Να πέσει το… Κάστρο του Πλεσί!

Να πέσει το… Κάστρο του Πλεσί!

Διπλό κέρδος θα έχει ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που καταφέρει να παραχωρήσει τον Νταμιέν Πλεσί στην Ίνγκολσταντ και παράλληλα ολοκληρώσει το δανεισμό του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο. Το Onsports αναλύει γιατί ο Πορτογάλος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να «κουμπώσει» στην ομάδα που «χτίζει» ο Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μεγάλη προσπάθεια να πείσει τον Νταμιέν Πλεσί να αποχωρήσει από το ρόστερ του, και μάλιστα με ελεύθερη μεταγραφή, έτσι ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και την Ίνγκολσταντ κάτι που θα έχει διπλό κέρδος για το «τριφύλλι».{textlink}

Το οικονομικό σκέλος

Πρώτα από όλα, το βασικότερο κέρδος για τους «πράσινους» είναι το οικονομικό σκέλος καθώς θα απαλλαγούν από τις 700.000 ευρώ το χρόνο που παίρνει ο Γάλλος αμυντικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει το 2013. Αυτό σημαίνει ότι 1,4 εκατ. ευρώ, μικτά υπολογίζοντας και την εφορία, που μένουν στα ταμεία της ΠΑΕ και δεν πάνε στην… τσέπη του Πλεσί.

Μέρος αυτών των χρημάτων θα πάνε δεδομένα στη μεταγραφή του Αντρέ Κάστρο, για την οποία όπως έχουμε αναφέρει πρέπει να βιαστεί το «τριφύλλι» έτσι ώστε να μην «αρπάξει» τον παίκτη η Σπόρτινγκ Χιχόν που «καίγεται» να τον αποκτήσει», καθώς ο Πορτογάλος θα πρέπει να πληρωθεί το συμβόλαιό του από τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που θα τον δανείσει η Πόρτο στο «τριφύλλι».

Το αγωνιστικό σκέλος

Πλην των οικονομικών, είναι πασιφανές ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει και αγωνιστικό κέρδος. Ο Πλεσί όταν ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα συνοδευόταν από καλές συστάσεις και με το όνομα της Λίβερπουλ να κοσμεί το βιογραφικό του, όμως ουδέποτε δικαίωσε τις προσδοκίες. Ο Κάστρο από την άλλη πλευρά, αποτελεί επιλογή του προπονητή και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εγγυάται για την χρησιμότητα του Πορτογάλου.

Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις μεταγραφές υπάρχει και το ρίσκο, η πιθανότητα αποτυχίας, ωστόσο η περίπτωση του Κάστρο έχει μεγάλες διαφορές από αυτή του Πλεσί για παράδειγμα. Ο 23χρονος Πορτογάλος έρχεται από ένα δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν στην Primera Division όπου έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα της Χιχόν – για αυτό άλλωστε και τον θέλουν… σαν «τρελοί» πίσω οι Ισπανοί – και ο Φερέιρα τον θεωρεί ιδανικό για το σύστημα που θέλει να παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Άλλος τύπος ποδοσφαιριστή

Όπως αναφέραμε, ο Νταμιέν Πλεσί περισσότερο απογοήτευσε παρά εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, για αυτό άλλωστε μπήκε και στην «transfer list» του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος στη θέση του αμυντικού χαφ πέρα από κάποια καλά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ξεχώρισε περισσότερο λόγω σωματοδομής, δεν έδειξε κάποια στοιχεία που να είναι χρήσιμα για αυτό που θέλει να εφαρμόσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Στις θέσεις των αμυντικών μέσων υπάρχουν οι Σιμάο και Βιτόλο, με παρόμοια χαρακτηριστικά που αρμόζουν στη θέση του «κόφτη», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως 8άρι ο Πλεσί αφού δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αντίθετα ο Κάστρο, σύμφωνα με όσα λένε όσοι έχουν δει αγωνιζόμενο τον Πορτογάλο, έχει «όλο το πακέτο».

Είναι παίκτης που μπορεί και να κόψει και να δημιουργήσει, απειλεί με μακρινά σουτ και έχει την ταχύτητα και την τεχνική έτσι ώστε να μπορεί να συμβάλει και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Δεν βρίσκεις άλλωστε εύκολα παίκτη που να μπορεί να κόβει αλλά και να πασάρει εξίσου καλά και αυτό είναι κάτι που έχει κάνει τον Φερέιρα να ζητάει την απόκτησή του πάση θυσία.

Εβδομάδα εξελίξεων

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τελειώσει το θέμα του Αντρέ Κάστρο μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα (15/08). Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν χωράνε και στο «τριφύλλι» αν δε θέλουν να «χάσουν» τον παίκτη και στη συνέχεια να «τρέχουν» για να βρουν άλλον να καλύψει τη θέση για την οποία προορίζεται, πρέπει να κάνουν άμεσα την τελική συζήτηση με την Πόρτο και τον Αντρέ Κάστρο έτσι ώστε ο Πορτογάλος να έρθει στην Ελλάδα.

Ήδη ο προγραμματισμός του Φερέιρα, που θα ήθελε να έχει τον Κάστρο στη διάθεσή του για τα παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο των play off του Europa League, έχει διαταραχθεί και δεν επιτρέπονται επιπλέον ανακατατάξεις. Όσο και αν συνδέεται η περίπτωση του Κάστρο με αυτή του Πλεσί, αν στο «τριφύλλι» θέλουν τόσο πολύ τον Κάστρο θα πρέπει να τον αποκτήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved