Αποθέωση Εστράδα από Κοντρέρας, Εστάι

Αποθέωση Εστράδα από Κοντρέρας, Εστάι

Ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ και ο Φαμπιάν Εστάι εκθείασαν την αγωνιστική αξία του μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού, Μάρκο Εστράδα, ενώ ο πρώτος τόνισε πως δεν τον θέλει σαν αντίπαλο.

Άλλωστε, οι δύο παίκτες είναι γνωστοί μέσω της εθνικής ομάδας της Χιλής, στην οποία έχουν αγωνιστεί μαζί. Με αφορμή την συγκεκριμένη κοινή ιδιότητα σχολίασε μέσω του «Πρωταθλητή» τον Εστράδα.

Αρχικά τον σύγκρινε με τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Πως θα περιέγραφα από πλευράς στυλ τον Μάρκο; Παίζει όπως ο δικός μας Πάμπλο στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία. Κάπως έτσι αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής».

Στην συνέχεια συμπέρανε πως πρόκειται για χαρισματικό ποδοσφαιριστή:

«Ο Εστράδα είναι πολύ δυνατός και γρήγορος ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ καλός παίκτης πραγματικά. Ο Εστράδα είναι αναμφίβολα παίκτης κορυφαίας κλάσης».

Και κατέληξε πως δεν θα τον ήθελε σαν αντίπαλο στην Super League:

«Θα τον ήθελα συμπαίκτη μου στην ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ, και όχι πιθανό αντίπαλο γιατί είναι πραγματικά σπουδαίος παίκτης ο Μάρκο».

Εν τω μεταξύ, στον «Γαύρο» παραχώρησε συνέντευξη ένας παλαίμαχος παίκτης της Χιλής και του Ολυμπιακού, ο Φαμπιάν Εστάι. Ο 42χρονος (πλέον) αποθέωσε επίσης τον 28χρονο μέσο:{textlink}

«Είναι μεγάλος, φανταστικός παίκτης. Διαθέτει ένα εξαιρετικό σουτ, παίζει πάντα κάθετα και ψάχνει τους συμπαίκτες του. Είναι δυνατός και, κυρίως, μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις. Αμυντικός αι κεντρικός χαφ, αλλά και αριστερά. Έχει αρετές για να είναι πολύ χρήσιμος σε άμυνα και επίθεση».

Συμπλήρωσε πως πρόκειται για ολοκληρωμένο παίκτη:

«Αναμφίβολα. Είναι πάντα σημαντικό να έχεις έναν Μάρκο Εστράδα στην ομάδα σου, γιατί είναι αποτελεσματικός και συν τοις άλλοις σου προσφέρει διαφορετικές επιλογές μέσα στο παιχνίδι».

Στην συνέχεια παρομοίασε το αριστερό πόδι του Εστράδα με αυτό του Μπέκαμ:

«Κάποτε στη Χιλή τον φώναζαν «Μπέκαμ» λόγω της ακρίβειας στην πάσα και στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Φαντάζει υπερβολικό, αλλά δεν είναι. Έχει «στημένα Μπέκαμ» και κάθε φορά που η μπάλα φεύγει από το αριστερό του πόδι υπάρχει κίνδυνος για τον αντίπαλο».

Ο Εστάι σχολίασε επίσης τις δυνατότητες προσαρμογής του στους «ερυθρόλευκους»:

«Θεωρώ ότι θα τα πήγαινε καταπληκτικά στην Ελλάδα. Είναι παίκτης που προσφέρει σε άμυνα και επίθεση και θα αποτελούσε μία πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό.

Στην Νότια Αμερική οι ομάδες έχουν την λογική του «πουλάω τα αστέρια μου», αλλά όχι… κοψοχρονιά. Πάντα ζητούν πολλά χρήματα και βάζουν εμπόδια στην αποχώρηση των παικτών. Ο Μάρκο, άλλωστε, είχε προτάσεις από πολλές ομάδες στο παρελθόν, όπως η Ρίβερ Πλέιτ, η Νιούελς Ολντ Μπόις και η Εσπανιόλ, μεταξύ άλλων».

Ακόμα, αποκάλυψε πως ο μάνατζερ του Εστράδα τον ρώτησε για τον Ολυμπιακό:

«Ναι, ο μάνατζερ του Μαουρίσιο Βαλενσουέλα είναι πολύ καλός μου φίλος. Πριν από λίγες μέρες με πήρε για να με ρωτήσει για τον Ολυμπιακό και από εκεί έμαθα για το ενδιαφέρον. Του είπα να πάει τον Μάρκο στην Ελλάδα με κλειστά μάτια, γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, ιδιαίτερα ανταγωνιστική τα τελευταία χρόνια και στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει και φανταστικό κόσμο. Ο Εστράδα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και συν τοις άλλοις θα «μαγευτεί» από την Ελλάδα μία καταπληκτική χώρα, την οποία αγαπάω πολύ».

Και παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός είναι ακόμα μέρος της… καρδιάς του:

«Είμαι περήφανος που έπαιξα στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς είχα προβλήματα με τον τελευταίο μου προπονητή (σ.σ. Τάις Λίμπρεχτς) και δεν έμεινα παραπάνω από ενάμιση χρόνο. Η ομάδα βρισκόταν σε άσχημη φάση, αλλά διέθετε παίκτες που είχαν πάει στο Μουντιάλ όπως ο Τσαλουχίδης και ο Τσιαντάκης, ενώ ξεχωρίζω τον Ντανιέλ Μπατίστα, με τον οποίο παραμένουμε καλοί φίλοι. Θέλω πολύ να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα γιατί άφησα πολλούς φίλους εκεί. Πρόσφατα μάλιστα μου έστειλαν DVD με γκολ μου στον Ολυμπιακό, το οποίο με συγκίνησε πολύ».

Και κατέληξε πως μία πιθανή ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής, θα αποτελέσει αφορμή επίσκεψης του στο γήπεδο των «ερυθρόλευκων»:

«Σίγουρα! Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά, γιατί θα ήταν μία πολύ καλή εξέλιξη και για τον Ολυμπιακό και για τον Εστράδα. Επί της ευκαιρίας, στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς στον κόσμο, το οποίο ελπίζω να δω σύντομα από κοντά».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved