«Στον Ατρόμητο ο Σεβαντόν!» (video)

«Στον Ατρόμητο ο Σεβαντόν!» (video)

Μην ψαρώνετε! Ο τίτλος δεν αφορά σε αληθινή είδηση. Θα μπορούσε, όμως, καθώς ο Ατρόμητος είχε μέσα στο καλοκαίρι προχωρημένες επαφές με τον Ουρουγουανό, όπως και με άλλους γνωστούς στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστές. Ας δούμε μερικούς που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να πίνουν φέτος τον καφέ τους στο Μπουρνάζι…

Στα γραφεία κάθε ΠΑΕ – πόσω μάλλον σε αυτά ομάδων που επιχειρούν σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ τους – καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες φαξ με προτεινόμενους ποδοσφαιριστές. Κάτι ανάλογο συνέβη και φέτος στην περίπτωση του Ατρομήτου. Ανάμεσα στον… συφερτό παντελώς αγνώστων παικτών, γνωστών μόνο στους πολύ… μυημένους και λίγο γνωστότερων, υπήρξαν και κάποιοι πρώτης γραμμής. Όχι μόνο για τα δεδομένα των Περιστεριωτών, αλλά γενικότερα για τα στάνταρντς του πρωταθλήματός μας.

Ο Ατρόμητος ξεχώρισε κάποιες από τις… βαρβάτες περιπτώσεις, με ορισμένους ποδοσφαιριστές ήρθε σε επικοινωνία, με κάποιους άλλους όχι για διάφορους λόγους. Ας δούμε την κορυφαία ενδεκάδα  αυτών που απασχόλησαν ή προτάθηκαν στον σύλλογο των Δυτικών Προαστίων.{textlink}

1 Ερνέστο Σεβαντόν

Δεν τη λες και λαμπερή την καριέρα του τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας επιθετικό. Ο ηλικίας 31 ετών Ουρουγουανός έχει υπηρετήσει Μονακό, Σεβίλλη, Αταλάντα και πέρσι αγωνίστηκε στη Λέτσε από την οποία και έμεινε ελεύθερος. Οταν προτάθηκε στον Ατρόμητο, ελάχιστοι από τον σύλλογο πίστευαν ότι θα μπορούσε να επέλθει γάμος. Εντούτοις, η αλήθεια είναι ότι οι Περιστεριώτες έψαξαν πολύ την περίπτωση του και μάλιστα τα βρήκαν μαζί του στο οικονομικό! Μόνο που ο βραχύσωμος επιθετικός αποφάσισε τελικά να μεταγραφεί στην Κολόν Σάντα Φε της Αργεντινής για να είναι πιο κοντά στην πατρίδα του και την οικογένειά του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μιλούσαμε για «μπαμ» μεγατόνων. Ο Σεβαντόν έφτασε πιο κοντά στον Ατρόμητο από όλους όσους θα ακολουθήσουν…

2 Πασκάλ Τσιμποντά

Γεννημένος στη Γουαδελούπη, αλλά κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, ο 32χρονος αμυντικός (αριστερός μπακ και στόπερ) προτάθηκε στον Ατρόμητο στις αρχές του καλοκαιριού. Η καριέρα του τουλάχιστον αξιοσημείωτη, καθώς έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Γουίγκαν, Τότεναμ, Σάντερλαντ και Μπλάκμπερν. Το κασέ του όμως ήταν πολύ υψηλό για τα δεδομένα της εποχής, με αποτέλεσμα να μην γίνει καν προσπάθεια απόκτησής του. Ο Τσιμποντά πάντως δεν ήταν αρνητικός να έρθει...

3 Ντιεμερσί Μποκανί

Πριν από περίπου 20 μέρες, τα βελγικά μέσα έγραψαν ότι ο Μποκανί προτάθηκε στον Ατρόμητο. Δεν ήταν ψέμα. Φαξ με το βιογραφικό του υψηλόσωμου επιθετικού της Μονακό όντως έφτασε στο Περιστέρι, μόνο που στο πρώτο πεντάλεπτο έρευνας της διοίκησης, μαθεύτηκε το αυτονόητο. Ότι οι Μονεγάσκοι δεν τον παραχωρούν δανεικό με λιγότερα από 800.000 ευρώ. Οπότε… κάηκε και τελικά αποκτήθηκε από την Αντερλεχτ.

4 Λουίς Μπόα Μόρτε

Ο Πορτογάλος δεν προτάθηκε μόνο στην ΑΕΛ, από την οποία και τελικά αποκτήθηκε, αλλά και σε άλλες ελληνικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο Ατρόμητος. Το κασέ του ήταν λογικό, ωστόσο αφενός οι Περιστεριώτες είχαν ήδη κλείσει τον Ντένις Επστάιν για την αριστερή πτέρυγα, αφετέρου προβληματίζονταν με την ηλικία του (34).

5 Κρις Μπόιντ

Πρόκειται για τον παίκτη που μετά τον Σεβαντόν έφτασε σχετικά κοντά στον Ατρόμητο. Υπό την έννοια ότι το κασέ του ήταν λογικό και η αξία του αδιαμφισβήτητη. Ο 27χρονος Σκοτσέζος επιθετικός με τα 96 γκολ σε 137 αγώνες πρωταθλήματος με τη Ρέιντζερς και σχεδόν μόνιμα πρώτος σκόρερ της SPL, έμεινε ελεύθερος από τη Μίντλεσμπρο και προτάθηκε στον Ατρόμητο. Αυτό, ωστόσο, έγινε αφού είχε ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια απόκτησης του Κώστα Μήτρογλου. Οι Περιστεριώτες άφησαν την περίπτωση του Μπόιντ στην άκρη και τελικά ο ύψους 1,85 έκλεισε στην Εσκισερχίσπορ.

6 Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ

Κεντρικός αμυντικός που έχει αγωνιστεί σε Μαρσέιγ και που τα τελευταία πέντε χρόνια έβγαζε το ψωμί του στα γήπεδα της Αγγλίας (Μπόλτον, Γουέστ Μπρομ) δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Ο γεννημένος στο Παρίσι με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού στόπερ, ωστόσο, είχε πολύ ψηλό κασέ και δεν απασχόλησε σοβαρά τους Περιστεριώτες. Αποκτήθηκε τελικά από τη νεοφώτιστη στη Σαμπιονά, Ντιζόν.

7 Γερένιους Γέλεν

Ποιοτικότατος ποδοσφαιριστής ο τέως επιθετικός της Οσέρ, προτάθηκε σε πολλές ομάδες το καλοκαίρι. Δεν είναι μεγάλος (30), εντούτοις τον περασμένο χειμώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με το γόνατό του και αρκετοί ήταν επιφυλακτικοί. Σε κάθε περίπτωση, το κασέ του ήταν πολύ ψηλό για τα δεδομένα του Ατρομήτου και έτσι δεν έγινε καμία επαφή μαζί του. Ο Πολωνός παραμένει ελεύθερος...

8 Αλμπερτ Μεγιόνγκ Ζε

Ο 30χρονος Καμερουνέζος επιθετικός της Μπράγκα έφτασε πέρσι μέχρι τον τελικό του Europa League. Αυτό είχε και τις συνέπειές του, καθώς οι απαιτήσεις του αυξήθηκαν δραματικά. Στο Περιστέρι δεν μπήκαν σε ιδιαίτερη διαδικασία να ψαχτούν.

9 Στέφαν Απια

Πρόκειται για αμυντικό μέσο με σημαντικές παραστάσεις καθώς έχει φορέσει τις φανέλες των Ουντινέζε, Πάρμα, Φενέρμπαχτσε και της μεγάλης Γιουβέντους. Εντούτοις, από τη μία έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε μετριότατη αν όχι κακή κατάσταση, από την άλλη, η πρόταση ήρθε αρκετό καιρό μετά την απόκτηση του Γιώργου Μακρή.

10 Νέναντ Κοβάσεβιτς

Αν και λιγότερο «φτασμένος» από τον Απια, ο Σέρβος άρεσε πολύ περισσότερο στον Γιώργο Δώνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Ατρόμητος είχε κάνει κίνηση για να τον αποκτήσει δανεικό από τη Λανς τον περασμένο Γενάρη. Τότε, οι Περιστεριώτες τα είχαν βρει με ομάδα και παίκτη, ωστόσο την απόκτησή του φρέναρε ένας γνωστός μας. Μόλις συμφώνησε με τη Λανς, ο Λάζλο Μπόλονι ζήτησε να μην αποχωρήσει κανένας παίκτης πριν τους δει όλους για να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόστερ των Λανσουά που πάλευαν για την παραμονή τους. Ολοι περίμεναν ότι θα γινόταν νέα προσπάθεια το καλοκαίρι. Ο ταλαντούχος αμυντικός μέσος, όμως, δεν ήταν διαθέσιμος από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Και από τη στιγμή που στο Περιστέρι αποφάσισαν να αποκτήσουν τον Μακρή και να δώσουν ευκαιρία στον Μπάλλα, δεν ασχολήθηκαν με τον Κοβάσεβιτς που τελικά κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα.

11 Σάσα Πάπατς

Δεν είναι το ίδιο… πιασιάρικος με τους προαναφερόμενους, πρόκειται όμως για έμπειρο και καλό αμυντικό (αριστερός μπακ και στόπερ) που την τελευταία πενταετία αγωνίζεται στη Ρέιντζερς. Ο Βόσνιος διεθνής προτάθηκε κάποια στιγμή στον Ατρόμητο, εντούτοις είχε ήδη αποκτηθεί ο Γιαννούλης στα αριστερά και ο Φυτανίδης στο κέντρο της άμυνας και ο Δώνης έψαχνε διαφορετικό στυλ παίκτη για τη θέση του άλλου στόπερ.

Δείτε τον… δαίμονα Σεβαντόν



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved