Καστίγιο: «Θα προσφέρω στον Άρη»

Καστίγιο: «Θα προσφέρω στον Άρη»

Ο Νέρι Καστίγιο με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sportday  τόνισε πως την φετινή περίοδο θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος για να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τους στόχους του.

Παράλληλα, ο Μεξικανός επιθετικός εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε το 2007 από τον Ολυμπιακό για την Σαχτάρ, αφήνοντας αιχμές για τους Ίλια Ίβιτς και Πέτρο Κόκκαλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νέρι Καστίγιο:

-Έχοντας πλέον κάνει μια κανονική προετοιμασία τι παραπάνω θα δούμε από τον Καστίγιο;
«Οταν ήρθα το περασμένο εξάμηνο στον Άρη τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μένα, ειδικά στη φυσική κατάσταση. Ξεκίνησα πολύ χαρούμενος την προετοιμασία, μετά την οριστικοποίηση της παραμονής μου για άλλα δύο χρόνια στην ομάδα. Έχω δουλέψει πολύ καλά και με την εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου θα προσφέρω πολλά περισσότερα στην ομάδα. Η εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά ίσως δεν είναι η πραγματική της, γιατί η περίοδος της προετοιμασίας δεν αρέσει σε κανέναν». 

-Το γεγονός ότι για τον Άρη η παραμονή σου συνιστά μια οικονομική υπέρβαση σε δύσκολους καιρούς σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερες τις ευθύνες;
«Το οικονομικό είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Αν ρωτούσες και τον πρόεδρο, θα έβλεπες ότι και από τις δύο πλευρές έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μπορεί να έχω το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, αλλά και από τη διοίκηση έχει εκτιμηθεί ότι σε δύσκολους καιρούς αρνήθηκα πολλά χρήματα και έχασα πολλά χρήματα από το συμβόλαιο που είχα. Έχω θυσιάσει πάνω από τα διπλάσια λεφτά που θα πάρω σε δύο χρόνια, αποδεικνύοντας και εγώ ότι θέλω να παραμείνω στην ομάδα και ελπίζω να το εκτιμήσει και ο κόσμος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, ανεξαρτήτως αν έχω το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Έχω καιρό να κερδίσω τίτλους και δεν θέλω απλώς να μείνω δύο χρόνια στην ομάδα. Θέλω να μείνω στην ιστορία αυτού του συλλόγου». 

-Φεύγοντας το 2007 από τον Ολυμπιακό και πηγαίνοντας στη Σαχτάρ, φαντάζομαι ότι οικονομικά ωφελήθηκες πολύ. Ήταν όμως ανάλογο το όφελος και αγωνιστικά;
«Οταν έφυγα το 2007, ήμουν στην καλύτερή μου φάση. Έπαιζα στον Ολυμπιακό, είχα πάει πολύ καλά στο Κόπα Αμέρικα με το Μεξικό και είχαν ενδιαφερθεί για μένα η Βαλένθια, η Σεβίλλη, η Μάντσεστερ Σίτι και η Σαχτάρ. Είχα έναν όρο στο συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό, ότι σε περίπτωση μεταπώλησης θα είχα ένα ποσοστό 30%, όρο που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μπλοκάρει. Η μόνη ομάδα που δέχθηκε να ικανοποιήσει αυτόν τον όρο ήταν η Σαχτάρ. Ήξερα τις συνθήκες ζωής στην Ουκρανία και πόσο δύσκολα θα ήταν για μένα και ίσως να ήταν ένα βήμα πίσω. Η πίεση που δέχθηκα για να πάω στη Σαχτάρ ήταν αφόρητη. Πήρα κάποιες υποσχέσεις που τελικά δεν τηρήθηκαν. Κάθε φορά που δεν αισθανόμουν καλά και χτύπησα την πόρτα του Ολυμπιακού τη βρήκα κλειστή». 

-Μιλάς πάντως με πικρία για τη φυγή σου από τον Ολυμπιακό...
«Αυτό θέλω να το κάνω ξεκάθαρο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό ως σωματείο. Η πικρία μου έχει να κάνει με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα από τα οποία δέχτηκα μεγάλη πίεση για να φύγω, από τον κ. Ιβιτς και τον Πέτρο Κόκκαλη. Δεν μπορώ λοιπόν να κακίσω τον Ολυμπιακό για δύο άτομα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα σύλλογο ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να έχω την άνεση που απολαμβάνω αυτή τη στιγμή στη ζωή μου». {textlink}

-Όντας ο πιο ποιοτικός παίκτης στο ρόστερ του Άρη, αποδέχεσαι τον ρόλο του ηγέτη;
«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το να είσαι ηγέτης είναι λίγο άτοπο. Η προετοιμασία έγινε με 29 άτομα και πρέπει από τον καθένα να βγάλουμε τον χαρακτήρα του ηγέτη. Να είμαστε ομάδα με ηγέτες μέσα στο γήπεδο που θα μπορούν να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες συνθήκες. Τώρα, όταν φτάσει η στιγμή και δω ότι η ομάδα δεν τραβάει σε ένα παιχνίδι, σίγουρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να πάρω την ομάδα στις πλάτες για να πετύχει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Ειδικά μεσοεπιθετικά ο Άρης έχει παίκτες όπως ο Τσέζαρεκ, ο Νέτο, ο Σολτάνι που έχουν τα χαρακτηριστικά να γίνουν ηγέτες σε ένα παιχνίδι. Εγώ είμαι έτοιμος να το κάνω γιατί δουλεύω με έναν εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο που με έκανε να νιώσω πολύ άνετα, να νιώσω σαν στο σπίτι μου στον Άρη. Ο τρόπος λοιπόν που μου συμπεριφέρεται είναι επίσης ένα κίνητρο να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω μάθει όταν εκτιμώ έναν άνθρωπο, όπως ο κόουτς, να μην του λέω ευχαριστώ με τα λόγια, αλλά στο γήπεδο. Να το λέω με νίκες». 

-Πού θέτεις τον στόχο για τον φετινό Άρη;
«Δεν μου αρέσει να χάνω ποτέ. Ούτε στο οικογενειακό δίτερμα ούτε καν στο Playstation που παίζουμε. Επομένως αυτό είναι για μένα κάτι που πρέπει να έχει όλη η ομάδα. Από μένα όταν όλα ξεκινούν από τους μηδέν βαθμούς, θα πρέπει να υπάρχει ένα μέταλλο πρωταθλητή. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πιστέψει ότι μπορεί να έχει υψηλά στάνταρ και με τη δυναμική που έχει, πρέπει πάντα να παλεύει για τις πρώτες θέσεις». 

-Τι ήταν αυτό που σε κράτησε τελικά στον Άρη;
«Ήθελα οπωσδήποτε να φύγω από την Ουκρανία και η πρώτη μου επιλογή ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα. Αυτή την επιλογή μού την έδωσε ο Άρης. Πέρασα πολύ καλά το περσινό εξάμηνο και πριν φύγω είχα συμφωνήσει με τον πρόεδρο ότι εάν έμενα ελεύθερος από τη Σαχτάρ, ο Άρης θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Συνεργάζομαι με έναν προπονητή και ένα τεχνικό επιτελείο που μου φέρονται άψογα, το κλίμα από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο με κάνει να αισθάνομαι οικεία».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved