουρτάδο, Γκρμπιτς και Πάντελιτς.

Όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου, οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου αναμένουν περισσόερους από 20.000 φιλάθλους απόψε στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», αριθμός εξαιρετικά σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Αυγούστου…



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved